cloudstack-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Laszlo Hornyak <laszlo.horn...@gmail.com>
Subject Re: [URGENT - HELP NEEDED]
Date Mon, 16 Mar 2015 17:42:39 GMT
Btw, just in order to avoid the same problem... maybe we could make this
query smarter and if no nic marked as default, but there is only one, then
that single NIC could be returned as default.

On Mon, Mar 16, 2015 at 5:19 PM, Andrija Panic <andrija.panic@gmail.com>
wrote:

> FIXED !!!
>
> Thanks a lot Marcus, this is the second time you saved me from the deep
> $$it..
>
> Only 1 VM that had only 1 NIC and not set to default in DB - so just after
> changing that default_nic=1, destroyed the VR, and new one was recreated.
>
> Thanks a lot for help !
>
>
> On 16 March 2015 at 16:52, Andrija Panic <andrija.panic@gmail.com> wrote:
>
> > I will thanks a lot Marcus for hints...
> >
> > On 16 March 2015 at 16:49, Marcus <shadowsor@gmail.com> wrote:
> >
> >> Ok, just watch for those createdhcpentry mgmt server logs. Perhaps
> >> they're just triggered by you trying to fix the situation by
> >> migrating, but the original issue was something else entirely.
> >>
> >> On Mon, Mar 16, 2015 at 8:44 AM, Andrija Panic <andrija.panic@gmail.com
> >
> >> wrote:
> >> > I did migrate and also changed accounts, unsucessfully, so some bugs
> >> > definitively or my specific setup...
> >> >
> >> > Thanks, I' fixing this now and will let you know.
> >> >
> >> > On 16 March 2015 at 16:42, Marcus <shadowsor@gmail.com> wrote:
> >> >
> >> >> Yes, each VM should have at least one default nic, so if there's only
> >> >> one nic it should be set to default. Take a db backup first, of
> >> >> course, before messing with it. Any idea how it may have happened?
Do
> >> >> you migrate VMs between networks ever?
> >> >>
> >> >> On Mon, Mar 16, 2015 at 8:39 AM, Andrija Panic <
> >> andrija.panic@gmail.com>
> >> >> wrote:
> >> >> > Ok, so if the VM has only 1 VM - and default_nic=0, then I need
to
> >> change
> >> >> > all of them to default_nic=1... ?
> >> >> >
> >> >> >
> >> >> > On 16 March 2015 at 16:38, Marcus <shadowsor@gmail.com>
wrote:
> >> >> >
> >> >> >> VMs can have multiple nics and be on multiple networks. If
you
> set a
> >> >> >> nic as default, it becomes the network that the vm has its
default
> >> >> >> route on. Every VM should have a default nic, and if it doesn't
I
> >> >> >> wonder how it might have happened (maybe a specific combination
of
> >> >> >> add/delete nic triggered a bug?). You should set a default
nic for
> >> >> >> every VM that might be missing one, and see if that gets your
> router
> >> >> >> up.
> >> >> >>
> >> >> >> On Mon, Mar 16, 2015 at 8:34 AM, Andrija Panic <
> >> andrija.panic@gmail.com
> >> >> >
> >> >> >> wrote:
> >> >> >> > Hi Marcus,
> >> >> >> >
> >> >> >> > Thanks a lot fot hint
> >> >> >> >
> >> >> >> > True, I have the 0 as the value for some reason in database,
for
> >> >> couple
> >> >> >> of
> >> >> >> > NICs....
> >> >> >> > select * from nics where ip4_address like "46.232%" and
> >> broadcast_uri
> >> >> =
> >> >> >> > "vlan://500" and default_nic = 0;
> >> >> >> >
> >> >> >> > results: http://pastebin.com/rDAe2RY9
> >> >> >> >
> >> >> >> > or down there...
> >> >> >> >
> >> >> >> > This Techvee-FileServer server is already running (still
not
> dead)
> >> >> and I
> >> >> >> > can see 1 NIC from UI...
> >> >> >> >
> >> >> >> > Should I reset all of these to 1 ?
> >> >> >> > What is the purpose of this field default_nic = 0.
> >> >> >> >
> >> >> >> > vlan://500 in my case limits results only to the network
for
> this
> >> VR
> >> >> that
> >> >> >> > is having problems...
> >> >> >> >
> >> >> >> > Any suggestions ?
> >> >> >> >
> >> >> >> > "id" "uuid" "instance_id" "mac_address" "ip4_address"
"netmask"
> >> >> "gateway"
> >> >> >> > "ip_type" "broadcast_uri" "network_id" "mode" "state"
"strategy"
> >> >> >> > "reserver_name" "reservation_id" "device_id" "update_time"
> >> >> >> "isolation_uri"
> >> >> >> > "ip6_address" "default_nic" "vm_type" "created" "removed"
> >> >> "ip6_gateway"
> >> >> >> > "ip6_cidr" "secondary_ip" "display_nic"
> >> >> >> > "2816" "5066bc3a-dbec-4789-aa42-3b9eb8f50bb4" "1795"
> >> >> "06:70:0a:00:00:ac"
> >> >> >> > "46.232.180.101" "255.255.255.0" "46.232.180.1" "Ip4"
> "vlan://500"
> >> >> "212"
> >> >> >> > "Dhcp" "Deallocating" "Create" "DirectNetworkGuru" \N
"1"
> >> "2015-02-04
> >> >> >> > 23:06:23" "vlan://500" \N "0" "User" "2015-02-04 20:41:05"
> >> "2015-02-04
> >> >> >> > 22:06:23" \N \N "0" "1"
> >> >> >> > "3132" "c8a5f98e-5663-40e3-ac03-1ac3545eaa83" "1958"
> >> >> "06:fc:c2:00:00:ad"
> >> >> >> > "46.232.180.102" "255.255.255.0" "46.232.180.1" "Ip4"
> "vlan://500"
> >> >> "212"
> >> >> >> > "Dhcp" "Deallocating" "Create" "DirectNetworkGuru" \N
"1"
> >> "2015-03-03
> >> >> >> > 15:45:47" "vlan://500" \N "0" "User" "2015-02-18 15:50:35"
> >> "2015-03-03
> >> >> >> > 14:45:47" \N \N "0" "1"
> >> >> >> > "3139" "f5a41229-2267-4615-9128-63fbce69bb01" "1962"
> >> >> "06:d7:ac:00:00:ae"
> >> >> >> > "46.232.180.103" "255.255.255.0" "46.232.180.1" "Ip4"
> "vlan://500"
> >> >> "212"
> >> >> >> > "Dhcp" "Deallocating" "Create" "DirectNetworkGuru" \N
"1"
> >> "2015-02-19
> >> >> >> > 03:10:45" "vlan://500" \N "0" "User" "2015-02-19 00:09:02"
> >> "2015-02-19
> >> >> >> > 02:10:45" \N \N "0" "1"
> >> >> >> > "707" "99afa70a-39d5-4685-8fc0-9857fdc77c90" "511"
> >> "06:b5:72:00:00:72"
> >> >> >> > "46.232.180.144" "255.255.255.0" "46.232.180.1" "Ip4"
> "vlan://500"
> >> >> "212"
> >> >> >> > "Dhcp" "Deallocating" "Create" "DirectNetworkGuru" \N
"0"
> >> "2014-01-27
> >> >> >> > 14:38:52" "vlan://500" \N "0" "User" "2014-01-27 11:29:08"
> >> "2014-01-27
> >> >> >> > 13:38:52" \N \N "0" "1"
> >> >> >> > "1580" "bf56315e-b4c3-4338-88d9-3013ab2e2c37" "1088"
> >> >> "06:1d:90:00:00:72"
> >> >> >> > "46.232.180.144" "255.255.255.0" "46.232.180.1" "Ip4"
> "vlan://500"
> >> >> "212"
> >> >> >> > "Dhcp" "Deallocating" "Create" "DirectNetworkGuru" \N
"1"
> >> "2014-07-23
> >> >> >> > 10:15:18" "vlan://500" \N "0" "User" "2014-07-17 19:14:06"
> >> "2014-07-23
> >> >> >> > 08:15:18" \N \N "0" "1"
> >> >> >> > "3799" "712cbcb6-097f-4555-a73b-e8c2a5bd557f" "2306"
> >> >> "06:33:ac:00:00:77"
> >> >> >> > "46.232.180.149" "255.255.255.0" "46.232.180.1" "Ip4"
> "vlan://500"
> >> >> "212"
> >> >> >> > "Dhcp" "Deallocating" "Create" "DirectNetworkGuru" \N
"1"
> >> "2015-03-16
> >> >> >> > 12:41:11" "vlan://500" \N "0" "User" "2015-03-16 09:50:25"
> >> "2015-03-16
> >> >> >> > 11:41:11" \N \N "0" "1"
> >> >> >> > "3817" "3599d144-6cdc-488b-8c9d-5837c7f612ac" "2311"
> >> >> "06:8a:ac:00:00:77"
> >> >> >> > "46.232.180.149" "255.255.255.0" "46.232.180.1" "Ip4"
> "vlan://500"
> >> >> "212"
> >> >> >> > "Dhcp" "Deallocating" "Create" "DirectNetworkGuru" \N
"1"
> >> "2015-03-16
> >> >> >> > 13:02:59" "vlan://500" \N "0" "User" "2015-03-16 11:49:31"
> >> "2015-03-16
> >> >> >> > 12:02:59" \N \N "0" "1"
> >> >> >> > "1581" "47cfe113-218c-4a60-a108-584d64cd16ed" "1089"
> >> >> "06:c2:c4:00:00:7a"
> >> >> >> > "46.232.180.152" "255.255.255.0" "46.232.180.1" "Ip4"
> "vlan://500"
> >> >> "212"
> >> >> >> > "Dhcp" "Deallocating" "Create" "DirectNetworkGuru" \N
"1"
> >> "2014-07-23
> >> >> >> > 10:16:12" "vlan://500" \N "0" "User" "2014-07-17 19:14:43"
> >> "2014-07-23
> >> >> >> > 08:16:12" \N \N "0" "1"
> >> >> >> > "1582" "dae4b3cf-e2b2-4cbc-960e-77d2e854fffa" "1090"
> >> >> "06:1c:78:00:00:7c"
> >> >> >> > "46.232.180.154" "255.255.255.0" "46.232.180.1" "Ip4"
> "vlan://500"
> >> >> "212"
> >> >> >> > "Dhcp" "Deallocating" "Create" "DirectNetworkGuru" \N
"1"
> >> "2014-07-23
> >> >> >> > 10:16:32" "vlan://500" \N "0" "User" "2014-07-17 19:30:44"
> >> "2014-07-23
> >> >> >> > 08:16:32" \N \N "0" "1"
> >> >> >> > "435" "5c370395-2b70-4c8c-b710-eab4151b14ab" "252"
> >> "06:96:4e:00:00:8e"
> >> >> >> > "46.232.180.172" "255.255.255.0" "46.232.180.1" "Ip4"
> "vlan://500"
> >> >> "212"
> >> >> >> > "Dhcp" "Deallocating" "Create" "DirectNetworkGuru" \N
"1"
> >> "2014-01-13
> >> >> >> > 23:25:44" "vlan://500" \N "0" "User" "2013-10-24 23:16:11"
> >> "2014-01-13
> >> >> >> > 22:25:44" \N \N "0" "1"
> >> >> >> > "2820" "feee7c33-c723-41e3-8583-bcbfc4e257b1" "1797"
> >> >> "06:be:24:00:00:8e"
> >> >> >> > "46.232.180.172" "255.255.255.0" "46.232.180.1" "Ip4"
> "vlan://500"
> >> >> "212"
> >> >> >> > "Dhcp" "Reserved" "Create" "DirectNetworkGuru" \N "1"
> "2015-02-04
> >> >> >> 22:54:29"
> >> >> >> > "vlan://500" \N "0" "User" "2015-02-04 21:54:29" \N \N
\N "0"
> "1"
> >> >> >> > "1813" "df725af8-12ed-4c27-b521-51d1d465326d" "1213"
> >> >> "06:cd:d6:00:00:97"
> >> >> >> > "46.232.180.181" "255.255.255.0" "46.232.180.1" "Ip4"
> "vlan://500"
> >> >> "212"
> >> >> >> > "Dhcp" "Deallocating" "Create" "DirectNetworkGuru" \N
"1"
> >> "2014-09-02
> >> >> >> > 11:06:56" "vlan://500" \N "0" "User" "2014-09-02 09:03:11"
> >> "2014-09-02
> >> >> >> > 09:06:56" \N \N "0" "1"
> >> >> >> > "2897" "aab5d282-e9d5-4c4f-91c9-bfae88f404d6" "1304"
> >> >> "06:6e:0c:00:00:9c"
> >> >> >> > "46.232.180.186" "255.255.255.0" "46.232.180.1" "Ip4"
> "vlan://500"
> >> >> "212"
> >> >> >> > "Dhcp" "Reserved" "Create" "DirectNetworkGuru" \N "0"
> "2015-02-11
> >> >> >> 14:32:00"
> >> >> >> > "vlan://500" \N "0" "User" "2015-02-11 13:31:59" \N \N
\N "0"
> "1"
> >> >> >> > "2235" "30865e2e-083e-4e8a-bccf-c24bf403dece" "1488"
> >> >> "06:b8:b4:00:00:a1"
> >> >> >> > "46.232.180.191" "255.255.255.0" "46.232.180.1" "Ip4"
> "vlan://500"
> >> >> "212"
> >> >> >> > "Dhcp" "Deallocating" "Create" "DirectNetworkGuru" \N
"1"
> >> "2014-12-02
> >> >> >> > 14:58:11" "vlan://500" \N "0" "User" "2014-12-02 13:31:08"
> >> "2014-12-02
> >> >> >> > 13:58:11" \N \N "0" "1"
> >> >> >> > "2642" "233d03e4-360f-4bbe-8b9c-882468bc9c7b" "1706"
> >> >> "06:f8:36:00:00:a7"
> >> >> >> > "46.232.180.197" "255.255.255.0" "46.232.180.1" "Ip4"
> "vlan://500"
> >> >> "212"
> >> >> >> > "Dhcp" "Deallocating" "Create" "DirectNetworkGuru" \N
"1"
> >> "2015-01-21
> >> >> >> > 19:46:10" "vlan://500" \N "0" "User" "2015-01-21 17:27:13"
> >> "2015-01-21
> >> >> >> > 18:46:10" \N \N "0" "1"
> >> >> >> > "1631" "54ee2677-c502-489d-bdd2-44e7d4937020" "1102"
> >> >> "06:ac:4e:00:00:54"
> >> >> >> > "46.232.180.205" "255.255.255.0" "46.232.180.1" "Ip4"
> "vlan://500"
> >> >> "212"
> >> >> >> > "Dhcp" "Deallocating" "Create" "DirectNetworkGuru" \N
"1"
> >> "2014-07-23
> >> >> >> > 12:33:59" "vlan://500" \N "0" "User" "2014-07-23 09:47:24"
> >> "2014-07-23
> >> >> >> > 10:33:59" \N \N "0" "1"
> >> >> >> > "1634" "db10636e-458a-40b2-8789-2bb1778ff50a" "1108"
> >> >> "06:46:d8:00:00:54"
> >> >> >> > "46.232.180.205" "255.255.255.0" "46.232.180.1" "Ip4"
> "vlan://500"
> >> >> "212"
> >> >> >> > "Dhcp" "Deallocating" "Create" "DirectNetworkGuru" \N
"1"
> >> "2014-07-23
> >> >> >> > 16:54:11" "vlan://500" \N "0" "User" "2014-07-23 10:41:03"
> >> "2014-07-23
> >> >> >> > 14:54:11" \N \N "0" "1"
> >> >> >> > "204" "8bd10db8-cb45-4e43-8d0a-9319be5b29be" "102"
> >> "06:7c:54:00:00:35"
> >> >> >> > "46.232.180.222" "255.255.255.0" "46.232.180.1" "Ip4"
> "vlan://500"
> >> >> "212"
> >> >> >> > "Dhcp" "Allocated" "Create" "DirectNetworkGuru" \N "2"
> "2015-03-16
> >> >> >> 12:25:41"
> >> >> >> > "vlan://500" \N "0" "User" "2013-03-08 14:54:59" \N \N
\N "0"
> "1"
> >> >> >> > "3814" "4267a186-2908-4fbe-9ca4-dbc654c0d37c" "2312"
> >> >> "06:c9:e0:00:00:3a"
> >> >> >> > "46.232.180.227" "255.255.255.0" "46.232.180.1" "Ip4"
> "vlan://500"
> >> >> "212"
> >> >> >> > "Dhcp" "Deallocating" "Create" "DirectNetworkGuru" \N
"1"
> >> "2015-03-16
> >> >> >> > 13:03:42" "vlan://500" \N "0" "User" "2015-03-16 11:46:38"
> >> "2015-03-16
> >> >> >> > 12:03:42" \N \N "0" "1"
> >> >> >> > "29" "35f48fcb-722f-49f5-9a6d-584f92cb197b" "14"
> >> "06:b1:30:00:00:2a"
> >> >> >> > "46.232.180.241" "255.255.255.0" "46.232.180.1" "Ip4"
> "vlan://500"
> >> >> "206"
> >> >> >> > "Dhcp" "Deallocating" "Create" "DirectNetworkGuru" \N
"1"
> >> "2013-01-11
> >> >> >> > 02:11:18" "vlan://500" \N "0" "User" "2013-01-11 01:06:41"
> >> "2013-01-11
> >> >> >> > 01:11:18" \N \N "0" "1"
> >> >> >> > "25" "674ded1f-f705-45cc-a538-611aa2b1ea48" "12"
> >> "06:12:88:00:00:2b"
> >> >> >> > "46.232.180.242" "255.255.255.0" "46.232.180.1" "Ip4"
> "vlan://500"
> >> >> "206"
> >> >> >> > "Dhcp" "Deallocating" "Create" "DirectNetworkGuru" \N
"1"
> >> "2013-01-11
> >> >> >> > 01:35:20" "vlan://500" \N "0" "User" "2013-01-11 00:28:40"
> >> "2013-01-11
> >> >> >> > 00:35:20" \N \N "0" "1"
> >> >> >> > "2953" "51002a53-0500-4732-85db-111804ac5f40" "1871"
> >> >> "06:02:a8:00:00:e2"
> >> >> >> > "46.232.180.39" "255.255.255.0" "46.232.180.1" "Ip4"
> "vlan://500"
> >> >> "212"
> >> >> >> > "Dhcp" "Reserved" "Create" "DirectNetworkGuru" \N "1"
> "2015-02-12
> >> >> >> 14:16:23"
> >> >> >> > "vlan://500" \N "0" "User" "2015-02-12 13:16:20" \N \N
\N "0"
> "1"
> >> >> >> >
> >> >> >> >
> >> >> >> >
> >> >> >> >
> >> >> >> > On 16 March 2015 at 16:11, Marcus <shadowsor@gmail.com>
wrote:
> >> >> >> >
> >> >> >> >> FWIW, if your 4.3.2 is the same as what's in the
source tree
> for
> >> the
> >> >> >> >> router code, the null pointer indicates that there's
no default
> >> nic
> >> >> >> >> for one of your guests "Techvee-FileServer". I'd
guess that if
> >> you
> >> >> >> >> delete/move just that host you may be able to start
the router,
> >> or at
> >> >> >> >> least get past this. You can also look into the db
and see if
> >> you can
> >> >> >> >> find its nics in the cloud.nics table and see if
there is in
> >> fact one
> >> >> >> >> marked default.
> >> >> >> >>
> >> >> >> >> On Mon, Mar 16, 2015 at 8:05 AM, Marcus <shadowsor@gmail.com>
> >> wrote:
> >> >> >> >> > Looks like the issue is that null pointer in
CreateDhcpEntry
> >> for
> >> >> >> >> > either "Techvee-FileServer" or the DHCP entry
immediately
> after
> >> >> that.
> >> >> >> >> > It would suggest some inconsistent/unexpected
data when
> >> creating a
> >> >> >> >> > DHCP entry for one of the guests serviced by
this router.
> It's
> >> too
> >> >> bad
> >> >> >> >> > that one bad entry is fatal for the whole router.
> >> >> >> >> >
> >> >> >> >> >
> >> >> >> >> > On Mon, Mar 16, 2015 at 7:16 AM, Andrija Panic
<
> >> >> >> andrija.panic@gmail.com>
> >> >> >> >> wrote:
> >> >> >> >> >> Not really - we are painfully migrating
stopped VMs, from
> VPS
> >> >> network
> >> >> >> >> >> (Guest Shared netwotk) to VPCs...
> >> >> >> >> >>
> >> >> >> >> >> MGMT server sends the STOP command to agent,
even though the
> >> VM
> >> >> was
> >> >> >> >> never
> >> >> >> >> >> started, BUT the storage provisioning from
template to
> volume
> >> is
> >> >> >> done...
> >> >> >> >> >>
> >> >> >> >> >> We are also looking into some external help
as we speak...
> >> >> >> >> >>
> >> >> >> >> >> On 16 March 2015 at 14:52, Nux! <nux@li.nux.ro>
wrote:
> >> >> >> >> >>
> >> >> >> >> >>> Hi,
> >> >> >> >> >>>
> >> >> >> >> >>> Have you managed to get to the bottom
of this?
> >> >> >> >> >>>
> >> >> >> >> >>> --
> >> >> >> >> >>> Sent from the Delta quadrant using Borg
technology!
> >> >> >> >> >>>
> >> >> >> >> >>> Nux!
> >> >> >> >> >>> www.nux.ro
> >> >> >> >> >>>
> >> >> >> >> >>> ----- Original Message -----
> >> >> >> >> >>> > From: "Andrija Panic" <andrija.panic@gmail.com>
> >> >> >> >> >>> > To: users@cloudstack.apache.org,
> dev@cloudstack.apache.org
> >> >> >> >> >>> > Sent: Sunday, 15 March, 2015 16:19:07
> >> >> >> >> >>> > Subject: [URGENT - HELP NEEDED]
> >> >> >> >> >>>
> >> >> >> >> >>> > Hi guys,
> >> >> >> >> >>> >
> >> >> >> >> >>> > we have updated the cloudstack
from 4.3.0 to 4.3.2 (OS
> >> updated
> >> >> >> right
> >> >> >> >> >>> before
> >> >> >> >> >>> > that, from CentOS 6.5 to CentOS
6.6)
> >> >> >> >> >>> >
> >> >> >> >> >>> > And now I can not start SYSTEM
VR - that is used for
> SHARED
> >> >> GUEST
> >> >> >> >> network
> >> >> >> >> >>> > anymore.
> >> >> >> >> >>> > And some VMs are down - and cant
be started because they
> >> >> depend on
> >> >> >> >> this
> >> >> >> >> >>> > VR...
> >> >> >> >> >>> >
> >> >> >> >> >>> > VPC VRs are created fine, so new
VR for VPC are created
> >> fine,
> >> >> but
> >> >> >> >> this
> >> >> >> >> >>> one
> >> >> >> >> >>> > fro Guest network fails to start:
> >> >> >> >> >>> >
> >> >> >> >> >>> > Here you can see, after agent copies
template from
> >> secondary
> >> >> >> >> storage, to
> >> >> >> >> >>> > primary local storage, it created
base image, and backing
> >> file
> >> >> -
> >> >> >> so
> >> >> >> >> >>> storage
> >> >> >> >> >>> > setup seems completed.
> >> >> >> >> >>> >
> >> >> >> >> >>> > Than all out of sudden we have
errors:
> >> >> >> >> >>>
> >> >> >> >> >>
> >> >> >> >> >>
> >> >> >> >> >>
> >> >> >> >> >> --
> >> >> >> >> >>
> >> >> >> >> >> Andrija Panić
> >> >> >> >>
> >> >> >> >
> >> >> >> >
> >> >> >> >
> >> >> >> > --
> >> >> >> >
> >> >> >> > Andrija Panić
> >> >> >>
> >> >> >
> >> >> >
> >> >> >
> >> >> > --
> >> >> >
> >> >> > Andrija Panić
> >> >>
> >> >
> >> >
> >> >
> >> > --
> >> >
> >> > Andrija Panić
> >>
> >
> >
> >
> > --
> >
> > Andrija Panić
> >
>
>
>
> --
>
> Andrija Panić
>



-- 

EOF

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message