cloudstack-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Nux! <...@li.nux.ro>
Subject Re: [cloudmonkey] Doesn't list any network usagerecords
Date Wed, 25 Jun 2014 12:58:52 GMT
Thanks for the confirmation, Loic and everyone else who replied.

I would assume this is a bug then. Will submit a bug report.

Lucian

--
Sent from the Delta quadrant using Borg technology!

Nux!
www.nux.ro


----- Original Message -----
From: "Loic Lambiel" <loic.lambiel@exoscale.ch>
To: "sebgoa" <runseb@gmail.com>, dev@cloudstack.apache.org
Sent: Wednesday, 25 June, 2014 1:52:07 PM
Subject: Re: [cloudmonkey] Doesn't list any network usagerecords

Hi Guys,

We¹re running 4.3+ (KVM, Basic Networking). I confirm that we do not have
any record of type 4 in the usage DB.

Best Regards,

-- 
Loic Lambiel
EXOSCALE Head of Operations
Tel : +41 58 668 56 00
Mail : loic.lambiel@exoscale.ch
--------
Swiss Cloud Services
www.exoscale.ch  <http://www.exoscale.ch/>
--------
exoscale is a brand of Veltigroup SA
Av. de Provence 4 ­ CH 1007 Lausanne
www.veltigroup.com <http://www.veltigroup.com/%22%20%5Ct%20%22_blank>






On 25/06/14 12:45, "sebgoa" <runseb@gmail.com> wrote:

>Let me wrap in Loic, he is running 4.3 with KVM and has usage going.
>
>@Loic, do you see usage of type 4 in your cloud usage DB ? the network
>data ?
>
>thanks,
>
>-sebastien
>
>On Jun 25, 2014, at 12:29 PM, Nux! <nux@li.nux.ro> wrote:
>
>> Hi guys,
>> 
>> Checked the other emails in users@ re usage, but it does not seem to be
>>my problem (I have a working connection to mysql, tables are populated,
>>all tables are there etc). However, the data for types 4 and 5 (NETWORK
>>that is) is missing completely from the DB as I said earlier.
>> 
>> Here's my cloudmonkey command:
>> cloudmonkey list usagerecords
>>accountid=2fd94b65-2a2a-47d8-8a03-1d8361d8f042 startdate=2014-06-10
>>enddate=2014-06-20 type=4
>> 
>> 
>> And the cloudmonkey log:
>> 
>> 2014-06-25 11:22:03,166 - requester.py:41 - [DEBUG] ======== START
>>Request ========
>> 2014-06-25 11:22:03,167 - requester.py:41 - [DEBUG] Requesting
>>command=listUsageRecords, args={'startdate': '2014-06-10', 'type': '4',
>>'enddate': '2014-06-20', 'accountid':
>>'2fd94b65-2a2a-47d8-8a03-1d8361d8f042'}
>> 2014-06-25 11:22:03,167 - requester.py:41 - [DEBUG] Request sent:
>>https://****************&command=listUsageRecords&enddate=2014-06-20&expi
>>res=2014-06-25T10%3A32%3A03%2B0000&response=json&signatureversion=3&start
>>date=2014-06-10&type=4&signature=*******************
>> 
>> Also, while there seems to be some plenty of output for other stuff
>>(types 2,3,6,10,13 etc) there is zero for NETWORK (4 and 5)
>> cloudmonkey list usagerecords
>>accountid=2fd94b65-2a2a-47d8-8a03-1d8361d8f042 startdate=2014-06-10
>>enddate=2014-06-20|grep "usagetype = 4" <- this outputs nada.
>> 
>> Nothing obvious in apilog or management log, there's no exceptions or
>>anything.
>> 
>> I can't redeploy the DB, this is a production setup. But by the looks
>>of things it may seem the data does not reach the DB, something goes
>>wrong before DB stage.
>> 
>> Any other pointers?
>> 
>> --
>> Sent from the Delta quadrant using Borg technology!
>> 
>> Nux!
>> www.nux.ro
>> 
>> 
>> ----- Original Message -----
>> From: "Rohit Yadav" <rohityadav89@gmail.com>
>> To: dev@cloudstack.apache.org
>> Sent: Wednesday, 25 June, 2014 11:09:11 AM
>> Subject: Re: [cloudmonkey] Doesn't list any network usagerecords
>> 
>> Hi Lucian,
>> 
>> Check what Sebastien suggested. In addition:
>> 
>> - in your ~/.cloudmonkey/log share with us the API/URL called (so we can
>> check that cloudmonkey is not messing up the request)
>> - The type in listUsageRecords API is the hypervisor type, check valid
>> hypervisors
>> - Run the listUsageTypes APIs to get list of valid usage types
>> - Check the logs for exceptions/errors?
>> - For your reference:
>> 
>>https://cwiki.apache.org/confluence/display/CLOUDSTACK/Usage+and+Usage+Ev
>>ents
>> - If it fails again I would recommend you start afresh, redeploy
>>database
>> (with the usage ones) and make sure usage server runs along with mgmt
>>server
>> 
>> Regards.
>> 
>> 
>> On Wed, Jun 25, 2014 at 3:18 PM, Sebastien Goasguen <runseb@gmail.com>
>> wrote:
>>> 
>>> 
>>> On Jun 25, 2014, at 5:37 AM, Nux! <nux@li.nux.ro> wrote:
>>> 
>>>> Hi,
>>>> 
>>>> We're trying to get some sort of accounting going on and we're looking
>> at checking the network stats, but while "listVirtualMachines" will list
>> some minimal stats[1] for running VMs, we were hoping "listUsageRecords"
>> types 4 & 5 (
>>>> NETWORK_BYTES_SENT & RECEIVED) would have some more data, but alas
>> there is none at all, or at least cloudmonkey won't return any:
>>>> "list usagerecords accountid=2fd94b65-2a2a-47d8-8a03-1d8361d8f042
>> startdate=2014-06-10 enddate=2014-06-20 type=4" only outputs a new line.
>>>> 
>>> 
>>> Nux, I think I saw a similar question on users@ couple weeks ago.
>>> 
>>> Can you help solve this:
>>> 
>>> -Are the records you expect in the usage db ?
>>> -Can you make the api call on the integration port and check that you
>>>get
>> the data from the db
>>> -Check the format of the request in your ~/.cloudmonkey/log to see if
>> it's kosher.
>>> 
>>> 
>>> thanks,
>>> 
>>>> Am I doing something wrong? Also, any way to dump stats for a single
>>>>VM
>> instead of the whole account?
>>>> 
>>>> Is anyone aware of any problems with network stats in 4.3
>>>>(KVM/ADV+SG)?
>>>> 
>>>> Lucian
>>>> 
>>>> 
>>>> [1] eg
>>>> networkkbsread = 10802368
>>>> networkkbswrite = 10943832
>>>> 
>>>> --
>>>> Sent from the Delta quadrant using Borg technology!
>>>> 
>>>> Nux!
>>>> www.nux.ro
>>>> 
>>> 
>

Mime
View raw message