cloudstack-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Min Chen <min.c...@citrix.com>
Subject Re: Erro: No remote endpoint to send command, check if host or ssvm is down?
Date Wed, 28 May 2014 17:05:43 GMT
Check if agent is running your ssvm.

Thanks
-min

On 5/28/14 7:26 AM, "Rafael Weingartner" <rafaelweingartner@gmail.com>
wrote:

>Hi all,
>sorry, to bother you again with this thread.
>Could at least someone that has the CS 4.3.0 deployed try to download a
>volume and/or a template?
>
>Could someone also check the database, table ³cloud.host² and look if
>there
>is an entry there for the running SSVM and console proxy VM?
>
>
>
>On Mon, May 26, 2014 at 4:42 PM, Rafael Weingartner <
>rafaelweingartner@gmail.com> wrote:
>
>> Hi folks, I am sending this to the dev list as well, hence I am not sure
>> if it is or not a bug. Sorry if I am mistaken.
>>
>> So, after I upgraded CS from 4.1.1 to 4.3.0, everything seemed to be
>> working just fine, however, whenever I try to download a template or
>>volume
>> I am getting the following error:
>> ERROR [o.a.c.s.d.d.CloudStackImageStoreDriverImpl]
>> (Job-Executor-1:ctx-1cb86faa ctx-61f7e4f9) No remote endpoint to send
>> command, check if host or ssvm is down?
>> ERROR [o.a.c.s.d.d.CloudStackImageStoreDriverImpl]
>> (Job-Executor-1:ctx-1cb86faa ctx-61f7e4f9) Unable to create a link for
>> entity at ... on ssvm,No remote endpoint to send command, check if host
>>or
>> ssvm is down
>>
>> I have already destroyed the system VMs in order to let CS recreate them
>> with the new system VM template. I logged into the SSVM to check
>>whether or
>> not it was created using the new template and it indeed. Therefore, I
>>have
>> ruled out that problem.
>>
>> Then, I took a look into the source code, more specifically at
>>  
>>"org.apache.cloudstack.storage.datastore.driver.CloudStackImageStoreDrive
>>rImpl.createEntityExtractUrl(DataStore,
>> String, ImageFormat, DataObject)"
>> and
>>
>> 
>>"org.apache.cloudstack.storage.endpoint.DefaultEndPointSelector.findEndpo
>>intForImageStorage(DataStore)".
>>
>> I noticed that it looks for an entry at table "Cloud.host" that has the
>> type ³SecondaryStorageVM².
>>
>> I took a look into the DB, but, there are no entries either for SSVM or
>> Console proxy in ³Cloud.host² table. I mean no entries for the VMs that
>>are
>> running. The older VMs that were destroyed have an entry there.
>>
>> Have anyone seem a problem like this before?
>> Is there something I am missing?
>>
>> The VMs are running, should not them be registered there?
>>
>> --
>> Rafael Weingärtner
>>
>
>
>
>-- 
>Rafael Weingärtner


Mime
View raw message