cloudstack-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Daan Hoogland <daan.hoogl...@gmail.com>
Subject Re: old error back?
Date Tue, 17 May 2016 12:51:21 GMT
Rohit, the connector installs from epel and the mysql repo does not contain
the python connector. I think we are not talking about the same problem.

On Tue, May 17, 2016 at 2:40 PM, Daan Hoogland <daan.hoogland@gmail.com>
wrote:

> I am now trying 1297, for the third time today.
> next to the rpm-build error, I had an error in building the UI and it just
> stopped with the rpm-build error again.
> I did go to master in the bubble scripts. I had to re-add the java7 conf
> and change the config to use the cloudstack section. Other than that it
> seems to work. The rpm-build error arose before going to the head of the
> bubble branch, so I don't think it is related to the bubble itself.
>
> On Tue, May 17, 2016 at 2:32 PM, Will Stevens <wstevens@cloudops.com>
> wrote:
>
>> Can you send me the error you are getting?  Also, are you testing against
>> 4.7, 4.8 or master?
>>
>> *Will STEVENS*
>> Lead Developer
>>
>> *CloudOps* *| *Cloud Solutions Experts
>> 420 rue Guy *|* Montreal *|* Quebec *|* H3J 1S6
>> w cloudops.com *|* tw @CloudOps_
>>
>> On Tue, May 17, 2016 at 8:26 AM, Daan Hoogland <daan.hoogland@gmail.com>
>> wrote:
>>
>>> H Will, I don't want to break your mojo on this other bughunting but do
>>> you see any rpm packaging errors concerning mysql-connector?
>>> I added the repo for mysql to find out the connector was already
>>> installed.
>>>
>>> BTW this is only one of four to five intermittent errors I'm getting.
>>> Hardly any run succeeds.
>>>
>>> On Tue, May 17, 2016 at 1:55 PM, Will Stevens <wstevens@cloudops.com>
>>> wrote:
>>>
>>>> Yes. I did a clean setup in 6 CI environments. With these PRs in place
>>>> all 6 had the addHost issue. I reverted and did a clean setup again and all
>>>> 6 came up perfectly.
>>>>
>>>> I am using bubble on commit 9134cf8be930d0b982829da216471feaf214621f to
>>>> test. I create the CS and KVM instances and then check out the code and
>>>> deploy (two script in bubble).
>>>>
>>>> Once ACS is up and running it does a DeployDC and it fails at this
>>>> point.
>>>>
>>>> I can test your PR and send you the logs.
>>>> On May 17, 2016 12:40 AM, "Rohit Yadav" <bhaisaab@apache.org> wrote:
>>>>
>>>>> Will,
>>>>>
>>>>> Alright, I've reopened a PR with the changes that were reverted to be
>>>>> reviewed/tested separately again. Can you share if you're able to get
your
>>>>> CI env working again after the revert?
>>>>> Can you share in detail how may I reproduce the issues you get that
>>>>> you think are because of Nio related changes, so I can try to fix them.
>>>>> Thanks.
>>>>>
>>>>> Regards.
>>>>>
>>>>> On Tue, May 17, 2016 at 2:49 AM, Will Stevens <wstevens@cloudops.com>
>>>>> wrote:
>>>>>
>>>>>> I would be running these commands:
>>>>>>
>>>>>> git revert 540d9572fd491db3ce182d26636fc74ada4e171c       (1543)
>>>>>> git revert f88cb880974fa56866492c437af291e40bd1a4f6 -m 1  (1538)
>>>>>> git revert 9f970f28b18534dffe33196ead60ea861f501fa9 -m 1  (1534)
>>>>>> git revert 7ce0e10fbcd949375e43535aae168421ecdaa562 -m 1  (1493)
>>>>>>
>>>>>> *Will STEVENS*
>>>>>> Lead Developer
>>>>>>
>>>>>> *CloudOps* *| *Cloud Solutions Experts
>>>>>> 420 rue Guy *|* Montreal *|* Quebec *|* H3J 1S6
>>>>>> w cloudops.com *|* tw @CloudOps_
>>>>>>
>>>>>> On Mon, May 16, 2016 at 5:19 PM, Will Stevens <wstevens@cloudops.com>
>>>>>> wrote:
>>>>>>
>>>>>>> I think I am going to have to revert #1493 (
>>>>>>> https://github.com/apache/cloudstack/pull/1493) because it seems
to
>>>>>>> be responsible for the `addHost` issue I am having in all my
CI
>>>>>>> environments while doing DeployDC.  On completely new deployments,
I got
>>>>>>> the `addHost` error on all 6 of my CI environments with #1493
included.  I
>>>>>>> have noticed this as an intermittent issue for the last while,
but could
>>>>>>> not isolate it.
>>>>>>>
>>>>>>> I have reverted #1493 (and it's descendants) locally and I have
not
>>>>>>> had the error in my first 3 tests after reverting it.  I only
started
>>>>>>> seeing the problem after #1493.
>>>>>>>
>>>>>>> With the freeze basically here, I need my CI environments in
action
>>>>>>> cause I have a few PRs that I really want to run before I merge
and
>>>>>>> freeze...
>>>>>>>
>>>>>>> *Will STEVENS*
>>>>>>> Lead Developer
>>>>>>>
>>>>>>> *CloudOps* *| *Cloud Solutions Experts
>>>>>>> 420 rue Guy *|* Montreal *|* Quebec *|* H3J 1S6
>>>>>>> w cloudops.com *|* tw @CloudOps_
>>>>>>>
>>>>>>> On Mon, May 16, 2016 at 1:53 PM, Will Stevens <wstevens@cloudops.com
>>>>>>> > wrote:
>>>>>>>
>>>>>>>> I mean revert them locally to test (for now)...
>>>>>>>>
>>>>>>>> *Will STEVENS*
>>>>>>>> Lead Developer
>>>>>>>>
>>>>>>>> *CloudOps* *| *Cloud Solutions Experts
>>>>>>>> 420 rue Guy *|* Montreal *|* Quebec *|* H3J 1S6
>>>>>>>> w cloudops.com *|* tw @CloudOps_
>>>>>>>>
>>>>>>>> On Mon, May 16, 2016 at 1:53 PM, Will Stevens <
>>>>>>>> wstevens@cloudops.com> wrote:
>>>>>>>>
>>>>>>>>> I am getting it more than not right now.  I am concerned
we have a
>>>>>>>>> bigger issue here.  It only started happening for me
after #1493 went in,
>>>>>>>>> but I don't want to blame it on that without knowing
for sure.
>>>>>>>>>
>>>>>>>>> Maybe I will revert those ones and see if it changes
anything...
>>>>>>>>>  :(
>>>>>>>>>
>>>>>>>>> *Will STEVENS*
>>>>>>>>> Lead Developer
>>>>>>>>>
>>>>>>>>> *CloudOps* *| *Cloud Solutions Experts
>>>>>>>>> 420 rue Guy *|* Montreal *|* Quebec *|* H3J 1S6
>>>>>>>>> w cloudops.com *|* tw @CloudOps_
>>>>>>>>>
>>>>>>>>> On Mon, May 16, 2016 at 1:45 PM, Daan Hoogland <
>>>>>>>>> daan.hoogland@gmail.com> wrote:
>>>>>>>>>
>>>>>>>>>> yes, I'm having the same thing. I need to restart
the kvm1 vm to
>>>>>>>>>> have it be
>>>>>>>>>> able to connect to the ms. It seems intermittent.
>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>> On Mon, May 16, 2016 at 7:38 PM, Will Stevens <
>>>>>>>>>> wstevens@cloudops.com> wrote:
>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>> > I am currently running into an issue in DeployDC
that I started
>>>>>>>>>> getting on
>>>>>>>>>> > Thursday or Friday.  I am not sure if it is
a bubble issue or
>>>>>>>>>> an issue with
>>>>>>>>>> > ACS.
>>>>>>>>>> >
>>>>>>>>>> > I am trying to get it sorted out now...
>>>>>>>>>> >
>>>>>>>>>> > ==== Deploy DC Started ====
>>>>>>>>>> >
>>>>>>>>>> > Exception Occurred :['Traceback (most recent
call last):\n', '
>>>>>>>>>> File
>>>>>>>>>> >
>>>>>>>>>> "/data/git/cs1/cloudstack/tools/marvin/marvin/deployDataCenter.py",
line
>>>>>>>>>> > 142, in addHosts\n    ret =
>>>>>>>>>> self.__apiClient.addHost(hostcmd)\n', '  File
>>>>>>>>>> >
>>>>>>>>>> >
>>>>>>>>>> "/usr/lib/python2.7/site-packages/marvin/cloudstackAPI/cloudstackAPIClient.py",
>>>>>>>>>> > line 1530, in addHost\n    response =
>>>>>>>>>> > self.connection.marvinRequest(command, response_type=response,
>>>>>>>>>> > method=method)\n', '  File
>>>>>>>>>> >
>>>>>>>>>> "/usr/lib/python2.7/site-packages/marvin/cloudstackConnection.py",
line
>>>>>>>>>> > 379, in marvinRequest\n    raise e\n', 'CloudstackAPIException:
>>>>>>>>>> Execute
>>>>>>>>>> > cmd: addhost failed, due to: errorCode: 530,
errorText:Unable
>>>>>>>>>> to add the
>>>>>>>>>> > host\n']
>>>>>>>>>> >
>>>>>>>>>> > Exception Occurred :['Traceback (most recent
call last):\n', '
>>>>>>>>>> File
>>>>>>>>>> >
>>>>>>>>>> "/data/git/cs1/cloudstack/tools/marvin/marvin/deployDataCenter.py",
line
>>>>>>>>>> > 142, in addHosts\n    ret =
>>>>>>>>>> self.__apiClient.addHost(hostcmd)\n', '  File
>>>>>>>>>> >
>>>>>>>>>> >
>>>>>>>>>> "/usr/lib/python2.7/site-packages/marvin/cloudstackAPI/cloudstackAPIClient.py",
>>>>>>>>>> > line 1530, in addHost\n    response =
>>>>>>>>>> > self.connection.marvinRequest(command, response_type=response,
>>>>>>>>>> > method=method)\n', '  File
>>>>>>>>>> >
>>>>>>>>>> "/usr/lib/python2.7/site-packages/marvin/cloudstackConnection.py",
line
>>>>>>>>>> > 379, in marvinRequest\n    raise e\n', 'CloudstackAPIException:
>>>>>>>>>> Execute
>>>>>>>>>> > cmd: addhost failed, due to: errorCode: 530,
errorText:Guid is
>>>>>>>>>> not updated
>>>>>>>>>> > for cluster with specified cluster id; need
to wait for hosts
>>>>>>>>>> in this
>>>>>>>>>> > cluster to come up\n']
>>>>>>>>>> >
>>>>>>>>>> > ===deploy dc failed, so cleaning the created
entries===
>>>>>>>>>> >
>>>>>>>>>> > *Will STEVENS*
>>>>>>>>>> > Lead Developer
>>>>>>>>>> >
>>>>>>>>>> > *CloudOps* *| *Cloud Solutions Experts
>>>>>>>>>> > 420 rue Guy *|* Montreal *|* Quebec *|* H3J
1S6
>>>>>>>>>> > w cloudops.com *|* tw @CloudOps_
>>>>>>>>>> >
>>>>>>>>>> > On Mon, May 16, 2016 at 12:51 PM, Daan Hoogland
<
>>>>>>>>>> daan.hoogland@gmail.com>
>>>>>>>>>> > wrote:
>>>>>>>>>> >
>>>>>>>>>> > > I understoud the request to try it out.
I have #1547 running
>>>>>>>>>> once again
>>>>>>>>>> > now
>>>>>>>>>> > > and will try Remi's new version with the
next one i'll run.
>>>>>>>>>> > >
>>>>>>>>>> > > On Mon, May 16, 2016 at 6:34 PM, Will Stevens
<
>>>>>>>>>> williamstevens@gmail.com>
>>>>>>>>>> > > wrote:
>>>>>>>>>> > >
>>>>>>>>>> > > > Sorry. My phone decides to write whatever
the hell it wants
>>>>>>>>>> to. I need
>>>>>>>>>> > to
>>>>>>>>>> > > > proof read everything on my phone.
 You can probably
>>>>>>>>>> understand my
>>>>>>>>>> > > previous
>>>>>>>>>> > > > email though.
>>>>>>>>>> > > > On May 16, 2016 12:32 PM, "Will Stevens"
<
>>>>>>>>>> williamstevens@gmail.com>
>>>>>>>>>> > > wrote:
>>>>>>>>>> > > >
>>>>>>>>>> > > > > Remi and I have been discussing
this. I suggested we
>>>>>>>>>> implement an
>>>>>>>>>> > > > override
>>>>>>>>>> > > > > system so she could reuse lost
of the code, but be able
>>>>>>>>>> to override
>>>>>>>>>> > > files
>>>>>>>>>> > > > > specific to cosmic and cloudstack
without impacting each
>>>>>>>>>> other. Remi
>>>>>>>>>> > > > > implemented this concept and
asked me to verify it is
>>>>>>>>>> working as
>>>>>>>>>> > > > expected,
>>>>>>>>>> > > > > but I didn't want to push my
luck with the freeze so
>>>>>>>>>> close and I had
>>>>>>>>>> > > > > working bubbles.
>>>>>>>>>> > > > >
>>>>>>>>>> > > > > I think the recent changes are
going to help mitigate
>>>>>>>>>> issues going
>>>>>>>>>> > > > > forward, but I have not had a
chance to validate yet.
>>>>>>>>>> > > > > On May 16, 2016 12:27 PM, "Daan
Hoogland" <
>>>>>>>>>> daan.hoogland@gmail.com>
>>>>>>>>>> > > > wrote:
>>>>>>>>>> > > > >
>>>>>>>>>> > > > >> trying that one but I think
we need to add that repo to
>>>>>>>>>> the cs
>>>>>>>>>> > system
>>>>>>>>>> > > in
>>>>>>>>>> > > > >> or
>>>>>>>>>> > > > >> before the build script.
Also this is not the last
>>>>>>>>>> (HEAD) of the
>>>>>>>>>> > > master
>>>>>>>>>> > > > >> branch of the bubble. I saw
some cosmic specific
>>>>>>>>>> changes. We have
>>>>>>>>>> > some
>>>>>>>>>> > > > >> challenges on the road ahead.
>>>>>>>>>> > > > >>
>>>>>>>>>> > > > >> On Mon, May 16, 2016 at 3:06
PM, Will Stevens <
>>>>>>>>>> > wstevens@cloudops.com>
>>>>>>>>>> > > > >> wrote:
>>>>>>>>>> > > > >>
>>>>>>>>>> > > > >> > Daan, I am using bubble
commit
>>>>>>>>>> > > > 9134cf8be930d0b982829da216471feaf214621f
>>>>>>>>>> > > > >> and
>>>>>>>>>> > > > >> > things seem to be working.
 Let me know if that is not
>>>>>>>>>> working for
>>>>>>>>>> > > > >> you...
>>>>>>>>>> > > > >> >
>>>>>>>>>> > > > >> > *Will STEVENS*
>>>>>>>>>> > > > >> > Lead Developer
>>>>>>>>>> > > > >> >
>>>>>>>>>> > > > >> > *CloudOps* *| *Cloud
Solutions Experts
>>>>>>>>>> > > > >> > 420 rue Guy *|* Montreal
*|* Quebec *|* H3J 1S6
>>>>>>>>>> > > > >> > w cloudops.com *|* tw
@CloudOps_
>>>>>>>>>> > > > >> >
>>>>>>>>>> > > > >> > On Mon, May 16, 2016
at 8:02 AM, Daan Hoogland <
>>>>>>>>>> > > > daan.hoogland@gmail.com
>>>>>>>>>> > > > >> >
>>>>>>>>>> > > > >> > wrote:
>>>>>>>>>> > > > >> >
>>>>>>>>>> > > > >> > > Thanks Rohit,
>>>>>>>>>> > > > >> > >
>>>>>>>>>> > > > >> > > I did try the manual
install on the build host but
>>>>>>>>>> that didn't
>>>>>>>>>> > > help.
>>>>>>>>>> > > > >> I'll
>>>>>>>>>> > > > >> > > have a look at
the extra yum repo to add later.
>>>>>>>>>> > > > >> > >
>>>>>>>>>> > > > >> > > On Mon, May 16,
2016 at 12:26 PM, Rohit Yadav <
>>>>>>>>>> > > > >> rohit.yadav@shapeblue.com
>>>>>>>>>> > > > >> > >
>>>>>>>>>> > > > >> > > wrote:
>>>>>>>>>> > > > >> > >
>>>>>>>>>> > > > >> > > > I checked
this again today, with the recent
>>>>>>>>>> changes wrt rpm
>>>>>>>>>> > > > >> > > deps/packaging
>>>>>>>>>> > > > >> > > > the mysql-connector-python
is not availble in
>>>>>>>>>> default CentOS
>>>>>>>>>> > > > >> > repositories
>>>>>>>>>> > > > >> > > > therefore
we'll need to modify documentation to
>>>>>>>>>> install it
>>>>>>>>>> > from
>>>>>>>>>> > > > >> MySQL
>>>>>>>>>> > > > >> > yum
>>>>>>>>>> > > > >> > > > repos:
>>>>>>>>>> > > > >> > > > http://dev.mysql.com/downloads/repo/yum
>>>>>>>>>> > > > >> > > >
>>>>>>>>>> > > > >> > > > Regards,
>>>>>>>>>> > > > >> > > > Rohit Yadav
>>>>>>>>>> > > > >> > > >
>>>>>>>>>> > > > >> > > >
>>>>>>>>>> > > > >> > > > Regards,
>>>>>>>>>> > > > >> > > >
>>>>>>>>>> > > > >> > > > Rohit Yadav
>>>>>>>>>> > > > >> > > >
>>>>>>>>>> > > > >> > > > rohit.yadav@shapeblue.com
>>>>>>>>>> > > > >> > > > www.shapeblue.com
>>>>>>>>>> > > > >> > > > 53 Chandos
Place, Covent Garden, London  WC2N 4HSUK
>>>>>>>>>> > > > >> > > > @shapeblue
>>>>>>>>>> > > > >> > > > On May 16
2016, at 8:37 am, Rohit Yadav <
>>>>>>>>>> > > > rohit.yadav@shapeblue.com>
>>>>>>>>>> > > > >> > > wrote:
>>>>>>>>>> > > > >> > > >
>>>>>>>>>> > > > >> > > > Daan,
>>>>>>>>>> > > > >> > > >
>>>>>>>>>> > > > >> > > > mysql-connector-python
was recently added as a
>>>>>>>>>> pure-python
>>>>>>>>>> > > > >> dependency,
>>>>>>>>>> > > > >> > > can
>>>>>>>>>> > > > >> > > > you try to
install that on your host system and
>>>>>>>>>> retry rpm
>>>>>>>>>> > > > building.
>>>>>>>>>> > > > >> > > >
>>>>>>>>>> > > > >> > > > Regards.
>>>>>>>>>> > > > >> > > > ________________________________________
>>>>>>>>>> > > > >> > > > From: Daan
Hoogland <daan.hoogland@gmail.com>
>>>>>>>>>> > > > >> > > > Sent: 15 May
2016 14:34:49
>>>>>>>>>> > > > >> > > > To: dev
>>>>>>>>>> > > > >> > > > Subject: old
error back?
>>>>>>>>>> > > > >> > > >
>>>>>>>>>> > > > >> > > > anybody else
seeing this in the bubble or during
>>>>>>>>>> rpm build?
>>>>>>>>>> > > > >> > > >
>>>>>>>>>> > > > >> > > > ```
>>>>>>>>>> > > > >> > > > error: Failed
build dependencies:
>>>>>>>>>> > > > >> > > >     mysql-connector-python
is needed by
>>>>>>>>>> > > > >> > > > cloudstack-4.9.0-SNAPSHOT.el7.centos.x86_64
>>>>>>>>>> > > > >> > > > RPM Build
Failed
>>>>>>>>>> > > > >> > > > ```
>>>>>>>>>> > > > >> > > >
>>>>>>>>>> > > > >> > > > --
>>>>>>>>>> > > > >> > > > Daan
>>>>>>>>>> > > > >> > > >
>>>>>>>>>> > > > >> > > > Regards,
>>>>>>>>>> > > > >> > > >
>>>>>>>>>> > > > >> > > > Rohit Yadav
>>>>>>>>>> > > > >> > > >
>>>>>>>>>> > > > >> > > > rohit.yadav@shapeblue.com
>>>>>>>>>> > > > >> > > > www.shapeblue.com
>>>>>>>>>> > > > >> > > > 53 Chandos
Place, Covent Garden, London WC2N 4HSUK
>>>>>>>>>> > > > >> > > > @shapeblue
>>>>>>>>>> > > > >> > > >
>>>>>>>>>> > > > >> > >
>>>>>>>>>> > > > >> > >
>>>>>>>>>> > > > >> > >
>>>>>>>>>> > > > >> > > --
>>>>>>>>>> > > > >> > > Daan
>>>>>>>>>> > > > >> > >
>>>>>>>>>> > > > >> >
>>>>>>>>>> > > > >>
>>>>>>>>>> > > > >>
>>>>>>>>>> > > > >>
>>>>>>>>>> > > > >> --
>>>>>>>>>> > > > >> Daan
>>>>>>>>>> > > > >>
>>>>>>>>>> > > > >
>>>>>>>>>> > > >
>>>>>>>>>> > >
>>>>>>>>>> > >
>>>>>>>>>> > >
>>>>>>>>>> > > --
>>>>>>>>>> > > Daan
>>>>>>>>>> > >
>>>>>>>>>> >
>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>> --
>>>>>>>>>> Daan
>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>
>>>>>>>>>
>>>>>>>>
>>>>>>>
>>>>>>
>>>>>
>>>
>>>
>>> --
>>> Daan
>>>
>>
>>
>
>
> --
> Daan
>



-- 
Daan

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message