cloudstack-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Daniel Mezentsev <...@soleks.com>
Subject Re: Issue with VR after upgrade to 4.6.2
Date Thu, 28 Jan 2016 14:35:28 GMT
  Jaqyapal,

Can you please gimme heads up what is MS ?
setting router.aggregation.command.each.timeout=60 solved issue.

> Hi Daniel,
>
> Please share the MS logs when the VR is going down.
> I want to check,  Is MS bringing down the VR ?  or VR is getting
> rebooted itself.
>
> Thanks,
> Jaqyapal
>> On 28-Jan-2016, at 5:47 pm, Daniel Mezentsev <dan@soleks.com> wrote:
>>
>> Hi Remi,
>>
>> I just upgraded 4.6.2->4.7.1 The same issue, unable to start 2 VRs (out
>> of
>> 8 total). VR actually is started, running for 5-7 minutes, then shuting
>> down. One thing that i noticed in the log:
>>
>> arping -c 1 -I eth0 -A -U -s 10.1.12.1 None
>>
>> What is "None" here ?
>>
>> Please let me know what information from the log can i provide you to
>> help
>> with troubleshooting. I noticed that there are a lot of the same issues
>> happened after upgrade to 4.6, seems like it's getting critical.
>>
>>> No, just the same template so it's just a matter of upgrading package.
>>> Will ping you when the release is ready.
>>>
>>> Regards, Remi
>>>
>>> Sent from my iPhone
>>>
>>>> On 25 Jan 2016, at 21:41, Daniel Mezentsev <dan@soleks.com> wrote:
>>>>
>>>> Hi Remi,
>>>>
>>>> Absolutely. I don't see any issue to do upgrade to 4.7.1. Will it be
>>
>> with
>>>> new templates for system VMs ?
>>>>
>>>>> Hi Daniel,
>>>>>
>>>>> Is upgrading to 4.7.1 (once released tomorrow) an option? It has many
>>>>> improvements over 4.6.x and I'm quite sure it fixes the problem you
>>>>> experience now.
>>>>>
>>>>> Regards, Remi
>>>>>
>>>>> Sent from my iPhone
>>>>>
>>>>>> On 25 Jan 2016, at 16:29, Daniel Mezentsev <dan@soleks.com>
wrote:
>>>>>>
>>>>>> in my configuration VR is acting as DHCP/DNS server, so it's not
>>>>>> passing
>>>>>> any traffic, so i can exclude public IP addresses. Definetely there
>>>>>> is
>>>>>> one
>>>>>> of the VR script is acting badly.
>>>>>>
>>>>>>> If I disassociated 10 public IPs and keep 10 public IPs (but
keep
20
>>>>
>>>> vms
>>>>>>> associated with the network), the network (virtual router) restart
>>>>>>> with
>>>>>>> clean up successfully (around in 3 min).
>>>>>>> I thinks that is a timeout problem (or VR scripts performance)...
>>>>>>> but
>>>>>>> which timeout parameter?
>>>>>>>
>>>>>>>> On 24/01/2016 09:43, Milamber wrote:
>>>>>>>> Please note, my installation type is Advanced network without
>>>>>>>> security
>>>>>>>> groups (vlan isolation).
>>>>>>>>
>>>>>>>>> On 24/01/2016 06:57, Remi Bergsma wrote:
>>>>>>>>> Hi,
>>>>>>>>>
>>>>>>>>> We have seen this issue sometimes in the VRs from 4.6
and on.
>>>>>>>>> There
>>>>>>>>> have been several improvements in the code in 4.7.
>>>>>>>>>
>>>>>>>>> Also, setting router.aggregation.command.each.timeout
global
>>
>> setting
>>>>>>>>> to 15 or 20 also may help (restart mgt server after change).
>>>>>>>>>
>>>>>>>>> @Milamber can you test this setting with 4.7.1RC please?
I
haven't
>>>>>>>>> seen this issue in my test and production systems.
>>>>>>>>>
>>>>>>>>> Thanks, Remi
>>>>>>>>>
>>>>>>>>> Sent from my iPhone
>>>>>>>>>
>>>>>>>>>> On 24 Jan 2016, at 00:49, Milamber <milamber@apache.org>
wrote:
>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>> Hello,
>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>> I've have a similiar issue without solution (but
not with an
>>>>>>>>>> upgrade
>>>>>>>>>> from 4.5), please see
>>>>>>>>>> https://issues.apache.org/jira/browse/CLOUDSTACK-9255
>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>> Milamber
>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>> On 24/01/2016 03:32, Daniel Mezentsev wrote:
>>>>>>>>>>> Hi All,
>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>> I've got some issue after i did cloudstack upgrade
4.5 ->
4.6.2.
>>>>>>>>>>> Environment has 8 VR, 6 were upgraded and restarted
>>>>>>>>>>> successfully, 2
>>>>>>>>>>> of them
>>>>>>>>>>> stuck. I removed them - the same result, i can't
boot them,
>>>>>>>>>>> restarted
>>>>>>>>>>> network with clean-up - no luck.
>>>>>>>>>>> VR actually is starting, i can ssh to it, but
it's shuting down
>>
>> in
>>>>>>>>>>> approx 5
>>>>>>>>>>> minutes. I can extend it runing
>>>>>>>>>>> "init 3" command, but cloudstack is not detecting
router state.
>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>> I can bing some VMs within the same subnet, so
it's not
>>>>
>>>> VLAN/network
>>>>>>>>>>> issue.
>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>> Completely ran out of ideas.
>>>>>>>>>>> Should mention network offering is Isolated network
without
NAT.
>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>> Any help is more then welcome. I can provide
any related log,
>>>>>>>>>>> but i
>>>>>>>>>>> need
>>>>>>>>>>> some heads-up what i should look for.
>>>>>>>>>>> Daniel Mezentsev, founder
>>>>>>>>>>> (+1) 604 313 8592.
>>>>>>>>>>> Soleks Data Group.
>>>>>>>>>>> Shaping the clouds.
>>>>>>
>>>>>> Daniel Mezentsev, founder
>>>>>> (+1) 604 313 8592.
>>>>>> Soleks Data Group.Shaping the clouds.
>>>>
>>>> Daniel Mezentsev, founder
>>>> (+1) 604 313 8592.
>>>> Soleks Data Group.Shaping the clouds.
>>
>> Daniel Mezentsev, founder
>> (+1) 604 313 8592.
>> Soleks Data Group.Shaping the clouds.
>
>  
  Daniel Mezentsev, founder
(+1) 604 313 8592.
Soleks Data Group.
Shaping the clouds.

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, 8-Bit, 0 bytes)
View raw message