cloudstack-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Antone Heyward <thehyperadvi...@gmail.com>
Subject Re: [ACS44][BUG] SystemVM not working on 4.4
Date Thu, 31 Jul 2014 15:18:40 GMT
I have an environment that i upgraded to 4.4 before seeing this where my
system vms will not start. Is there a procedure to upgrade the system vm
templates after the fact? mostly all of the current instances are still
working but users can't create new instances.


On Wed, Jul 30, 2014 at 5:42 AM, Erik Weber <terbolous@gmail.com> wrote:

> This is work in progress for a guide to fixing broken system vm's, but
> please note that this currently has seen limited testing yet, so take any
> precautions you can.
> https://gist.github.com/terbolous/102ae8edd1cda192561c
>
>
> The best thing you can do before upgrading is to download the new system vm
> template, that way you won't have to mess around inside the old one. You
> would still have to change some database values, but that's far less work.
>
> Erik
>
> On Wed, Jul 30, 2014 at 11:27 AM, Andrei Mikhailovsky <andrei@arhont.com>
> wrote:
>
> > Hello guys,
> >
> > I am planning to upgrade my ACS from version 4.2.1 to version 4.4 this
> > weekend. Following the last disastrous upgrade from 4.2.1 to 4.3.0, which
> > also related to the system vm issues, I would like to verify the required
> > steps to have a _working_ ACS following upgrade to 4.4? Reading this
> thread
> > it seems that the documentation is wrong/misleading and that people are
> > having issues with system vms.
> >
> > Could some one post a working set of instructions to fix the system vm
> > issue that people are having?
> >
> > Thanks
> >
> > Andrei
> >
> >
> >
> > ----- Original Message -----
> >
> > From: "Erik Weber" <terbolous@gmail.com>
> > To: "dev" <dev@cloudstack.apache.org>
> > Sent: Tuesday, 29 July, 2014 8:08:21 PM
> > Subject: Re: [ACS44][BUG] SystemVM not working on 4.4
> >
> > Frankly I don't know, I didn't focus much on the management server logs.
> >
> > It's easy to check if you're affected by checking the
> > /var/log/cloud/cloud.out on either the ssvm or cpvm for the version
> error.
> >
> > Erik
> >
> >
> > On Tue, Jul 29, 2014 at 8:34 PM, Tanner Danzey <arkaniad@gmail.com>
> wrote:
> >
> > > Is the behavior you are describing here followed by a
> > > "com.cloud.exception.AgentUnavailableException: Resource [Host:13] is
> > > unreachable: Host 13: Unable to start instance due to Unable to get
> > answer
> > > that is of class com.cloud.agent.api.StartAnswer"? We upgraded from 4.3
> > and
> > > found this fun little nugget. Would you be able to advise how to do a
> > > manual MySQL template upgrade with 4.4 templates?
> > >
> > >
> > > On Tue, Jul 29, 2014 at 9:05 AM, Erik Weber <terbolous@gmail.com>
> wrote:
> > >
> > > > Changing subject as it's not only KVM related.
> > > >
> > > > Am I the only one concerned about the fact that potentially every
> ACS44
> > > > installation, if installed according to doc, is broken?
> > > >
> > > > The last day there's been atleast three people on IRC with similar
> > > symptoms
> > > > (system vms not working), one reverted to 4.3 before I could get
> > him/her
> > > to
> > > > verify it to be the same problem, but two confirmed the java error.
> > > >
> > > > The last one on irc to confirm the issue was an upgrade btw, so it's
> > not
> > > > only new installations that has the issue.
> > > >
> > > > Manually updating java on the ssvm and cpvm is a temporarily fix, but
> > > not a
> > > > good one in the long run.
> > > >
> > > > Downloading the latest 4.4 template from jenkins and updating MySQL
> > > > manually seems to give good working system vms as far as I have
> tested.
> > > >
> > > >
> > > >
> > > > Erik
> > > >
> > > > On Tue, Jul 29, 2014 at 11:53 AM, Daan Hoogland <
> > daan.hoogland@gmail.com
> > > >
> > > > wrote:
> > > >
> > > > > given the move from java6 to j7; all
> > > > >
> > > > > On Tue, Jul 29, 2014 at 11:49 AM, Erik Weber <terbolous@gmail.com>
> > > > wrote:
> > > > > > On Tue, Jul 29, 2014 at 11:41 AM, Wido den Hollander <
> > wido@widodh.nl
> > > >
> > > > > wrote:
> > > > > >
> > > > > >>
> > > > > >>
> > > > > >> On 07/29/2014 02:44 AM, Erik Weber wrote:
> > > > > >>
> > > > > >>> Tried helping Soeren Malchow on irc today, with a new
ACS44
> > > > > installation.
> > > > > >>>
> > > > > >>> The docs referenced ACS43 system templates from January,
but
> even
> > > by
> > > > > using
> > > > > >>> the late June ones that got uploaded after the heartbleed
> > incident
> > > it
> > > > > >>> still
> > > > > >>> does not work.
> > > > > >>>
> > > > > >>>
> > > > > >> Have you tried the 4.4 templates found here:
> > > > > http://cloudstack.apt-get.eu/
> > > > > >> systemvm/4.4/
> > > > > >>
> > > > > >>
> > > > > >
> > > > > > Not yet, as of the moment I'm more curious of which of our
> > documentet
> > > > > > systemvm templates that needs to be changed.
> > > > > >
> > > > > >
> > > > > > Erik
> > > > >
> > > > >
> > > > >
> > > > > --
> > > > > Daan
> > > > >
> > > >
> > >
> > >
> > >
> > > --
> > > *Tanner Danzey*
> > > Systems Engineer
> > > Northstar Technology Group
> > > arkaniad@gmail.com / tanner.danzey@northstar-tg.com
> > > (701) 237-9096 x7122
> > >
> >
> >
>



-- 
Antone
@thehyperadvisor
http://thehyperadvisor.com

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message