cloudstack-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Sebastien Goasguen <run...@gmail.com>
Subject Re: [cloudmonkey] Doesn't list any network usagerecords
Date Wed, 25 Jun 2014 13:02:28 GMT
And did you have them in 4.0 ?

On Jun 25, 2014, at 8:52 AM, "Lambiel, Loic" <loic.lambiel@exoscale.ch> wrote:

> Hi Guys,
> 
> We¹re running 4.3+ (KVM, Basic Networking). I confirm that we do not have
> any record of type 4 in the usage DB.
> 
> Best Regards,
> 
> -- 
> Loic Lambiel
> EXOSCALE Head of Operations
> Tel : +41 58 668 56 00
> Mail : loic.lambiel@exoscale.ch
> --------
> Swiss Cloud Services
> www.exoscale.ch  <http://www.exoscale.ch/>
> --------
> exoscale is a brand of Veltigroup SA
> Av. de Provence 4 ­ CH 1007 Lausanne
> www.veltigroup.com <http://www.veltigroup.com/%22%20%5Ct%20%22_blank>
> 
> 
> 
> 
> 
> 
> On 25/06/14 12:45, "sebgoa" <runseb@gmail.com> wrote:
> 
>> Let me wrap in Loic, he is running 4.3 with KVM and has usage going.
>> 
>> @Loic, do you see usage of type 4 in your cloud usage DB ? the network
>> data ?
>> 
>> thanks,
>> 
>> -sebastien
>> 
>> On Jun 25, 2014, at 12:29 PM, Nux! <nux@li.nux.ro> wrote:
>> 
>>> Hi guys,
>>> 
>>> Checked the other emails in users@ re usage, but it does not seem to be
>>> my problem (I have a working connection to mysql, tables are populated,
>>> all tables are there etc). However, the data for types 4 and 5 (NETWORK
>>> that is) is missing completely from the DB as I said earlier.
>>> 
>>> Here's my cloudmonkey command:
>>> cloudmonkey list usagerecords
>>> accountid=2fd94b65-2a2a-47d8-8a03-1d8361d8f042 startdate=2014-06-10
>>> enddate=2014-06-20 type=4
>>> 
>>> 
>>> And the cloudmonkey log:
>>> 
>>> 2014-06-25 11:22:03,166 - requester.py:41 - [DEBUG] ======== START
>>> Request ========
>>> 2014-06-25 11:22:03,167 - requester.py:41 - [DEBUG] Requesting
>>> command=listUsageRecords, args={'startdate': '2014-06-10', 'type': '4',
>>> 'enddate': '2014-06-20', 'accountid':
>>> '2fd94b65-2a2a-47d8-8a03-1d8361d8f042'}
>>> 2014-06-25 11:22:03,167 - requester.py:41 - [DEBUG] Request sent:
>>> https://****************&command=listUsageRecords&enddate=2014-06-20&expi
>>> res=2014-06-25T10%3A32%3A03%2B0000&response=json&signatureversion=3&start
>>> date=2014-06-10&type=4&signature=*******************
>>> 
>>> Also, while there seems to be some plenty of output for other stuff
>>> (types 2,3,6,10,13 etc) there is zero for NETWORK (4 and 5)
>>> cloudmonkey list usagerecords
>>> accountid=2fd94b65-2a2a-47d8-8a03-1d8361d8f042 startdate=2014-06-10
>>> enddate=2014-06-20|grep "usagetype = 4" <- this outputs nada.
>>> 
>>> Nothing obvious in apilog or management log, there's no exceptions or
>>> anything.
>>> 
>>> I can't redeploy the DB, this is a production setup. But by the looks
>>> of things it may seem the data does not reach the DB, something goes
>>> wrong before DB stage.
>>> 
>>> Any other pointers?
>>> 
>>> --
>>> Sent from the Delta quadrant using Borg technology!
>>> 
>>> Nux!
>>> www.nux.ro
>>> 
>>> 
>>> ----- Original Message -----
>>> From: "Rohit Yadav" <rohityadav89@gmail.com>
>>> To: dev@cloudstack.apache.org
>>> Sent: Wednesday, 25 June, 2014 11:09:11 AM
>>> Subject: Re: [cloudmonkey] Doesn't list any network usagerecords
>>> 
>>> Hi Lucian,
>>> 
>>> Check what Sebastien suggested. In addition:
>>> 
>>> - in your ~/.cloudmonkey/log share with us the API/URL called (so we can
>>> check that cloudmonkey is not messing up the request)
>>> - The type in listUsageRecords API is the hypervisor type, check valid
>>> hypervisors
>>> - Run the listUsageTypes APIs to get list of valid usage types
>>> - Check the logs for exceptions/errors?
>>> - For your reference:
>>> 
>>> https://cwiki.apache.org/confluence/display/CLOUDSTACK/Usage+and+Usage+Ev
>>> ents
>>> - If it fails again I would recommend you start afresh, redeploy
>>> database
>>> (with the usage ones) and make sure usage server runs along with mgmt
>>> server
>>> 
>>> Regards.
>>> 
>>> 
>>> On Wed, Jun 25, 2014 at 3:18 PM, Sebastien Goasguen <runseb@gmail.com>
>>> wrote:
>>>> 
>>>> 
>>>> On Jun 25, 2014, at 5:37 AM, Nux! <nux@li.nux.ro> wrote:
>>>> 
>>>>> Hi,
>>>>> 
>>>>> We're trying to get some sort of accounting going on and we're looking
>>> at checking the network stats, but while "listVirtualMachines" will list
>>> some minimal stats[1] for running VMs, we were hoping "listUsageRecords"
>>> types 4 & 5 (
>>>>> NETWORK_BYTES_SENT & RECEIVED) would have some more data, but alas
>>> there is none at all, or at least cloudmonkey won't return any:
>>>>> "list usagerecords accountid=2fd94b65-2a2a-47d8-8a03-1d8361d8f042
>>> startdate=2014-06-10 enddate=2014-06-20 type=4" only outputs a new line.
>>>>> 
>>>> 
>>>> Nux, I think I saw a similar question on users@ couple weeks ago.
>>>> 
>>>> Can you help solve this:
>>>> 
>>>> -Are the records you expect in the usage db ?
>>>> -Can you make the api call on the integration port and check that you
>>>> get
>>> the data from the db
>>>> -Check the format of the request in your ~/.cloudmonkey/log to see if
>>> it's kosher.
>>>> 
>>>> 
>>>> thanks,
>>>> 
>>>>> Am I doing something wrong? Also, any way to dump stats for a single
>>>>> VM
>>> instead of the whole account?
>>>>> 
>>>>> Is anyone aware of any problems with network stats in 4.3
>>>>> (KVM/ADV+SG)?
>>>>> 
>>>>> Lucian
>>>>> 
>>>>> 
>>>>> [1] eg
>>>>> networkkbsread = 10802368
>>>>> networkkbswrite = 10943832
>>>>> 
>>>>> --
>>>>> Sent from the Delta quadrant using Borg technology!
>>>>> 
>>>>> Nux!
>>>>> www.nux.ro
>>>>> 
>>>> 
>> 


Mime
View raw message