cloudstack-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Remi Bergsma <RBerg...@schubergphilis.com>
Subject Re: Issue with VR after upgrade to 4.6.2
Date Thu, 28 Jan 2016 05:47:30 GMT
Hi Daniel,

At what value is router.aggregation.command.each.timeout global setting?

Can you tell a bit about your setup, what the router does (config) as in how many VMs, tiers,
public IPs etc. 

Regards, Remi 

Sent from my iPhone

> On 28 Jan 2016, at 05:18, Daniel Mezentsev <dan@soleks.com> wrote:
> 
> Hi Remi,
> 
> I just upgraded 4.6.2->4.7.1 The same issue, unable to start 2 VRs (out of
> 8 total). VR actually is started, running for 5-7 minutes, then shuting
> down. One thing that i noticed in the log:
> 
> arping -c 1 -I eth0 -A -U -s 10.1.12.1 None
> 
> What is "None" here ?
> 
> Please let me know what information from the log can i provide you to help
> with troubleshooting. I noticed that there are a lot of the same issues
> happened after upgrade to 4.6, seems like it's getting critical.
> 
>> No, just the same template so it's just a matter of upgrading package.
>> Will ping you when the release is ready.
>> 
>> Regards, Remi
>> 
>> Sent from my iPhone
>> 
>>> On 25 Jan 2016, at 21:41, Daniel Mezentsev <dan@soleks.com> wrote:
>>> 
>>> Hi Remi,
>>> 
>>> Absolutely. I don't see any issue to do upgrade to 4.7.1. Will it be
> with
>>> new templates for system VMs ?
>>> 
>>>> Hi Daniel,
>>>> 
>>>> Is upgrading to 4.7.1 (once released tomorrow) an option? It has many
>>>> improvements over 4.6.x and I'm quite sure it fixes the problem you
>>>> experience now.
>>>> 
>>>> Regards, Remi
>>>> 
>>>> Sent from my iPhone
>>>> 
>>>>> On 25 Jan 2016, at 16:29, Daniel Mezentsev <dan@soleks.com> wrote:
>>>>> 
>>>>> in my configuration VR is acting as DHCP/DNS server, so it's not
>>>>> passing
>>>>> any traffic, so i can exclude public IP addresses. Definetely there is
>>>>> one
>>>>> of the VR script is acting badly.
>>>>> 
>>>>>> If I disassociated 10 public IPs and keep 10 public IPs (but keep
20
>>> 
>>> vms
>>>>>> associated with the network), the network (virtual router) restart
>>>>>> with
>>>>>> clean up successfully (around in 3 min).
>>>>>> I thinks that is a timeout problem (or VR scripts performance)...
but
>>>>>> which timeout parameter?
>>>>>> 
>>>>>>> On 24/01/2016 09:43, Milamber wrote:
>>>>>>> Please note, my installation type is Advanced network without
>>>>>>> security
>>>>>>> groups (vlan isolation).
>>>>>>> 
>>>>>>>> On 24/01/2016 06:57, Remi Bergsma wrote:
>>>>>>>> Hi,
>>>>>>>> 
>>>>>>>> We have seen this issue sometimes in the VRs from 4.6 and
on. There
>>>>>>>> have been several improvements in the code in 4.7.
>>>>>>>> 
>>>>>>>> Also, setting router.aggregation.command.each.timeout global
> setting
>>>>>>>> to 15 or 20 also may help (restart mgt server after change).
>>>>>>>> 
>>>>>>>> @Milamber can you test this setting with 4.7.1RC please?
I haven't
>>>>>>>> seen this issue in my test and production systems.
>>>>>>>> 
>>>>>>>> Thanks, Remi
>>>>>>>> 
>>>>>>>> Sent from my iPhone
>>>>>>>> 
>>>>>>>>> On 24 Jan 2016, at 00:49, Milamber <milamber@apache.org>
wrote:
>>>>>>>>> 
>>>>>>>>> Hello,
>>>>>>>>> 
>>>>>>>>> I've have a similiar issue without solution (but not
with an
>>>>>>>>> upgrade
>>>>>>>>> from 4.5), please see
>>>>>>>>> https://issues.apache.org/jira/browse/CLOUDSTACK-9255
>>>>>>>>> 
>>>>>>>>> Milamber
>>>>>>>>> 
>>>>>>>>>> On 24/01/2016 03:32, Daniel Mezentsev wrote:
>>>>>>>>>> Hi All,
>>>>>>>>>> 
>>>>>>>>>> I've got some issue after i did cloudstack upgrade
4.5 -> 4.6.2.
>>>>>>>>>> Environment has 8 VR, 6 were upgraded and restarted
>>>>>>>>>> successfully, 2
>>>>>>>>>> of them
>>>>>>>>>> stuck. I removed them - the same result, i can't
boot them,
>>>>>>>>>> restarted
>>>>>>>>>> network with clean-up - no luck.
>>>>>>>>>> VR actually is starting, i can ssh to it, but it's
shuting down
> in
>>>>>>>>>> approx 5
>>>>>>>>>> minutes. I can extend it runing
>>>>>>>>>> "init 3" command, but cloudstack is not detecting
router state.
>>>>>>>>>> 
>>>>>>>>>> I can bing some VMs within the same subnet, so it's
not
>>> 
>>> VLAN/network
>>>>>>>>>> issue.
>>>>>>>>>> 
>>>>>>>>>> Completely ran out of ideas.
>>>>>>>>>> Should mention network offering is Isolated network
without NAT.
>>>>>>>>>> 
>>>>>>>>>> Any help is more then welcome. I can provide any
related log,
>>>>>>>>>> but i
>>>>>>>>>> need
>>>>>>>>>> some heads-up what i should look for.
>>>>>>>>>> Daniel Mezentsev, founder
>>>>>>>>>> (+1) 604 313 8592.
>>>>>>>>>> Soleks Data Group.
>>>>>>>>>> Shaping the clouds.
>>>>> 
>>>>> Daniel Mezentsev, founder
>>>>> (+1) 604 313 8592.
>>>>> Soleks Data Group.Shaping the clouds.
>>> 
>>> Daniel Mezentsev, founder
>>> (+1) 604 313 8592.
>>> Soleks Data Group.Shaping the clouds.
> Daniel Mezentsev, founder
> (+1) 604 313 8592.
> Soleks Data Group.
> Shaping the clouds.

Mime
View raw message