cloudstack-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From 穆凯辉 <k...@landhightech.com>
Subject 答复: hyperv ssvm start failed
Date Fri, 14 Nov 2014 07:41:53 GMT
Sorry, we encountered some problem to install the windows server 2012 dc R2.
So we now try to install Hyperv server 2012 r2.
Can windows server 2012 dc be also used for hyperv host with cloudstack 4.4?
We will inform you as soon as possible if there is some progress.

------------------------------------------------
-----邮件原件-----
发件人: Rajesh Battala [mailto:rajesh.battala@citrix.com] 
发送时间: 2014年11月14日 15:24
收件人: dev@cloudstack.apache.org
主题: RE: hyperv ssvm start failed

Is it working now?

-----Original Message-----
From: 穆凯辉 [mailto:khmu@landhightech.com] 
Sent: Thursday, November 13, 2014 11:52 AM
To: dev@cloudstack.apache.org
Subject: 答复: hyperv ssvm start failed

Ok. We will change to windows server 2012 hyperv host with English locale
set. Thank you very much.

----------------------------------------------------------------------------
-------------------------------
穆凯辉
苏州蓝海彤翔系统科技有限公司
Suzhou Land High System Tech CO.,Ltd
地址:苏州高新区科灵路78号7号楼2层
手机:13771859356
邮编:215163
----------------------------------------------------------------------------
-------------------------------


-----邮件原件-----
发件人: Anshul Gangwar [mailto:anshul.gangwar@citrix.com]
发送时间: 2014年11月13日 14:00
收件人: dev@cloudstack.apache.org
主题: RE: hyperv ssvm start failed

Probably you are facing issue
https://issues.apache.org/jira/browse/CLOUDSTACK-7277.

-----Original Message-----
From: Anshul Gangwar [mailto:anshul.gangwar@citrix.com]
Sent: Thursday, November 13, 2014 10:52 AM
To: dev@cloudstack.apache.org
Subject: RE: hyperv ssvm start failed

You got me wrong. I have not suggested to change permissions. I have
suggested to change the locale to US English(instead of Chinese/Japanese) of
account with which the Hyper-V Agent service is running.

I suspect that your windows server account is running in different locale
other than English.


-----Original Message-----
From: 穆凯辉 [mailto:khmu@landhightech.com]
Sent: Thursday, November 13, 2014 6:10 AM
To: dev@cloudstack.apache.org
Subject: 答复: hyperv ssvm start failed

Thanks.

We try to run Hyper-v agent by local administrator. But the agent crashed.
So we change to use domain administrator to run this agent. 

We will try to create a new user to run this agent.

Thank you very much.



----------------------------------------------------------------------------
-------------------------------

-----邮件原件-----
发件人: Anshul Gangwar [mailto:anshul.gangwar@citrix.com]
发送时间: 2014年11月12日 19:39
收件人: dev@cloudstack.apache.org
主题: RE: hyperv ssvm start failed

You have to run Hyper-V Agent service with the account which has it locale
set to US English.



-----Original Message-----
From: 穆凯辉 [mailto:khmu@landhightech.com]
Sent: Wednesday, November 12, 2014 4:56 PM
To: dev@cloudstack.apache.org
Subject: hyperv ssvm start failed

Hi all,

 

         We use cloudstack 4.4.0 to manage a windows server 2012 dc hyper-v
host. Both of the primary and secondary storage are setup on this windows
hyper-v host using SMB protocol. The Virtual Switch in Hyperv is named
“VirtualNetork”.

         

when we start the zone, the ssvm is created in hyper-v, but it can not
start, and is destroy immediately. The error event in windows is as follows:

         


2014-11-12 18:55:03,150 [12] INFO  HypervResource.HypervResourceController
[55c7a1ce-0320-4976-9915-ae6fb44682ba] - {

  "com.cloud.agent.api.StartAnswer": {

    "result": false,

    "details": "com.cloud.agent.api.StartCommand fail on exception未将对象引
用设置到对象的实例。",

    "vm": {

      "id": 1,

      "name": "v-1-VM",

      "type": "ConsoleProxy",

      "cpus": 1,

      "minSpeed": 500,

      "maxSpeed": 500,

      "minRam": 1073741824,

      "maxRam": 1073741824,

      "arch": "x86_64",

      "os": "Debian GNU/Linux 5.0 (64-bit)",

      "bootArgs": " template=domP type=consoleproxy host=192.168.1.137
port=8250 name=v-1-VM zone=1 pod=1 guid=Proxy.1 proxy_vm=1
disable_rp_filter=true eth2ip=192.168.1.33 eth2mask=255.255.255.0
gateway=192.168.1.254 eth0ip=169.254.0.70 eth0mask=255.255.0.0
eth1ip=192.168.1.224 eth1mask=255.255.255.0 mgmtcidr=192.168.1.0/24
localgw=192.168.1.254 internaldns1=192.168.1.92 internaldns2=8.8.8.8
dns1=192.168.1.92 dns2=8.8.8.8",

      "rebootOnCrash": false,

      "enableHA": false,

      "limitCpuUse": false,

      "enableDynamicallyScaleVm": false,

      "vncPassword": "861c2ac4e36ed3c3",

      "params": {},

      "uuid": "0c1a15f6-5cc6-4c10-8cf7-46fac26ee215",

      "disks": [

        {

          "data": {

            "org.apache.cloudstack.storage.to.VolumeObjectTO": {

              "uuid": "8b299dfc-2453-4e6a-bd02-b6dcc12fb32a",

              "volumeType": "ROOT",

              "dataStore": {

                "org.apache.cloudstack.storage.to.PrimaryDataStoreTO": {

                  "uuid": "2c739a85-40bf-365f-b448-152f6e10cad0",

                  "id": 2,

                  "poolType": "SMB",

                  "host": "192.168.1.80",

                  "path": "/Primary?user=administrator&domain=vsdevel",

                  "port": 445,

                  "url":
"SMB://192.168.1.80/Primary?user=administrator&domain=vsdevel/?ROLE=Primary&
STOREUUID=2c739a85-40bf-365f-b448-152f6e10cad0"

                }

              },

              "name": "ROOT-1",

              "size": 0,

              "path": "8b299dfc-2453-4e6a-bd02-b6dcc12fb32a",

              "volumeId": 1,

              "vmName": "v-1-VM",

              "accountId": 1,

              "format": "VHD",

              "id": 1,

              "deviceId": 0,

              "hypervisorType": "Hyperv"

            }

          },

          "diskSeq": 0,

          "path": "8b299dfc-2453-4e6a-bd02-b6dcc12fb32a",

          "type": "ROOT",

          "_details": {

            "managed": "false",

            "storagePort": "445",

            "storageHost": "192.168.1.80",

            "volumeSize": "0"

          }

        }

      ],

      "nics": [

        {

          "deviceId": 2,

          "networkRateMbps": -1,

          "defaultNic": true,

          "uuid": "e48caaf7-b544-443c-94ee-40055fcf90cc",

          "ip": "192.168.1.33",

          "netmask": "255.255.255.0",

          "gateway": "192.168.1.254",

          "mac": "06:4b:cc:00:00:87",

          "dns1": "192.168.1.92",

          "dns2": "8.8.8.8",

          "broadcastType": "Native",

          "type": "Guest",

          "broadcastUri": "vlan://untagged",

          "isSecurityGroupEnabled": true,

          "name": "VirtualNetwork"

        },

        {

          "deviceId": 0,

          "networkRateMbps": -1,

          "defaultNic": false,

          "uuid": "13bb00ec-b354-4fbf-b3f6-fb0dc29715b4",

          "ip": "169.254.0.70",

          "netmask": "255.255.0.0",

          "gateway": "169.254.0.1",

          "mac": "0e:00:a9:fe:00:46",

          "broadcastType": "LinkLocal",

          "type": "Control",

          "isSecurityGroupEnabled": false

        },

        {

          "deviceId": 1,

          "networkRateMbps": -1,

          "defaultNic": false,

          "uuid": "a6d63c0f-72b9-439e-91ce-d158cb37a482",

          "ip": "192.168.1.224",

          "netmask": "255.255.255.0",

          "gateway": "192.168.1.254",

          "mac": "06:e7:80:00:00:5f",

          "broadcastType": "Native",

          "type": "Management",

          "isSecurityGroupEnabled": false,

          "name": "VirtualNetwork"

        }

      ]

    },

    "contextMap": {}

  }

}

 

 

 

We have worked on this problem 3 days, and setup the new zone again and
again. But we still can not solve this problem.The Agentshell.exe is build
in our development environment. 

Can anyone encounter this problem. Please help us. Thank you very much. 

 

 

Khmu





Mime
View raw message