cloudstack-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From 穆凯辉 <k...@landhightech.com>
Subject 答复: hyperv ssvm start failed
Date Thu, 13 Nov 2014 00:58:56 GMT
We have started a vm created ourselves using a vhd in the local Primary
storage successfully. The path of this vhd is like this:
\\192.168.1.80\Primary\fadc6026-3ab1-4b99-836a-c922070fb52a.vhd. 

The event pasted in my last email comes from the log manager in hyperv host.

In the Mgmt. server log, the mgmt. server will stop the ssvm caused this
failure.

We also check the source code of the hyperv agent. The error may be caused
by the code in DeployVirtualMachine in WmiCallsV2.cs: 

int nicid = nic.deviceId;
Int32 networkRateMbps = nic.networkRateMbps;
string mac = nic.mac;
string vlan = null;
string isolationUri = nic.isolationUri;
string broadcastUri = nic.broadcastUri;
string nicIp = nic.ip;
string nicNetmask = nic.netmask;

if (broadcastUri != null && broadcastUri.StartsWith("storage"))
{	
    vlan = broadcastUri.Substring("storage://".Length);
}
else
{	
    vlan = isolationUri.Substring("vlan://".Length);
                            
}
The log after these code can not be found in the log manager in hyperv host.

And we found our input information pasted in my last email. The broadcastUri
exists but the isolationUri dose not.

The broadcastUri is :
 "broadcastUri": "vlan://untagged", 


Thank you very mych



-----邮件原件-----
发件人: Rajesh Battala [mailto:rajesh.battala@citrix.com] 
发送时间: 2014年11月12日 19:47
收件人: dev@cloudstack.apache.org
主题: RE: hyperv ssvm start failed

Hi, 
To rule out SMB issues, in the global config can you enable true to create
systemvmvm's on local storage?

It will try to create systemvm;s on local storage. 

Please look at the agent log in the log manager in hyperv host to find the
root cause for the ssvm start vm failure.
You can post the same logs of hyperv agent and mgmt. server log failure.

Thanks
Rajesh Battala

-----Original Message-----
From: 穆凯辉 [mailto:khmu@landhightech.com] 
Sent: Wednesday, November 12, 2014 4:56 PM
To: dev@cloudstack.apache.org
Subject: hyperv ssvm start failed

Hi all,

 

         We use cloudstack 4.4.0 to manage a windows server 2012 dc hyper-v
host. Both of the primary and secondary storage are setup on this windows
hyper-v host using SMB protocol. The Virtual Switch in Hyperv is named
“VirtualNetork”.

         

when we start the zone, the ssvm is created in hyper-v, but it can not
start, and is destroy immediately. The error event in windows is as follows:

         


2014-11-12 18:55:03,150 [12] INFO  HypervResource.HypervResourceController
[55c7a1ce-0320-4976-9915-ae6fb44682ba] - {

  "com.cloud.agent.api.StartAnswer": {

    "result": false,

    "details": "com.cloud.agent.api.StartCommand fail on exception未将对象引
用设置到对象的实例。",

    "vm": {

      "id": 1,

      "name": "v-1-VM",

      "type": "ConsoleProxy",

      "cpus": 1,

      "minSpeed": 500,

      "maxSpeed": 500,

      "minRam": 1073741824,

      "maxRam": 1073741824,

      "arch": "x86_64",

      "os": "Debian GNU/Linux 5.0 (64-bit)",

      "bootArgs": " template=domP type=consoleproxy host=192.168.1.137
port=8250 name=v-1-VM zone=1 pod=1 guid=Proxy.1 proxy_vm=1
disable_rp_filter=true eth2ip=192.168.1.33 eth2mask=255.255.255.0
gateway=192.168.1.254 eth0ip=169.254.0.70 eth0mask=255.255.0.0
eth1ip=192.168.1.224 eth1mask=255.255.255.0 mgmtcidr=192.168.1.0/24
localgw=192.168.1.254 internaldns1=192.168.1.92 internaldns2=8.8.8.8
dns1=192.168.1.92 dns2=8.8.8.8",

      "rebootOnCrash": false,

      "enableHA": false,

      "limitCpuUse": false,

      "enableDynamicallyScaleVm": false,

      "vncPassword": "861c2ac4e36ed3c3",

      "params": {},

      "uuid": "0c1a15f6-5cc6-4c10-8cf7-46fac26ee215",

      "disks": [

        {

          "data": {

            "org.apache.cloudstack.storage.to.VolumeObjectTO": {

              "uuid": "8b299dfc-2453-4e6a-bd02-b6dcc12fb32a",

              "volumeType": "ROOT",

              "dataStore": {

                "org.apache.cloudstack.storage.to.PrimaryDataStoreTO": {

                  "uuid": "2c739a85-40bf-365f-b448-152f6e10cad0",

                  "id": 2,

                  "poolType": "SMB",

                  "host": "192.168.1.80",

                  "path": "/Primary?user=administrator&domain=vsdevel",

                  "port": 445,

                  "url":
"SMB://192.168.1.80/Primary?user=administrator&domain=vsdevel/?ROLE=Primary&
STOREUUID=2c739a85-40bf-365f-b448-152f6e10cad0"

                }

              },

              "name": "ROOT-1",

              "size": 0,

              "path": "8b299dfc-2453-4e6a-bd02-b6dcc12fb32a",

              "volumeId": 1,

              "vmName": "v-1-VM",

              "accountId": 1,

              "format": "VHD",

              "id": 1,

              "deviceId": 0,

              "hypervisorType": "Hyperv"

            }

          },

          "diskSeq": 0,

          "path": "8b299dfc-2453-4e6a-bd02-b6dcc12fb32a",

          "type": "ROOT",

          "_details": {

            "managed": "false",

            "storagePort": "445",

            "storageHost": "192.168.1.80",

            "volumeSize": "0"

          }

        }

      ],

      "nics": [

        {

          "deviceId": 2,

          "networkRateMbps": -1,

          "defaultNic": true,

          "uuid": "e48caaf7-b544-443c-94ee-40055fcf90cc",

          "ip": "192.168.1.33",

          "netmask": "255.255.255.0",

          "gateway": "192.168.1.254",

          "mac": "06:4b:cc:00:00:87",

          "dns1": "192.168.1.92",

          "dns2": "8.8.8.8",

          "broadcastType": "Native",

          "type": "Guest",

          "broadcastUri": "vlan://untagged",

          "isSecurityGroupEnabled": true,

          "name": "VirtualNetwork"

        },

        {

          "deviceId": 0,

          "networkRateMbps": -1,

          "defaultNic": false,

          "uuid": "13bb00ec-b354-4fbf-b3f6-fb0dc29715b4",

          "ip": "169.254.0.70",

          "netmask": "255.255.0.0",

          "gateway": "169.254.0.1",

          "mac": "0e:00:a9:fe:00:46",

          "broadcastType": "LinkLocal",

          "type": "Control",

          "isSecurityGroupEnabled": false

        },

        {

          "deviceId": 1,

          "networkRateMbps": -1,

          "defaultNic": false,

          "uuid": "a6d63c0f-72b9-439e-91ce-d158cb37a482",

          "ip": "192.168.1.224",

          "netmask": "255.255.255.0",

          "gateway": "192.168.1.254",

          "mac": "06:e7:80:00:00:5f",

          "broadcastType": "Native",

          "type": "Management",

          "isSecurityGroupEnabled": false,

          "name": "VirtualNetwork"

        }

      ]

    },

    "contextMap": {}

  }

}

 

 

 

We have worked on this problem 3 days, and setup the new zone again and
again. But we still can not solve this problem.The Agentshell.exe is build
in our development environment. 

Can anyone encounter this problem. Please help us. Thank you very much. 

 

 

Khmu



Mime
View raw message