cloudstack-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Daan Hoogland <daan.hoogl...@gmail.com>
Subject Re: DevCloud deployment
Date Tue, 17 Nov 2015 09:34:53 GMT
Ilya, it is clearly some network issue but it is not clear to me what. Have
a look at any firewalls on your machines. Look in SRLog on the host to see
if communication is initiated in the first place and if any errors are
there.

On Tue, Nov 17, 2015 at 8:47 AM, Илья Толстихин <inosinum@gmail.com> wrote:

> I copied vhd-util from /usr/bin/ on devcloud to
> scripts/vm/hypervisor/xenserver of cloudstack.
> Nothing changed.
>
> Also I tried to setup with manuals
> https://github.com/apache/cloudstack/blob/master/tools/devcloud4/README.md
>
> https://github.com/apache/cloudstack/blob/master/tools/devcloud4/advanced/README.md
>
> That gives the same error.
> Do you have any other ideas, what could be the reason?
>
> 2015-11-16 17:14 GMT+06:00 Илья Толстихин <inosinum@gmail.com>:
>
> > Thanks.
> >
> > 2015-11-16 10:28 GMT+06:00 Rajani Karuturi <rajani@apache.org>:
> >
> >> I find it easier to use devcloud4[1]. It the easiest way for xen6.2
> >> devcloud setup.
> >> The documentation is also good. Just install the required tools/IP
> configs
> >> mentioned in README [2]. Then, go to the advanced and follow the
> readme[3]
> >> there for a advanced zone setup.
> >>
> >> [1] https://github.com/apache/cloudstack/tree/master/tools/devcloud4
> >> [2]
> >>
> https://github.com/apache/cloudstack/blob/master/tools/devcloud4/README.md
> >> [3]
> >>
> >>
> https://github.com/apache/cloudstack/blob/master/tools/devcloud4/advanced/README.md
> >>
> >> ~Rajani
> >>
> >> On Fri, Nov 13, 2015 at 12:52 PM, Daan Hoogland <
> daan.hoogland@gmail.com>
> >> wrote:
> >>
> >> > From your log it seems the host can be reached but doesn't respond s
> >> > expected. First guess :wrong version of vhd-utils?
> >> >
> >> > Sorry for the late reaction. Stuck in traffic
> >> >
> >> > Biligual auto correct use.  Read at your own risico
> >> > Op 12-nov.-2015 10:28 schreef "Илья Толстихин" <inosinum@gmail.com>:
> >> >
> >> > > This is fragment of vmops.log file of MS.
> >> > >
> >> > > 2015-11-12 0:49 GMT+06:00 Daan Hoogland <daan.hoogland@gmail.com>:
> >> > >
> >> > >> Ilya, Can you share the log of your management server? There must
> be
> >> > some
> >> > >> more info in there. And maybe you can check SRLog on the host
To
> see
> >> if
> >> > >> anything happened there at all.
> >> > >>
> >> > >> On Wed, Nov 11, 2015 at 6:43 PM, Илья Толстихин <
> inosinum@gmail.com>
> >> > >> wrote:
> >> > >>
> >> > >> > Yes, this is Xen.
> >> > >> >
> >> > >> > 2015-11-11 22:00 GMT+06:00 Daan Hoogland <
> daan.hoogland@gmail.com
> >> >:
> >> > >> >
> >> > >> > > this is a xen host, right?
> >> > >> > >
> >> > >> > > On Wed, Nov 11, 2015 at 3:43 PM, Илья Толстихин
<
> >> inosinum@gmail.com
> >> > >
> >> > >> > > wrote:
> >> > >> > >
> >> > >> > > > On host ssh is up with 22 port only.
> >> > >> > > >
> >> > >> > > > 2015-11-11 20:03 GMT+06:00 Илья Толстихин
<
> inosinum@gmail.com
> >> >:
> >> > >> > > >
> >> > >> > > > > Cloudstack 4.6.0
> >> > >> > > > > Yes, I can ssh to host
> >> > >> > > > >
> >> > >> > > > > 2015-11-11 19:41 GMT+06:00 Daan Hoogland <
> >> > daan.hoogland@gmail.com
> >> > >> >:
> >> > >> > > > >
> >> > >> > > > >> what version of ACS?
> >> > >> > > > >> It sounds like a network issue between
ms and host? can
> you
> >> ssh
> >> > >> from
> >> > >> > > ms
> >> > >> > > > to
> >> > >> > > > >> host on the right port? (i think it was
3922, might be
> 3022)
> >> > >> > > > >>
> >> > >> > > > >> On Wed, Nov 11, 2015 at 1:42 PM, Илья
Толстихин <
> >> > >> inosinum@gmail.com
> >> > >> > >
> >> > >> > > > >> wrote:
> >> > >> > > > >>
> >> > >> > > > >> > Hi all,
> >> > >> > > > >> > Could you please help with the DevCloud
deployment.
> >> > >> > > > >> >
> >> > >> > > > >> > I imported devcloud into virtualbox,
in settings
> *enabled
> >> > PAE*
> >> > >> and
> >> > >> > > > >> > created *host-only
> >> > >> > > > >> > network 192.168.56.1/24 <http://192.168.56.1/24>*
> >> > >> > > > >> > Devcloud is pinged now.
> >> > >> > > > >> >
> >> > >> > > > >> > I built and run cloudstack on my
local machine with
> >> commands
> >> > >> > > > >> > *mvn -Pdeveloper,systemvm clean install*
> >> > >> > > > >> > *mvn -Pdeveloper -pl developer,tools/devcloud
> -Ddeploydb*
> >> > >> > > > >> > *mvn -pl :cloud-client-ui jetty:run*
> >> > >> > > > >> >
> >> > >> > > > >> >
> >> > >> > > > >> > Then I installed marvin and tried
to deploy datacenter
> >> with
> >> > >> > command
> >> > >> > > > >> > *mvn -P developer -pl tools/devcloud
-Ddeploysvr*
> >> > >> > > > >> > and got exception
> >> > >> > > > >> >
> >> > >> > > > >> > *==== Deploy DC Started ====*
> >> > >> > > > >> > *Exception Occurred :['Traceback
(most recent call
> >> > last):\n', '
> >> > >> > > File
> >> > >> > > > >> > "../marvin/marvin/deployDataCenter.py",
line 136, in
> >> > addHosts\n
> >> > >> > > > ret =
> >> > >> > > > >> > self.__apiClient.addHost(hostcmd)\n',
'  File
> >> > >> > > > >> >
> >> > >> > > > >> >
> >> > >> > > > >>
> >> > >> > > >
> >> > >> > >
> >> > >> >
> >> > >>
> >> >
> >>
> "/usr/local/lib/python2.7/dist-packages/Marvin-4.6.0_SNAPSHOT-py2.7.egg/marvin/cloudstackAPI/cloudstackAPIClient.py",
> >> > >> > > > >> > line 1572, in addHost\n    response
=
> >> > >> > > > >> > self.connection.marvinRequest(command,
> >> > response_type=response,
> >> > >> > > > >> > method=method)\n', '  File
> >> > >> > > > >> >
> >> > >> > > > >> >
> >> > >> > > > >>
> >> > >> > > >
> >> > >> > >
> >> > >> >
> >> > >>
> >> >
> >>
> "/usr/local/lib/python2.7/dist-packages/Marvin-4.6.0_SNAPSHOT-py2.7.egg/marvin/cloudstackConnection.py",
> >> > >> > > > >> > line 379, in marvinRequest\n    raise
e\n',
> >> > >> > 'CloudstackAPIException:
> >> > >> > > > >> > Execute cmd: addhost failed, due
to: errorCode: 530,
> >> > >> > > errorText:Cannot
> >> > >> > > > >> > transit agent status with event AgentDisconnected
for
> >> host 1,
> >> > >> > > > mangement
> >> > >> > > > >> > server id is 18413734744879,Unable
to transition to a
> new
> >> > state
> >> > >> > from
> >> > >> > > > >> > Creating via AgentDisconnected\n']*
> >> > >> > > > >> >
> >> > >> > > > >> > *===deploy dc failed, so cleaning
the created
> entries===*
> >> > >> > > > >> >
> >> > >> > > > >> > *====DeployDC: CleanUp Started====*
> >> > >> > > > >> >
> >> > >> > > > >> > *====Clean Up Entries=== {'Network':
> >> > >> > > > >> > [u'5720be8d-f8eb-4dee-af4f-9551409c8722'],
'Zone':
> >> > >> > > > >> > [u'd05cb102-2766-4d59-a94b-0998842b3717'],
> >> 'PhysicalNetwork':
> >> > >> > > > >> > [u'd641f7e3-0996-4064-a6ce-54620c0524e2'],
'Cluster':
> >> > >> > > > >> > [u'eb213a95-4b5b-4a7d-9b4d-be1754a3b932'],
'Pod':
> >> > >> > > > >> > [u'659bc864-4d10-48c9-83ef-30ee40f1ce8d'],
'order':
> >> > ['Cluster',
> >> > >> > > 'Pod',
> >> > >> > > > >> > 'Network', 'PhysicalNetwork', 'Zone']}*
> >> > >> > > > >> >
> >> > >> > > > >> > *===Removing DataCenter Failed===*
> >> > >> > > > >> >
> >> > >> > > > >> > As a result in cloudstack were created
zone, cluster,
> pod,
> >> > and
> >> > >> a
> >> > >> > > host
> >> > >> > > > >> with
> >> > >> > > > >> > state "Alert".
> >> > >> > > > >> >
> >> > >> > > > >> > Also I run
> >> > >> > > > >> > *python tools/marvin/marvin/deployDataCenter.py
-i
> >> > >> > > > >> > tools/devcloud/devcloud.cfg*
> >> > >> > > > >> > that gave same result.
> >> > >> > > > >> >
> >> > >> > > > >> > What am I doing wrong?
> >> > >> > > > >> >
> >> > >> > > > >>
> >> > >> > > > >>
> >> > >> > > > >>
> >> > >> > > > >> --
> >> > >> > > > >> Daan
> >> > >> > > > >>
> >> > >> > > > >
> >> > >> > > > >
> >> > >> > > >
> >> > >> > >
> >> > >> > >
> >> > >> > >
> >> > >> > > --
> >> > >> > > Daan
> >> > >> > >
> >> > >> >
> >> > >>
> >> > >>
> >> > >>
> >> > >> --
> >> > >> Daan
> >> > >>
> >> > >
> >> > >
> >> >
> >>
> >
> >
>



-- 
Daan

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message