cloudstack-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Anshul Gangwar <anshul.gang...@citrix.com>
Subject RE: hyperv ssvm start failed
Date Thu, 20 Nov 2014 08:48:08 GMT
You cannot attach log to dev list. You can use pastebin to put log and post the link here.

You don't need to have management server added to AD.

Are you able to reach to your previous state where you were able to launch system vms but
they were getting destroyed?

Are you using the US English locale account to run Hyper-V Agent service?
________________________________________
From: 穆凯辉 [khmu@landhightech.com]
Sent: Thursday, November 20, 2014 1:36 PM
To: dev@cloudstack.apache.org
Subject: 答复: hyperv ssvm start failed

Hi,

We still can not run cloudstack 4.4.1 + hyperv successfully. The Hyperv ssvm
still can not start successfully.

We run cloudstack 4.4.1 in centos 6.5, not added into ad. A 2012 R2 Hyperv
server is used to create hyperv vm with two Ethernet, one for cloudstack
management, and an external switch created on the other enternet. This
hyperv server have been added to AD. A windows server 2012 is created for
the Primary and Secondary storage use SMB protocol, which also has been
added into ad.

When we start the whole zone. The ssvm can not start successfully. The log
of cloudstack is attached in this mail as named "error.log" and The error
log in Hyperv Server is only one as shown in "hyperv-server.png".

Should the cloudstack manage server be added into AD?

Your response is very important for us. Thank you very much.

khmu
-----邮件原件-----
发件人: 穆凯辉 [mailto:khmu@landhightech.com]
发送时间: 2014年11月14日 15:42
收件人: dev@cloudstack.apache.org
主题: 答复: hyperv ssvm start failed

Sorry, we encountered some problem to install the windows server 2012 dc R2.
So we now try to install Hyperv server 2012 r2.
Can windows server 2012 dc be also used for hyperv host with cloudstack 4.4?
We will inform you as soon as possible if there is some progress.

------------------------------------------------
-----邮件原件-----
发件人: Rajesh Battala [mailto:rajesh.battala@citrix.com]
发送时间: 2014年11月14日 15:24
收件人: dev@cloudstack.apache.org
主题: RE: hyperv ssvm start failed

Is it working now?

-----Original Message-----
From: 穆凯辉 [mailto:khmu@landhightech.com]
Sent: Thursday, November 13, 2014 11:52 AM
To: dev@cloudstack.apache.org
Subject: 答复: hyperv ssvm start failed

Ok. We will change to windows server 2012 hyperv host with English locale
set. Thank you very much.

----------------------------------------------------------------------------
-------------------------------
穆凯辉
苏州蓝海彤翔系统科技有限公司
Suzhou Land High System Tech CO.,Ltd
地址:苏州高新区科灵路78号7号楼2层
手机:13771859356
邮编:215163
----------------------------------------------------------------------------
-------------------------------


-----邮件原件-----
发件人: Anshul Gangwar [mailto:anshul.gangwar@citrix.com]
发送时间: 2014年11月13日 14:00
收件人: dev@cloudstack.apache.org
主题: RE: hyperv ssvm start failed

Probably you are facing issue
https://issues.apache.org/jira/browse/CLOUDSTACK-7277.

-----Original Message-----
From: Anshul Gangwar [mailto:anshul.gangwar@citrix.com]
Sent: Thursday, November 13, 2014 10:52 AM
To: dev@cloudstack.apache.org
Subject: RE: hyperv ssvm start failed

You got me wrong. I have not suggested to change permissions. I have
suggested to change the locale to US English(instead of Chinese/Japanese) of
account with which the Hyper-V Agent service is running.

I suspect that your windows server account is running in different locale
other than English.


-----Original Message-----
From: 穆凯辉 [mailto:khmu@landhightech.com]
Sent: Thursday, November 13, 2014 6:10 AM
To: dev@cloudstack.apache.org
Subject: 答复: hyperv ssvm start failed

Thanks.

We try to run Hyper-v agent by local administrator. But the agent crashed.
So we change to use domain administrator to run this agent.

We will try to create a new user to run this agent.

Thank you very much.



----------------------------------------------------------------------------
-------------------------------

-----邮件原件-----
发件人: Anshul Gangwar [mailto:anshul.gangwar@citrix.com]
发送时间: 2014年11月12日 19:39
收件人: dev@cloudstack.apache.org
主题: RE: hyperv ssvm start failed

You have to run Hyper-V Agent service with the account which has it locale
set to US English.



-----Original Message-----
From: 穆凯辉 [mailto:khmu@landhightech.com]
Sent: Wednesday, November 12, 2014 4:56 PM
To: dev@cloudstack.apache.org
Subject: hyperv ssvm start failed

Hi all,



         We use cloudstack 4.4.0 to manage a windows server 2012 dc hyper-v
host. Both of the primary and secondary storage are setup on this windows
hyper-v host using SMB protocol. The Virtual Switch in Hyperv is named
“VirtualNetork”.



when we start the zone, the ssvm is created in hyper-v, but it can not
start, and is destroy immediately. The error event in windows is as follows:




2014-11-12 18:55:03,150 [12] INFO  HypervResource.HypervResourceController
[55c7a1ce-0320-4976-9915-ae6fb44682ba] - {

  "com.cloud.agent.api.StartAnswer": {

    "result": false,

    "details": "com.cloud.agent.api.StartCommand fail on exception未将对象引
用设置到对象的实例。",

    "vm": {

      "id": 1,

      "name": "v-1-VM",

      "type": "ConsoleProxy",

      "cpus": 1,

      "minSpeed": 500,

      "maxSpeed": 500,

      "minRam": 1073741824,

      "maxRam": 1073741824,

      "arch": "x86_64",

      "os": "Debian GNU/Linux 5.0 (64-bit)",

      "bootArgs": " template=domP type=consoleproxy host=192.168.1.137
port=8250 name=v-1-VM zone=1 pod=1 guid=Proxy.1 proxy_vm=1
disable_rp_filter=true eth2ip=192.168.1.33 eth2mask=255.255.255.0
gateway=192.168.1.254 eth0ip=169.254.0.70 eth0mask=255.255.0.0
eth1ip=192.168.1.224 eth1mask=255.255.255.0 mgmtcidr=192.168.1.0/24
localgw=192.168.1.254 internaldns1=192.168.1.92 internaldns2=8.8.8.8
dns1=192.168.1.92 dns2=8.8.8.8",

      "rebootOnCrash": false,

      "enableHA": false,

      "limitCpuUse": false,

      "enableDynamicallyScaleVm": false,

      "vncPassword": "861c2ac4e36ed3c3",

      "params": {},

      "uuid": "0c1a15f6-5cc6-4c10-8cf7-46fac26ee215",

      "disks": [

        {

          "data": {

            "org.apache.cloudstack.storage.to.VolumeObjectTO": {

              "uuid": "8b299dfc-2453-4e6a-bd02-b6dcc12fb32a",

              "volumeType": "ROOT",

              "dataStore": {

                "org.apache.cloudstack.storage.to.PrimaryDataStoreTO": {

                  "uuid": "2c739a85-40bf-365f-b448-152f6e10cad0",

                  "id": 2,

                  "poolType": "SMB",

                  "host": "192.168.1.80",

                  "path": "/Primary?user=administrator&domain=vsdevel",

                  "port": 445,

                  "url":
"SMB://192.168.1.80/Primary?user=administrator&domain=vsdevel/?ROLE=Primary&
STOREUUID=2c739a85-40bf-365f-b448-152f6e10cad0"

                }

              },

              "name": "ROOT-1",

              "size": 0,

              "path": "8b299dfc-2453-4e6a-bd02-b6dcc12fb32a",

              "volumeId": 1,

              "vmName": "v-1-VM",

              "accountId": 1,

              "format": "VHD",

              "id": 1,

              "deviceId": 0,

              "hypervisorType": "Hyperv"

            }

          },

          "diskSeq": 0,

          "path": "8b299dfc-2453-4e6a-bd02-b6dcc12fb32a",

          "type": "ROOT",

          "_details": {

            "managed": "false",

            "storagePort": "445",

            "storageHost": "192.168.1.80",

            "volumeSize": "0"

          }

        }

      ],

      "nics": [

        {

          "deviceId": 2,

          "networkRateMbps": -1,

          "defaultNic": true,

          "uuid": "e48caaf7-b544-443c-94ee-40055fcf90cc",

          "ip": "192.168.1.33",

          "netmask": "255.255.255.0",

          "gateway": "192.168.1.254",

          "mac": "06:4b:cc:00:00:87",

          "dns1": "192.168.1.92",

          "dns2": "8.8.8.8",

          "broadcastType": "Native",

          "type": "Guest",

          "broadcastUri": "vlan://untagged",

          "isSecurityGroupEnabled": true,

          "name": "VirtualNetwork"

        },

        {

          "deviceId": 0,

          "networkRateMbps": -1,

          "defaultNic": false,

          "uuid": "13bb00ec-b354-4fbf-b3f6-fb0dc29715b4",

          "ip": "169.254.0.70",

          "netmask": "255.255.0.0",

          "gateway": "169.254.0.1",

          "mac": "0e:00:a9:fe:00:46",

          "broadcastType": "LinkLocal",

          "type": "Control",

          "isSecurityGroupEnabled": false

        },

        {

          "deviceId": 1,

          "networkRateMbps": -1,

          "defaultNic": false,

          "uuid": "a6d63c0f-72b9-439e-91ce-d158cb37a482",

          "ip": "192.168.1.224",

          "netmask": "255.255.255.0",

          "gateway": "192.168.1.254",

          "mac": "06:e7:80:00:00:5f",

          "broadcastType": "Native",

          "type": "Management",

          "isSecurityGroupEnabled": false,

          "name": "VirtualNetwork"

        }

      ]

    },

    "contextMap": {}

  }

}







We have worked on this problem 3 days, and setup the new zone again and
again. But we still can not solve this problem.The Agentshell.exe is build
in our development environment.

Can anyone encounter this problem. Please help us. Thank you very much.





Khmu



Mime
View raw message