cloudstack-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Marcus <shadow...@gmail.com>
Subject Re: libvirt exception
Date Sat, 09 May 2015 00:07:54 GMT
Can you confirm that those bridges and bond devices exist prior to
attempting migration, and that the VMs are attached to them and work?
Perhaps a 'brctl show' and 'virsh dumpxml'. Those look like they should be
cloudstack-generated guest network bridges and libvirt is complaining they
don't exist

On Fri, May 8, 2015 at 1:22 PM, Mike C <mcrosson_cloudstack@nusku.net>
wrote:

> On 2015-05-08 15:18, Remi Bergsma wrote:
>
>> It mixes bridge/bond... How did you configure it? Can you post
>> agent.properties and/or explain a bit about the setup you are using?
>>
> I've included a rough overview of my Ubuntu 14.04 network config(s) below.
> I followed the standard conventions in the CloudStack userguide for 4.3 and
> haven't updated it for 4.4. My understanding was it didn't need to change
> at all.
>
> On 2015-05-08 15:22, Simon Weller wrote:
>
>> Can you provide some data from the /var/log/libvirt/libvirtd log, and
>> also your network configuration for both hosts? Also the contents of
>> /etc/cloudstack/agent.properties would be useful.
>>
> I've included my network config, agent.properties and a chunk of the
> libvirtd log below.
>
> ===
> = Source network cconfig
> ===
> Management: mgmbr0 -> eth0
> cloudbr0: bond0.1100 -> p1p1 p1p2
> cloudbr1: bond0.1200 -> p1p1 p1p2
> bond0: mode balance-alb
>
>
> ===
> = Destination network config
> ===
> Management: mgmtbr0 -> eth1
> cloudbr0: eth0.1100
> cloudbr1: eth0.1200
>
>
> ===
> = Source agent.properties
> ===
> # cat /etc/cloudstack/agent/agent.properties
> #Storage
> #Fri May 08 09:57:54 EDT 2015
> guest.network.device=cloudbr1
> workers=5
> private.network.device=mgmtbr0
> port=8250
> resource=com.cloud.hypervisor.kvm.resource.LibvirtComputingResource
> pod=1
> zone=1
> guid=b86fc0dc-1017-3776-a9a3-2775684a0c84
> public.network.device=cloudbr0
> cluster=1
> local.storage.uuid=3dd4a3a3-2853-4f1d-b0f2-c028168ca81d
> domr.scripts.dir=scripts/network/domr/kvm
> LibvirtComputingResource.id=1
> host=172.16.16.30
>
> ===
> = Destination agent.properties
> ===
> # cat /etc/cloudstack/agent/agent.properties
> #Storage
> #Fri May 08 09:55:57 EDT 2015
> guest.network.device=cloudbr1
> workers=5
> private.network.device=mgmtbr0
> port=8250
> resource=com.cloud.hypervisor.kvm.resource.LibvirtComputingResource
> pod=1
> zone=1
> guid=9a421209-fb8b-30ad-8304-95a4e33f3286
> hypervisor.type=kvm
> public.network.device=cloudbr0
> cluster=1
> local.storage.uuid=1d17ac0d-c94a-4490-87fd-714bf063572b
> domr.scripts.dir=scripts/network/domr/kvm
> LibvirtComputingResource.id=18
> host=172.16.16.30
>
> ===
> = libvirtd error (source)
> ===
> The timestamps are off compared to the main cloudstack logs for some
> reason. The below are the only  log entries from 2015/05/08 that I see. I
> do have ntpd setup and working, the timestamps when logged in normally are
> accurate. I'm in EST for a TZ as a point of reference.
> 2015-05-08 13:56:26.695+0000: 20220: warning : qemuDomainObjTaint:1628 :
> Domain id=27 name='r-93-VM' uuid=5269e919-564a-4986-92c1-07464e99e3ce is
> tainted: high-privileges
> 2015-05-08 13:57:24.203+0000: 20217: warning :
> qemuMigrationCancelDriveMirror:1421 : Unable to stop block job on
> drive-ide0-0-0
> 2015-05-08 13:57:48.466+0000: 20216: error : virNetSocketReadWire:1454 :
> End of file while reading data: Input/output error
> 2015-05-08 13:57:48.466+0000: 20216: error : virNetSocketReadWire:1454 :
> End of file while reading data: Input/output error
> 2015-05-08 13:58:14.225+0000: 20221: warning :
> qemuMigrationCancelDriveMirror:1421 : Unable to stop block job on
> drive-ide0-0-0
> 2015-05-08 14:11:23.269+0000: 20216: error : qemuMonitorIO:656 : internal
> error: End of file from monitor
> 2015-05-08 19:05:14.093+0000: 20220: error : virNetDevGetMTU:397 : Cannot
> get interface MTU on 'breth0-1221': No such device
> 2015-05-08 19:06:04.043+0000: 20219: error : virNetDevGetMTU:397 : Cannot
> get interface MTU on 'breth0-1221': No such device
>
>
> ===
> = libvirtd error (destination)
> ===
> None found
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message