cloudstack-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Rafael Weingärtner <rafaelweingart...@gmail.com>
Subject Re: Request for assistance with Xenserver
Date Sun, 20 Dec 2015 12:39:21 GMT
Ticket created https://issues.apache.org/jira/browse/CLOUDSTACK-9190

On Sun, Dec 20, 2015 at 9:00 AM, Rafael Weingärtner <
rafaelweingartner@gmail.com> wrote:

> Thanks, Remi,
> Just by looking at your output, I found the bug.
> I will open a Jira ticket and a PR to fix that.
>
> The problem is the following:
> In environments in which we use pure Xen hypervisor + XAPI, ACS is not
> loading the Hypervisor version properly. That happens because when you use
> pure Xen Hypervisor + XAPI, it does not have that
> “product_version_text_short” entry. In those Environments, the version that
> we have to retrieve comes from “platform_version” entry.
>
> On Sun, Dec 20, 2015 at 7:04 AM, Remi Bergsma <RBergsma@schubergphilis.com
> > wrote:
>
>> Hi Rafael,
>>
>> This is from my devtest environment:
>>
>> XS62
>> xe host-param-list uuid=uuid  | grep software-version
>>                      software-version (MRO): product_version: 6.2.0;
>> product_version_text: 6.2; product_version_text_short: 6.2; platform_name:
>> XCP; platform_version: 1.8.0; product_brand: XenServer; build_number:
>> 70446c; hostname: ganash-1; date: 2015-11-05; dbv: 2013.0621; xapi: 1.3;
>> xen: 4.1.5; linux: 2.6.32.43-0.4.1.xs1.8.0.861.170802xen; xencenter_min:
>> 2.0; xencenter_max: 2.1; network_backend: openvswitch;
>> xs:xenserver-transfer-vm: XenServer Transfer VM, version 6.2.0, build
>> 70314c; xcp:main: Base Pack, version 1.8.0, build 70446c; xs:main:
>> XenServer Pack, version 6.2.0, build 70446c
>>
>>
>> # XS65
>> xe host-param-list uuid=uuid | grep software-version
>>                       software-version (MRO): product_version: 6.5.0;
>> product_version_text: 6.5; product_version_text_short: 6.5; platform_name:
>> XCP; platform_version: 1.9.0; product_brand: XenServer; build_number:
>> 90233c; hostname: squeeze-1; date: 2015-04-17; dbv: 2015.0101; xapi: 1.3;
>> xen: 4.4.1-xs108914; linux: 3.10.0+2; xencenter_min: 2.3; xencenter_max:
>> 2.4; network_backend: openvswitch; xs:main: XenServer Pack, version 6.5.0,
>> build 90233c; xcp:main: Base Pack, version 1.9.0, build 90233c;
>> xs:xenserver-transfer-vm: XenServer Transfer VM, version 6.5.0, build 90158c
>>
>> You can easily run XenServer as a VM on for example KVM of VMware. I use
>> this to make the template unique at first boot:
>> https://github.com/remibergsma/uniqueXenServer
>>
>> Regards,
>> Remi
>>
>>
>>
>>
>>
>>
>> On 20/12/15 00:41, "Rafael Weingärtner" <rafaelweingartner@gmail.com>
>> wrote:
>>
>> >Hi folks,
>> >
>> >Today I was checking a problem with XCP, and looking at the code to check
>> >how ACS discovers the hypervisor version I had a doubt. Sadly, I did not
>> >have in my hands an environment using Xensever. So, can some of you that
>> >use Xenserver, run the following command and provide me with the output?
>> >
>> >xe host-param-list uuid=<host UUID> | grep software-version
>> >
>> >
>> >
>> >Thanks in advance
>> >
>> >--
>> >Rafael Weingärtner
>>
>
>
>
> --
> Rafael Weingärtner
>



-- 
Rafael Weingärtner

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message