cloudstack-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Tutkowski, Mike" <Mike.Tutkow...@netapp.com>
Subject Re: Marvin Error
Date Fri, 04 Nov 2016 19:25:02 GMT
I just saw your other e-mail, Will.

Most of my VMs in our lab do run with Bridged, but this one is a little Ubuntu VM on my laptop,
so I had just decided to use NAT.

NAT had worked well until VirtualBox 5.0.28 and only seemed to fail for me when making use
of the CloudStack integration port (for whatever reason).

On 11/4/16, 1:22 PM, "Tutkowski, Mike" <Mike.Tutkowski@netapp.com> wrote:

    Wow…that solved it. I rolled back to VirtualBox 5.0.22 from 5.0.28. I probably could
have just gone back one version, but wasn’t sure exactly what version I was running before
“upgrading” to 5.0.28.
    
    On 11/4/16, 1:17 PM, "Tutkowski, Mike" <Mike.Tutkowski@netapp.com> wrote:
    
        I’m using NAT.
        
        I’m in the process of going back to an earlier version of VirtualBox to see if that
fixes the issue.
        
        On 11/4/16, 1:15 PM, "williamstevens@gmail.com on behalf of Will Stevens" <williamstevens@gmail.com
on behalf of wstevens@cloudops.com> wrote:
        
            what networking configuration are you using?  bridged?  maybe try changing
            it to shared or natted.  i don't remember which options you have in vbox,
            but i remember there were a couple options.  just a thought...
            
            *Will STEVENS*
            Lead Developer
            
            <https://goo.gl/NYZ8KK>
            
            On Fri, Nov 4, 2016 at 3:10 PM, Tutkowski, Mike <Mike.Tutkowski@netapp.com>
            wrote:
            
            > Yeah, the weird part is that, for example, http://192.168.129.50:8096/
            > client/api?response=json&command=listUsers&listAll=true works from
any
            > Ubuntu client of my that is not running on VirtualBox on my Mac OX X laptop.
            >
            > I may have recently “upgraded” VirtualBox this past week (I can’t
            > remember) and it may have introduced this issue.
            >
            >
            > On 11/4/16, 1:07 PM, "Will Stevens" <wstevens@cloudops.com> wrote:
            >
            >     stupid question, but you do have the port 8096 turned on right?  i
            > think
            >     cloudstack ships with that turned off by default.
            >
            >     if you use port 8080 with an api and secret key, does that work?  if
            > you
            >     try with cloudmonkey, does that work?
            >
            >     *Will STEVENS*
            >     Lead Developer
            >
            >     <https://goo.gl/NYZ8KK>
            >
            >     On Fri, Nov 4, 2016 at 2:59 PM, Tutkowski, Mike <
            > Mike.Tutkowski@netapp.com>
            >     wrote:
            >
            >     > Interesingly, I just installed a new Ubuntu 14.04 VM with no
            > CloudStack
            >     > components on it and it, too, cannot successfully run this command:
            >     >
            >     > http://192.168.129.50:8096/client/api?response=json&
            >     > command=listUsers&listAll=true
            >     >
            >     > Is it possible that new code in master has broken support for Ubuntu
            >     > clients (works OK on my Mac OS X laptop)?
            >     >
            >     > On 11/4/16, 11:50 AM, "Tutkowski, Mike" <Mike.Tutkowski@netapp.com>
            > wrote:
            >     >
            >     >     Looks like it’s not a problem specific to Marvin.
            >     >
            >     >     This is the same error, but run from the interactive Python
            >     > interpreter (and I get an error returned running this command from
            > my web
            >     > browser, as well):
            >     >
            >     >     >>> r = requests.get('http://192.168.129.50:8096/client/api?
            >     > response=json&command=listUsers&listAll=true')
            >     >     Traceback (most recent call last):
            >     >       File "<stdin>", line 1, in <module>
            >     >       File "/usr/local/lib/python2.7/dist-packages/requests/api.py",
            > line
            >     > 70, in get
            >     >         return request('get', url, params=params, **kwargs)
            >     >       File "/usr/local/lib/python2.7/dist-packages/requests/api.py",
            > line
            >     > 56, in request
            >     >         return session.request(method=method, url=url, **kwargs)
            >     >       File "/usr/local/lib/python2.7/dist-packages/requests/
            > sessions.py",
            >     > line 475, in request
            >     >         resp = self.send(prep, **send_kwargs)
            >     >       File "/usr/local/lib/python2.7/dist-packages/requests/
            > sessions.py",
            >     > line 628, in send
            >     >         r.content
            >     >       File "/usr/local/lib/python2.7/dist-packages/requests/models.
            > py",
            >     > line 755, in content
            >     >         self._content = bytes().join(self.iter_
            > content(CONTENT_CHUNK_SIZE))
            >     > or bytes()
            >     >       File "/usr/local/lib/python2.7/dist-packages/requests/models.
            > py",
            >     > line 679, in generate
            >     >         raise ChunkedEncodingError(e)
            >     >     requests.exceptions.ChunkedEncodingError: ("Connection broken:
            >     > error(104, 'Connection reset by peer')", error(104, 'Connection
            > reset by
            >     > peer'))
            >     >
            >     >
            >     >     On 11/4/16, 8:19 AM, "Tutkowski, Mike" <
            > Mike.Tutkowski@netapp.com>
            >     > wrote:
            >     >
            >     >         Hi,
            >     >
            >     >         Does anyone know why I might suddently be getting the
            > following
            >     > error when starting up my Marvin tests?
            >     >
            >     >         I see this problem on Ubuntu 14.04, but not on Mac OS X.
            >     >
            >     >         On both platforms, I’ve got requests 2.11.1 installed
            > (current
            >     > version).
            >     >
            >     >         I’ve tried un-install and re-install requests, but I get
the
            > same
            >     > error.
            >     >
            >     >         2016-11-04 08:08:13,177 - DEBUG - Parsing Test data
            > successful
            >     >         2016-11-04 08:08:13,177 - DEBUG - Payload: {'account':
            > 'admin',
            >     > 'command': 'listUsers', 'response': 'json'}
            >     >         2016-11-04 08:08:13,178 - DEBUG - ========Sending GET Cmd
:
            >     > listUsers=======
            >     >         2016-11-04 08:08:13,336 - ERROR - __sendGetReqToCS :
            > Exception
            >     > Occurred: ("Connection broken: error(104, 'Connection reset by
            > peer')",
            >     > error(104, 'Connection reset by peer'))
            >     >         Traceback (most recent call last):
            >     >           File "/usr/local/lib/python2.7/dist-packages/marvin/
            > cloudstackConnection.py",
            >     > line 189, in __sendGetReqToCS
            >     >             verify=self.httpsFlag)
            >     >           File "/usr/local/lib/python2.7/
            > dist-packages/requests/api.py",
            >     > line 70, in get
            >     >             return request('get', url, params=params, **kwargs)
            >     >           File "/usr/local/lib/python2.7/
            > dist-packages/requests/api.py",
            >     > line 56, in request
            >     >             return session.request(method=method, url=url, **kwargs)
            >     >           File "/usr/local/lib/python2.7/dist-packages/requests/
            > sessions.py",
            >     > line 475, in request
            >     >             resp = self.send(prep, **send_kwargs)
            >     >           File "/usr/local/lib/python2.7/dist-packages/requests/
            > sessions.py",
            >     > line 628, in send
            >     >             r.content
            >     >           File "/usr/local/lib/python2.7/
            > dist-packages/requests/models.py",
            >     > line 755, in content
            >     >             self._content = bytes().join(self.iter_
            > content(CONTENT_CHUNK_SIZE))
            >     > or bytes()
            >     >           File "/usr/local/lib/python2.7/
            > dist-packages/requests/models.py",
            >     > line 679, in generate
            >     >             raise ChunkedEncodingError(e)
            >     >
            >     >         Thanks!
            >     >         Mike
            >     >
            >     >
            >     >
            >     >
            >     >
            >
            >
            >
            
        
        
    
    

Mime
View raw message