cloudstack-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Marcus <shadow...@gmail.com>
Subject Re: [4.6] Trouble with virtual router
Date Wed, 29 Apr 2015 19:51:03 GMT
Log into the vm and look at the /var/log/cloud.log. It might be that
the agent isn't starting (e.g. you require non-oss build but have oss
build, and agent fails to find PremiumSecondaryStorageResource or
whatever)

On Wed, Apr 29, 2015 at 12:36 PM, Mike Tutkowski
<mike.tutkowski@solidfire.com> wrote:
> Hey Wilder,
>
> Thanks for the reply.
>
> I was wondering if you could point me to the system VM template that you
> used?
>
> This is what I used and am having trouble with:
>
> http://jenkins.buildacloud.org/job/build-systemvm64-master/lastSuccessfulBuild/artifact/tools/appliance/dist/systemvm64template-master-4.6.0-xen.vhd.bz2
>
> Thanks!
> Mike
>
> On Wed, Apr 29, 2015 at 6:12 AM, Wilder Rodrigues <
> WRodrigues@schubergphilis.com> wrote:
>
>> Hi Mike,
>>
>> I just built, deploy and created isolated network, VPC and VMS using
>> latest master (4.6.0). I put some screenshots on imgur:
>> http://imgur.com/a/OmSyy.
>>
>> In addition, I created FW + PF rules and SSH (using the routers’ pub ip)
>> to the VM:
>>
>> [wrodrigues@mct-wrodrigues ~]$ ssh root@192.168.22.52<mailto:
>> root@192.168.22.52>
>> root@192.168.22.52<mailto:root@192.168.22.52>'s password:
>> %
>> %
>> % ls
>> ssh-host-dss-key.pub  ssh-host-rsa-key.pub
>> % uname -a
>> Linux ttylinux_host 2.6.32-5-686-bigmem #1 SMP Mon Jun 13 05:03:09 UTC
>> 2011 i686 unknown
>> %
>>
>> Could you please share your XenServer SMlog with us?
>>
>> Cheers,
>> Wilder
>>
>> On 29 Apr 2015, at 08:23, Erik Weber <terbolous@gmail.com<mailto:
>> terbolous@gmail.com>> wrote:
>>
>> Anything in /var/log/cloud.log?
>>
>> --
>> Erik
>>
>> On Tue, Apr 28, 2015 at 11:58 PM, Mike Tutkowski <
>> mike.tutkowski@solidfire.com<mailto:mike.tutkowski@solidfire.com>> wrote:
>>
>> Unfortunately I'm not able to make out any errors on the console.
>>
>> Is there something within the VM's OS that I can look at to debug this?
>>
>> I see that SSVM and CPVM have IP addresses, but the VR does not.
>>
>> Any hints would be great as unfortunately I had to postpone a CloudStack
>> demo for a potential customer today due to this issue.
>>
>> Thanks!
>>
>> On Tue, Apr 28, 2015 at 4:24 AM, Sanjeev N <sanjeev@apache.org<mailto:
>> sanjeev@apache.org>> wrote:
>>
>> One of the reasons for VR not to come up is, once CS creates VR on
>> hypervisor, it does a ping on VR's management interface for centain no.of
>> of times. If it does not receive any response then it will shut down the
>> VR.
>>
>> So when VR is coming up check its console and see any network issues.
>>
>> On Tue, Apr 28, 2015 at 12:39 PM, Mike Tutkowski <
>> mike.tutkowski@solidfire.com<mailto:mike.tutkowski@solidfire.com>> wrote:
>>
>> Huh...it doesn't work on KVM either (this is on Ubuntu 14.04). The
>> failure
>> is a bit different, though. In this case, the SSVM stays in the Running
>> state, but the agent doesn't seem to ever come up.
>>
>> Oh well...I guess I'll try ESXi later.
>>
>> On Mon, Apr 27, 2015 at 11:45 PM, Mike Tutkowski <
>> mike.tutkowski@solidfire.com<mailto:mike.tutkowski@solidfire.com>> wrote:
>>
>> Thanks for the message, Abhi.
>>
>> I went ahead and deleted the host tag from each of my XenServer hosts
>> (it's a new environment, so I only had one host tag per host). I then
>> performed a force reconnect on each host.
>>
>> Unfortunately, I still seem to be encountering the same issue (even
>> after
>> destroying and re-creating the VR). This seems broken on both
>> XenServer
>> 6.2
>> and XenServer 6.1.
>>
>> I think I will give it a try with ESXi 5.1 or KVM. I'm mainly
>> interested
>> in dealing with XenServer (for the time being) for this particular
>> feature
>> I'm working on, but perhaps I can at least get the system VMs up and
>> running on another hypervisor to allow me to move forward.
>>
>> On Mon, Apr 27, 2015 at 11:23 PM, Abhinandan Prateek <
>> abhinandan.prateek@shapeblue.com<mailto:abhinandan.prateek@shapeblue.com>>
>> wrote:
>>
>> Had similar problem where SSVM and CPVM came up but not the VR.
>> In my case I traced it to systemvm.iso not getting updated on
>> XenServer,
>> due to the old host-tag.
>> On deleting the host tag the MS was able to copy the systemvm.iso to
>> Xen
>> and things were fine after that.
>>
>> -abhi
>>
>>
>> On 28-Apr-2015, at 10:15 am, Mike Tutkowski <
>> mike.tutkowski@solidfire.com<mailto:mike.tutkowski@solidfire.com>> wrote:
>>
>> Hi,
>>
>> Tonight I tried to re-create a cloud from scratch and made use of
>> the
>> following system template:
>>
>>
>>
>>
>>
>>
>> http://jenkins.buildacloud.org/job/build-systemvm64-master/lastSuccessfulBuild/artifact/tools/appliance/dist/systemvm64template-master-4.6.0-xen.vhd.bz2
>>
>> My SSVM and CPVM get IP addresses and seem to behave OK; however,
>> my
>> VR
>> never gets into the Running state. It gets to a point and then is
>> restarted
>> (this happens a couple times). Eventually CS gives up on it.
>>
>> I only have two XenServer 6.2 hosts in this environment. The
>> system
>> VMs
>> are
>> running on local storage.
>>
>> Thoughts on this?
>>
>> Thanks!
>>
>> --
>> *Mike Tutkowski*
>> *Senior CloudStack Developer, SolidFire Inc.*
>> e: mike.tutkowski@solidfire.com
>> o: 303.746.7302
>> Advancing the way the world uses the cloud
>> <http://solidfire.com/solution/overview/?video=play>*™*
>>
>> Find out more about ShapeBlue and our range of CloudStack related
>> services
>>
>> IaaS Cloud Design & Build<
>> http://shapeblue.com/iaas-cloud-design-and-build//>
>> CSForge – rapid IaaS deployment framework<
>> http://shapeblue.com/csforge/
>>
>> CloudStack Consulting<http://shapeblue.com/cloudstack-consultancy/>
>> CloudStack Software Engineering<
>> http://shapeblue.com/cloudstack-software-engineering/>
>> CloudStack Infrastructure Support<
>> http://shapeblue.com/cloudstack-infrastructure-support/>
>> CloudStack Bootcamp Training Courses<
>> http://shapeblue.com/cloudstack-training/>
>>
>> This email and any attachments to it may be confidential and are
>> intended
>> solely for the use of the individual to whom it is addressed. Any
>> views
>> or
>> opinions expressed are solely those of the author and do not
>> necessarily
>> represent those of Shape Blue Ltd or related companies. If you are
>> not
>> the
>> intended recipient of this email, you must neither take any action
>> based
>> upon its contents, nor copy or show it to anyone. Please contact the
>> sender
>> if you believe you have received this email in error. Shape Blue Ltd
>> is
>> a
>> company incorporated in England & Wales. ShapeBlue Services India
>> LLP
>> is a
>> company incorporated in India and is operated under license from
>> Shape
>> Blue
>> Ltd. Shape Blue Brasil Consultoria Ltda is a company incorporated in
>> Brasil
>> and is operated under license from Shape Blue Ltd. ShapeBlue SA Pty
>> Ltd
>> is
>> a company registered by The Republic of South Africa and is traded
>> under
>> license from Shape Blue Ltd. ShapeBlue is a registered trademark.
>>
>>
>>
>>
>> --
>> *Mike Tutkowski*
>> *Senior CloudStack Developer, SolidFire Inc.*
>> e: mike.tutkowski@solidfire.com
>> o: 303.746.7302
>> Advancing the way the world uses the cloud
>> <http://solidfire.com/solution/overview/?video=play>*™*
>>
>>
>>
>>
>> --
>> *Mike Tutkowski*
>> *Senior CloudStack Developer, SolidFire Inc.*
>> e: mike.tutkowski@solidfire.com
>> o: 303.746.7302
>> Advancing the way the world uses the cloud
>> <http://solidfire.com/solution/overview/?video=play>*™*
>>
>>
>>
>>
>>
>> --
>> *Mike Tutkowski*
>> *Senior CloudStack Developer, SolidFire Inc.*
>> e: mike.tutkowski@solidfire.com
>> o: 303.746.7302
>> Advancing the way the world uses the cloud
>> <http://solidfire.com/solution/overview/?video=play>*™*
>>
>>
>>
>
>
> --
> *Mike Tutkowski*
> *Senior CloudStack Developer, SolidFire Inc.*
> e: mike.tutkowski@solidfire.com
> o: 303.746.7302
> Advancing the way the world uses the cloud
> <http://solidfire.com/solution/overview/?video=play>*™*

Mime
View raw message