cloudstack-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Andrija Panic <andrija.pa...@gmail.com>
Subject Re: [URGENT - HELP NEEDED]
Date Mon, 16 Mar 2015 15:52:23 GMT
I will thanks a lot Marcus for hints...

On 16 March 2015 at 16:49, Marcus <shadowsor@gmail.com> wrote:

> Ok, just watch for those createdhcpentry mgmt server logs. Perhaps
> they're just triggered by you trying to fix the situation by
> migrating, but the original issue was something else entirely.
>
> On Mon, Mar 16, 2015 at 8:44 AM, Andrija Panic <andrija.panic@gmail.com>
> wrote:
> > I did migrate and also changed accounts, unsucessfully, so some bugs
> > definitively or my specific setup...
> >
> > Thanks, I' fixing this now and will let you know.
> >
> > On 16 March 2015 at 16:42, Marcus <shadowsor@gmail.com> wrote:
> >
> >> Yes, each VM should have at least one default nic, so if there's only
> >> one nic it should be set to default. Take a db backup first, of
> >> course, before messing with it. Any idea how it may have happened? Do
> >> you migrate VMs between networks ever?
> >>
> >> On Mon, Mar 16, 2015 at 8:39 AM, Andrija Panic <andrija.panic@gmail.com
> >
> >> wrote:
> >> > Ok, so if the VM has only 1 VM - and default_nic=0, then I need to
> change
> >> > all of them to default_nic=1... ?
> >> >
> >> >
> >> > On 16 March 2015 at 16:38, Marcus <shadowsor@gmail.com> wrote:
> >> >
> >> >> VMs can have multiple nics and be on multiple networks. If you set
a
> >> >> nic as default, it becomes the network that the vm has its default
> >> >> route on. Every VM should have a default nic, and if it doesn't I
> >> >> wonder how it might have happened (maybe a specific combination of
> >> >> add/delete nic triggered a bug?). You should set a default nic for
> >> >> every VM that might be missing one, and see if that gets your router
> >> >> up.
> >> >>
> >> >> On Mon, Mar 16, 2015 at 8:34 AM, Andrija Panic <
> andrija.panic@gmail.com
> >> >
> >> >> wrote:
> >> >> > Hi Marcus,
> >> >> >
> >> >> > Thanks a lot fot hint
> >> >> >
> >> >> > True, I have the 0 as the value for some reason in database, for
> >> couple
> >> >> of
> >> >> > NICs....
> >> >> > select * from nics where ip4_address like "46.232%" and
> broadcast_uri
> >> =
> >> >> > "vlan://500" and default_nic = 0;
> >> >> >
> >> >> > results: http://pastebin.com/rDAe2RY9
> >> >> >
> >> >> > or down there...
> >> >> >
> >> >> > This Techvee-FileServer server is already running (still not dead)
> >> and I
> >> >> > can see 1 NIC from UI...
> >> >> >
> >> >> > Should I reset all of these to 1 ?
> >> >> > What is the purpose of this field default_nic = 0.
> >> >> >
> >> >> > vlan://500 in my case limits results only to the network for this
> VR
> >> that
> >> >> > is having problems...
> >> >> >
> >> >> > Any suggestions ?
> >> >> >
> >> >> > "id" "uuid" "instance_id" "mac_address" "ip4_address" "netmask"
> >> "gateway"
> >> >> > "ip_type" "broadcast_uri" "network_id" "mode" "state" "strategy"
> >> >> > "reserver_name" "reservation_id" "device_id" "update_time"
> >> >> "isolation_uri"
> >> >> > "ip6_address" "default_nic" "vm_type" "created" "removed"
> >> "ip6_gateway"
> >> >> > "ip6_cidr" "secondary_ip" "display_nic"
> >> >> > "2816" "5066bc3a-dbec-4789-aa42-3b9eb8f50bb4" "1795"
> >> "06:70:0a:00:00:ac"
> >> >> > "46.232.180.101" "255.255.255.0" "46.232.180.1" "Ip4" "vlan://500"
> >> "212"
> >> >> > "Dhcp" "Deallocating" "Create" "DirectNetworkGuru" \N "1"
> "2015-02-04
> >> >> > 23:06:23" "vlan://500" \N "0" "User" "2015-02-04 20:41:05"
> "2015-02-04
> >> >> > 22:06:23" \N \N "0" "1"
> >> >> > "3132" "c8a5f98e-5663-40e3-ac03-1ac3545eaa83" "1958"
> >> "06:fc:c2:00:00:ad"
> >> >> > "46.232.180.102" "255.255.255.0" "46.232.180.1" "Ip4" "vlan://500"
> >> "212"
> >> >> > "Dhcp" "Deallocating" "Create" "DirectNetworkGuru" \N "1"
> "2015-03-03
> >> >> > 15:45:47" "vlan://500" \N "0" "User" "2015-02-18 15:50:35"
> "2015-03-03
> >> >> > 14:45:47" \N \N "0" "1"
> >> >> > "3139" "f5a41229-2267-4615-9128-63fbce69bb01" "1962"
> >> "06:d7:ac:00:00:ae"
> >> >> > "46.232.180.103" "255.255.255.0" "46.232.180.1" "Ip4" "vlan://500"
> >> "212"
> >> >> > "Dhcp" "Deallocating" "Create" "DirectNetworkGuru" \N "1"
> "2015-02-19
> >> >> > 03:10:45" "vlan://500" \N "0" "User" "2015-02-19 00:09:02"
> "2015-02-19
> >> >> > 02:10:45" \N \N "0" "1"
> >> >> > "707" "99afa70a-39d5-4685-8fc0-9857fdc77c90" "511"
> "06:b5:72:00:00:72"
> >> >> > "46.232.180.144" "255.255.255.0" "46.232.180.1" "Ip4" "vlan://500"
> >> "212"
> >> >> > "Dhcp" "Deallocating" "Create" "DirectNetworkGuru" \N "0"
> "2014-01-27
> >> >> > 14:38:52" "vlan://500" \N "0" "User" "2014-01-27 11:29:08"
> "2014-01-27
> >> >> > 13:38:52" \N \N "0" "1"
> >> >> > "1580" "bf56315e-b4c3-4338-88d9-3013ab2e2c37" "1088"
> >> "06:1d:90:00:00:72"
> >> >> > "46.232.180.144" "255.255.255.0" "46.232.180.1" "Ip4" "vlan://500"
> >> "212"
> >> >> > "Dhcp" "Deallocating" "Create" "DirectNetworkGuru" \N "1"
> "2014-07-23
> >> >> > 10:15:18" "vlan://500" \N "0" "User" "2014-07-17 19:14:06"
> "2014-07-23
> >> >> > 08:15:18" \N \N "0" "1"
> >> >> > "3799" "712cbcb6-097f-4555-a73b-e8c2a5bd557f" "2306"
> >> "06:33:ac:00:00:77"
> >> >> > "46.232.180.149" "255.255.255.0" "46.232.180.1" "Ip4" "vlan://500"
> >> "212"
> >> >> > "Dhcp" "Deallocating" "Create" "DirectNetworkGuru" \N "1"
> "2015-03-16
> >> >> > 12:41:11" "vlan://500" \N "0" "User" "2015-03-16 09:50:25"
> "2015-03-16
> >> >> > 11:41:11" \N \N "0" "1"
> >> >> > "3817" "3599d144-6cdc-488b-8c9d-5837c7f612ac" "2311"
> >> "06:8a:ac:00:00:77"
> >> >> > "46.232.180.149" "255.255.255.0" "46.232.180.1" "Ip4" "vlan://500"
> >> "212"
> >> >> > "Dhcp" "Deallocating" "Create" "DirectNetworkGuru" \N "1"
> "2015-03-16
> >> >> > 13:02:59" "vlan://500" \N "0" "User" "2015-03-16 11:49:31"
> "2015-03-16
> >> >> > 12:02:59" \N \N "0" "1"
> >> >> > "1581" "47cfe113-218c-4a60-a108-584d64cd16ed" "1089"
> >> "06:c2:c4:00:00:7a"
> >> >> > "46.232.180.152" "255.255.255.0" "46.232.180.1" "Ip4" "vlan://500"
> >> "212"
> >> >> > "Dhcp" "Deallocating" "Create" "DirectNetworkGuru" \N "1"
> "2014-07-23
> >> >> > 10:16:12" "vlan://500" \N "0" "User" "2014-07-17 19:14:43"
> "2014-07-23
> >> >> > 08:16:12" \N \N "0" "1"
> >> >> > "1582" "dae4b3cf-e2b2-4cbc-960e-77d2e854fffa" "1090"
> >> "06:1c:78:00:00:7c"
> >> >> > "46.232.180.154" "255.255.255.0" "46.232.180.1" "Ip4" "vlan://500"
> >> "212"
> >> >> > "Dhcp" "Deallocating" "Create" "DirectNetworkGuru" \N "1"
> "2014-07-23
> >> >> > 10:16:32" "vlan://500" \N "0" "User" "2014-07-17 19:30:44"
> "2014-07-23
> >> >> > 08:16:32" \N \N "0" "1"
> >> >> > "435" "5c370395-2b70-4c8c-b710-eab4151b14ab" "252"
> "06:96:4e:00:00:8e"
> >> >> > "46.232.180.172" "255.255.255.0" "46.232.180.1" "Ip4" "vlan://500"
> >> "212"
> >> >> > "Dhcp" "Deallocating" "Create" "DirectNetworkGuru" \N "1"
> "2014-01-13
> >> >> > 23:25:44" "vlan://500" \N "0" "User" "2013-10-24 23:16:11"
> "2014-01-13
> >> >> > 22:25:44" \N \N "0" "1"
> >> >> > "2820" "feee7c33-c723-41e3-8583-bcbfc4e257b1" "1797"
> >> "06:be:24:00:00:8e"
> >> >> > "46.232.180.172" "255.255.255.0" "46.232.180.1" "Ip4" "vlan://500"
> >> "212"
> >> >> > "Dhcp" "Reserved" "Create" "DirectNetworkGuru" \N "1" "2015-02-04
> >> >> 22:54:29"
> >> >> > "vlan://500" \N "0" "User" "2015-02-04 21:54:29" \N \N \N "0"
"1"
> >> >> > "1813" "df725af8-12ed-4c27-b521-51d1d465326d" "1213"
> >> "06:cd:d6:00:00:97"
> >> >> > "46.232.180.181" "255.255.255.0" "46.232.180.1" "Ip4" "vlan://500"
> >> "212"
> >> >> > "Dhcp" "Deallocating" "Create" "DirectNetworkGuru" \N "1"
> "2014-09-02
> >> >> > 11:06:56" "vlan://500" \N "0" "User" "2014-09-02 09:03:11"
> "2014-09-02
> >> >> > 09:06:56" \N \N "0" "1"
> >> >> > "2897" "aab5d282-e9d5-4c4f-91c9-bfae88f404d6" "1304"
> >> "06:6e:0c:00:00:9c"
> >> >> > "46.232.180.186" "255.255.255.0" "46.232.180.1" "Ip4" "vlan://500"
> >> "212"
> >> >> > "Dhcp" "Reserved" "Create" "DirectNetworkGuru" \N "0" "2015-02-11
> >> >> 14:32:00"
> >> >> > "vlan://500" \N "0" "User" "2015-02-11 13:31:59" \N \N \N "0"
"1"
> >> >> > "2235" "30865e2e-083e-4e8a-bccf-c24bf403dece" "1488"
> >> "06:b8:b4:00:00:a1"
> >> >> > "46.232.180.191" "255.255.255.0" "46.232.180.1" "Ip4" "vlan://500"
> >> "212"
> >> >> > "Dhcp" "Deallocating" "Create" "DirectNetworkGuru" \N "1"
> "2014-12-02
> >> >> > 14:58:11" "vlan://500" \N "0" "User" "2014-12-02 13:31:08"
> "2014-12-02
> >> >> > 13:58:11" \N \N "0" "1"
> >> >> > "2642" "233d03e4-360f-4bbe-8b9c-882468bc9c7b" "1706"
> >> "06:f8:36:00:00:a7"
> >> >> > "46.232.180.197" "255.255.255.0" "46.232.180.1" "Ip4" "vlan://500"
> >> "212"
> >> >> > "Dhcp" "Deallocating" "Create" "DirectNetworkGuru" \N "1"
> "2015-01-21
> >> >> > 19:46:10" "vlan://500" \N "0" "User" "2015-01-21 17:27:13"
> "2015-01-21
> >> >> > 18:46:10" \N \N "0" "1"
> >> >> > "1631" "54ee2677-c502-489d-bdd2-44e7d4937020" "1102"
> >> "06:ac:4e:00:00:54"
> >> >> > "46.232.180.205" "255.255.255.0" "46.232.180.1" "Ip4" "vlan://500"
> >> "212"
> >> >> > "Dhcp" "Deallocating" "Create" "DirectNetworkGuru" \N "1"
> "2014-07-23
> >> >> > 12:33:59" "vlan://500" \N "0" "User" "2014-07-23 09:47:24"
> "2014-07-23
> >> >> > 10:33:59" \N \N "0" "1"
> >> >> > "1634" "db10636e-458a-40b2-8789-2bb1778ff50a" "1108"
> >> "06:46:d8:00:00:54"
> >> >> > "46.232.180.205" "255.255.255.0" "46.232.180.1" "Ip4" "vlan://500"
> >> "212"
> >> >> > "Dhcp" "Deallocating" "Create" "DirectNetworkGuru" \N "1"
> "2014-07-23
> >> >> > 16:54:11" "vlan://500" \N "0" "User" "2014-07-23 10:41:03"
> "2014-07-23
> >> >> > 14:54:11" \N \N "0" "1"
> >> >> > "204" "8bd10db8-cb45-4e43-8d0a-9319be5b29be" "102"
> "06:7c:54:00:00:35"
> >> >> > "46.232.180.222" "255.255.255.0" "46.232.180.1" "Ip4" "vlan://500"
> >> "212"
> >> >> > "Dhcp" "Allocated" "Create" "DirectNetworkGuru" \N "2" "2015-03-16
> >> >> 12:25:41"
> >> >> > "vlan://500" \N "0" "User" "2013-03-08 14:54:59" \N \N \N "0"
"1"
> >> >> > "3814" "4267a186-2908-4fbe-9ca4-dbc654c0d37c" "2312"
> >> "06:c9:e0:00:00:3a"
> >> >> > "46.232.180.227" "255.255.255.0" "46.232.180.1" "Ip4" "vlan://500"
> >> "212"
> >> >> > "Dhcp" "Deallocating" "Create" "DirectNetworkGuru" \N "1"
> "2015-03-16
> >> >> > 13:03:42" "vlan://500" \N "0" "User" "2015-03-16 11:46:38"
> "2015-03-16
> >> >> > 12:03:42" \N \N "0" "1"
> >> >> > "29" "35f48fcb-722f-49f5-9a6d-584f92cb197b" "14"
> "06:b1:30:00:00:2a"
> >> >> > "46.232.180.241" "255.255.255.0" "46.232.180.1" "Ip4" "vlan://500"
> >> "206"
> >> >> > "Dhcp" "Deallocating" "Create" "DirectNetworkGuru" \N "1"
> "2013-01-11
> >> >> > 02:11:18" "vlan://500" \N "0" "User" "2013-01-11 01:06:41"
> "2013-01-11
> >> >> > 01:11:18" \N \N "0" "1"
> >> >> > "25" "674ded1f-f705-45cc-a538-611aa2b1ea48" "12"
> "06:12:88:00:00:2b"
> >> >> > "46.232.180.242" "255.255.255.0" "46.232.180.1" "Ip4" "vlan://500"
> >> "206"
> >> >> > "Dhcp" "Deallocating" "Create" "DirectNetworkGuru" \N "1"
> "2013-01-11
> >> >> > 01:35:20" "vlan://500" \N "0" "User" "2013-01-11 00:28:40"
> "2013-01-11
> >> >> > 00:35:20" \N \N "0" "1"
> >> >> > "2953" "51002a53-0500-4732-85db-111804ac5f40" "1871"
> >> "06:02:a8:00:00:e2"
> >> >> > "46.232.180.39" "255.255.255.0" "46.232.180.1" "Ip4" "vlan://500"
> >> "212"
> >> >> > "Dhcp" "Reserved" "Create" "DirectNetworkGuru" \N "1" "2015-02-12
> >> >> 14:16:23"
> >> >> > "vlan://500" \N "0" "User" "2015-02-12 13:16:20" \N \N \N "0"
"1"
> >> >> >
> >> >> >
> >> >> >
> >> >> >
> >> >> > On 16 March 2015 at 16:11, Marcus <shadowsor@gmail.com>
wrote:
> >> >> >
> >> >> >> FWIW, if your 4.3.2 is the same as what's in the source tree
for
> the
> >> >> >> router code, the null pointer indicates that there's no default
> nic
> >> >> >> for one of your guests "Techvee-FileServer". I'd guess that
if you
> >> >> >> delete/move just that host you may be able to start the router,
> or at
> >> >> >> least get past this. You can also look into the db and see
if you
> can
> >> >> >> find its nics in the cloud.nics table and see if there is
in fact
> one
> >> >> >> marked default.
> >> >> >>
> >> >> >> On Mon, Mar 16, 2015 at 8:05 AM, Marcus <shadowsor@gmail.com>
> wrote:
> >> >> >> > Looks like the issue is that null pointer in CreateDhcpEntry
for
> >> >> >> > either "Techvee-FileServer" or the DHCP entry immediately
after
> >> that.
> >> >> >> > It would suggest some inconsistent/unexpected data when
> creating a
> >> >> >> > DHCP entry for one of the guests serviced by this router.
It's
> too
> >> bad
> >> >> >> > that one bad entry is fatal for the whole router.
> >> >> >> >
> >> >> >> >
> >> >> >> > On Mon, Mar 16, 2015 at 7:16 AM, Andrija Panic <
> >> >> andrija.panic@gmail.com>
> >> >> >> wrote:
> >> >> >> >> Not really - we are painfully migrating stopped VMs,
from VPS
> >> network
> >> >> >> >> (Guest Shared netwotk) to VPCs...
> >> >> >> >>
> >> >> >> >> MGMT server sends the STOP command to agent, even
though the VM
> >> was
> >> >> >> never
> >> >> >> >> started, BUT the storage provisioning from template
to volume
> is
> >> >> done...
> >> >> >> >>
> >> >> >> >> We are also looking into some external help as we
speak...
> >> >> >> >>
> >> >> >> >> On 16 March 2015 at 14:52, Nux! <nux@li.nux.ro>
wrote:
> >> >> >> >>
> >> >> >> >>> Hi,
> >> >> >> >>>
> >> >> >> >>> Have you managed to get to the bottom of this?
> >> >> >> >>>
> >> >> >> >>> --
> >> >> >> >>> Sent from the Delta quadrant using Borg technology!
> >> >> >> >>>
> >> >> >> >>> Nux!
> >> >> >> >>> www.nux.ro
> >> >> >> >>>
> >> >> >> >>> ----- Original Message -----
> >> >> >> >>> > From: "Andrija Panic" <andrija.panic@gmail.com>
> >> >> >> >>> > To: users@cloudstack.apache.org, dev@cloudstack.apache.org
> >> >> >> >>> > Sent: Sunday, 15 March, 2015 16:19:07
> >> >> >> >>> > Subject: [URGENT - HELP NEEDED]
> >> >> >> >>>
> >> >> >> >>> > Hi guys,
> >> >> >> >>> >
> >> >> >> >>> > we have updated the cloudstack from 4.3.0
to 4.3.2 (OS
> updated
> >> >> right
> >> >> >> >>> before
> >> >> >> >>> > that, from CentOS 6.5 to CentOS 6.6)
> >> >> >> >>> >
> >> >> >> >>> > And now I can not start SYSTEM VR - that
is used for SHARED
> >> GUEST
> >> >> >> network
> >> >> >> >>> > anymore.
> >> >> >> >>> > And some VMs are down - and cant be started
because they
> >> depend on
> >> >> >> this
> >> >> >> >>> > VR...
> >> >> >> >>> >
> >> >> >> >>> > VPC VRs are created fine, so new VR for
VPC are created
> fine,
> >> but
> >> >> >> this
> >> >> >> >>> one
> >> >> >> >>> > fro Guest network fails to start:
> >> >> >> >>> >
> >> >> >> >>> > Here you can see, after agent copies template
from secondary
> >> >> >> storage, to
> >> >> >> >>> > primary local storage, it created base image,
and backing
> file
> >> -
> >> >> so
> >> >> >> >>> storage
> >> >> >> >>> > setup seems completed.
> >> >> >> >>> >
> >> >> >> >>> > Than all out of sudden we have errors:
> >> >> >> >>>
> >> >> >> >>
> >> >> >> >>
> >> >> >> >>
> >> >> >> >> --
> >> >> >> >>
> >> >> >> >> Andrija Panić
> >> >> >>
> >> >> >
> >> >> >
> >> >> >
> >> >> > --
> >> >> >
> >> >> > Andrija Panić
> >> >>
> >> >
> >> >
> >> >
> >> > --
> >> >
> >> > Andrija Panić
> >>
> >
> >
> >
> > --
> >
> > Andrija Panić
>



-- 

Andrija Panić

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message