cloudstack-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Rajani Karuturi <raj...@apache.org>
Subject Re: Templates created from snapshots get purged from cloud.template_store_ref
Date Wed, 12 Nov 2014 05:38:31 GMT
Hi Mike,

Do you think it should go in 4.5 as well?

~Rajani

On Wed, Nov 12, 2014 at 10:09 AM, Mike Tutkowski <
mike.tutkowski@solidfire.com> wrote:

> So, I just confirmed that once a properties file is generated for the
> template that's being created that the template is not deleted when the CS
> MS is re-started.
>
> I checked in this fix to master:
>
> 5c388a5c8087d544ff89dccf20f8af88f8f73d1b
>
> So, as it turns out, if anyone has created a template with the XenServer
> 6.2.5 resource code in releases prior to 4.6, that template will not be
> usable if a management server gets restarted. Perhaps users could correct
> such a problem by manually creating a properties file for that template.
>
> On Mon, Nov 10, 2014 at 10:38 PM, Mike Tutkowski <
> mike.tutkowski@solidfire.com> wrote:
>
> > It looks like those rows get deleted in
> > TemplateServiceImpl.handleTemplateSync(DataStore).
> >
> > I noticed earlier that the XenServer 6.2.5 resource code does NOT write
> > out a properties file alongside the VHD template the way the XenServer
> 6.1
> > resource code does.
> >
> > At the moment, I suspect that that is the problem.
> >
> > Does anyone know if the properties file that is for a given VHD template
> > is required?
> >
> > On Mon, Nov 10, 2014 at 6:09 PM, Mike Tutkowski <
> > mike.tutkowski@solidfire.com> wrote:
> >
> >> Thanks, Marcus
> >>
> >> I'll take a look into it later tonight more. I'm working on a feature
> for
> >> 4.6 and noticed this yesterday. It happened again today and I narrowed
> it
> >> down to occurring when the CS MS was stopped and re-started.
> >>
> >> On Mon, Nov 10, 2014 at 5:44 PM, Marcus <shadowsor@gmail.com> wrote:
> >>
> >>> I remember there was an issue with that occasionally happening when
> >>> templates were simply registered. Sometimes they'd be downloaded and
> >>> installed, and other times they would disappear. I think that was fixed
> >>> maybe 18 months ago, could be related.
> >>> On Nov 10, 2014 3:36 PM, "Mike Tutkowski" <
> mike.tutkowski@solidfire.com>
> >>> wrote:
> >>>
> >>> > Hi,
> >>> >
> >>> > In 4.6 I've noticed when I create a template from a snapshot that I
> can
> >>> > spin VMs up from this template until I shut the CS MS down and
> >>> re-start it.
> >>> >
> >>> > Upon re-start, the template entries in cloud.template_store_ref get
> >>> purged
> >>> > (as in completely removed from the table). That being the case, the
> CS
> >>> MS
> >>> > no longer returns these templates as usable, so they're not
> available,
> >>> say,
> >>> > in the GUI to use to spin up VMs from.
> >>> >
> >>> > Has anyone else noticed this behavior? I'm doing this on what
> >>> CloudStack
> >>> > refers to as XenServer 6.2.5 (which is really XS 6.2 + some specific
> >>> > patches).
> >>> >
> >>> > Thanks!
> >>> >
> >>> > --
> >>> > *Mike Tutkowski*
> >>> > *Senior CloudStack Developer, SolidFire Inc.*
> >>> > e: mike.tutkowski@solidfire.com
> >>> > o: 303.746.7302
> >>> > Advancing the way the world uses the cloud
> >>> > <http://solidfire.com/solution/overview/?video=play>*™*
> >>> >
> >>>
> >>
> >>
> >>
> >> --
> >> *Mike Tutkowski*
> >> *Senior CloudStack Developer, SolidFire Inc.*
> >> e: mike.tutkowski@solidfire.com
> >> o: 303.746.7302
> >> Advancing the way the world uses the cloud
> >> <http://solidfire.com/solution/overview/?video=play>*™*
> >>
> >
> >
> >
> > --
> > *Mike Tutkowski*
> > *Senior CloudStack Developer, SolidFire Inc.*
> > e: mike.tutkowski@solidfire.com
> > o: 303.746.7302
> > Advancing the way the world uses the cloud
> > <http://solidfire.com/solution/overview/?video=play>*™*
> >
>
>
>
> --
> *Mike Tutkowski*
> *Senior CloudStack Developer, SolidFire Inc.*
> e: mike.tutkowski@solidfire.com
> o: 303.746.7302
> Advancing the way the world uses the cloud
> <http://solidfire.com/solution/overview/?video=play>*™*
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message