cloudstack-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From raja sekhar <rajsekhar....@gmail.com>
Subject Re: few templates lost, cause cannot download and launch vm from that
Date Thu, 26 Feb 2015 13:00:28 GMT
Hi somesh,

I am able to deploy vm's when the template is in primary storage.i have
manually removed the template from xencenter primary storage, vm 's are not
creating at that moment.but the template is still in secondary storage.
how to create vm's when the template is removed from primary storage?

In this criteria template is not copying to primary storage second time.I
understood that cloudstack doesn't know that template has removed from
primary storage.


Regards,
Rajasekhar.


On Wed, Feb 25, 2015 at 9:38 PM, Somesh Naidu <Somesh.Naidu@citrix.com>
wrote:

> Raja,
>
> I am not sure if your understanding on how templates work is correct.
>
> You do not need to download a template to the primary storage. CS will do
> that as required. Also, CS will clean-up templates from primary if no
> associated VMs are running. This is expected behavior. The state of the
> template that you see in the UI refers to the status of the template on
> secondary storage.
>
> The exception you are getting while launching the VM seems to be a
> separate issue. You need to share more details and logs (use pastebin or
> similar).
>
> Regards,
> Somesh
>
>
> -----Original Message-----
> From: raja sekhar [mailto:rajsekhar.467@gmail.com]
> Sent: Wednesday, February 25, 2015 3:28 AM
> To: users@cloudstack.apache.org; dev@cloudstack.apache.org
> Subject: few templates lost, cause cannot download and launch vm from that
>
> Hi All,
>
> I am using CloudStack 4.3.1.
> some of the templates like *"Template <some unique number>"* in xencenter
> primary storage are lost.later that iam unable to deploy vm from that
> templates.saying the error
>
> 2015-02-19 11:09:10,541 DEBUG [c.c.a.m.DirectAgentAttache]
> (DirectAgent-206:ctx-0fd9a1dd) Seq 1-1636765165: Executing request
> 2015-02-19 11:09:10,597 DEBUG [c.c.h.x.r.XenServerStorageProcessor]
> (DirectAgent-206:ctx-0fd9a1dd) Catch Exception
> com.xensource.xenapi.Types$UuidInvalid :VDI getByUuid
>  for uuid: a7406536-3a0a-4e16-a05c-8663af78a894 failed due to The uuid you
> supplied was invalid.
> 2015-02-19 11:09:10,597 WARN  [c.c.h.x.r.XenServerStorageProcessor]
> (DirectAgent-206:ctx-0fd9a1dd) Unable to create volume;
> Pool=volumeTO[uuid=7a20df1c-3a98-46a2-92c7-5
>
> 6ca60a9ffaa|path=null|datastore=PrimaryDataStoreTO[uuid=9fb05625-5776-3e19-8317-4812aff592a0|name=null|id=1|pooltype=NetworkFilesystem]];
> Disk:
> com.cloud.utils.exception.CloudRuntimeException: Catch Exception
> com.xensource.xenapi.Types$UuidInvalid :VDI getByUuid for uuid:
> a7406536-3a0a-4e16-a05c-8663af78a894 fa
> iled due to The uuid you supplied was invalid.
>
>
>
>
> 2015-02-19 11:09:10,604 INFO  [c.c.v.VirtualMachineManagerImpl]
> (consoleproxy-1:ctx-6d3b94af) Unable to contact resource.
> com.cloud.exception.StorageUnavailableException: Resource [StoragePool:1]
> is unreachable: Unable to create
> Vol[6|vm=6|ROOT]:com.cloud.utils.exception.CloudRuntimeException: Catch
> Exception com.xensource.xenapi.Types$UuidInvalid :VDI getByUuid for uuid:
> a7406536-3a0a-4e16-a05c-8663af78a894 failed due to The uuid you supplied
> was invalid.
>
>
> i have observed that when creating vm first time the template is copying to
> primary storage in xencenter with name *"Template <some unique
> number>", *unfortunately
> i have lost some of the templates in xencenter primary storage, but in
> cloudstack UI it is showing ready state and i have checked SSVM too, the
> template is present.
>
> how to copy template to xencenter primary storage?
> Is this BUG?
> please help me to deploy vm from that template..
>
>
> Regards,
> Rajasekhar.
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message