cloudstack-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Daan Hoogland <daan.hoogl...@gmail.com>
Subject Re: devcloud script deployDataCentre.py not working
Date Wed, 14 May 2014 14:23:18 GMT
Santhosh, see inline

On Wed, May 14, 2014 at 9:11 AM, Santhosh Edukulla
<santhosh.edukulla@citrix.com> wrote:
> 1. Its nothing to do with script we are using here. Based upon error text below, addHost
API on devcloud is failing. As Daan mentioned, MS is not able to add host and it seems specific
to DevCloud.
I have seen this on other XenServer hypervisors as well, it is not
specific to devcloud.

>
> Execute cmd: addhost failed, due to: errorCode: 530, errorText:Cannot
> transit agent status with event AgentDisconnected for host 1, mangement
> server id is 4278190080,Unable to transition to a new state from Creating
> via AgentDisconnected\n']
>
> 2. If we see and run the script separately on a normal setup, it works perfectly fine.
No I have seen the addhost command fail without the script around it.

>
> Thanks!
> Santhosh
> ________________________________________
> From: Ian Duffy [ian@ianduffy.ie]
> Sent: Wednesday, May 14, 2014 2:33 AM
> To: CloudStack Dev
> Subject: Re: devcloud script deployDataCentre.py not working
>
> Hi Santhosh,
>
> Its failing on 4.4-forward for me.
> As far as I can tell its nothing to do with my setup since it works for 4.3.
>
> *$ *python  ~/projects/cloudstack/tools/marvin/marvin/deployDataCenter.py
> -i devcloud.cfg
>
>
> ==== Log Folder Path:
> /tmp//MarvinLogs//DeployDataCenter__May_14_2014_07_29_14_N7JNT7. All logs
> will be available here ====
>
>
> ==== Deploy DC Started ====
>
> Exception Occurred ['Traceback (most recent call last):\n', '  File
> "/Users/duffy/projects/cloudstack/tools/marvin/marvin/deployDataCenter.py",
> line 138, in addHosts\n    ret = self.__apiClient.addHost(hostcmd)\n', '
> File
> "/usr/local/lib/python2.7/site-packages/marvin/cloudstackAPI/cloudstackAPIClient.py",
> line 1506, in addHost\n    response =
> self.connection.marvinRequest(command, response_type=response,
> method=method)\n', '  File
> "/usr/local/lib/python2.7/site-packages/marvin/cloudstackConnection.py",
> line 381, in marvinRequest\n    raise e\n', 'CloudstackAPIException:
> Execute cmd: addhost failed, due to: errorCode: 530, errorText:Cannot
> transit agent status with event AgentDisconnected for host 1, mangement
> server id is 4278190080,Unable to transition to a new state from Creating
> via AgentDisconnected\n']
>
>
> ===deploy dc failed, so cleaning the created entries===
>
>
> ====DeployDC: CleanUp Started====
>
>
> ====Clean Up Entries=== {'Network':
> [u'cd47d129-42fa-4e8a-bc00-f2a4c9ab1f92'], 'Zone':
> [u'ad59b26f-e750-45f3-8a73-1885ff1b63b9'], 'PhysicalNetwork':
> [u'62af9f63-3fb7-412c-b95f-1b700484a338'], 'Cluster':
> [u'b63739f7-df35-4417-ad00-661e8d73b587'], 'Pod':
> [u'06d968fa-a342-4d9b-a459-6e45f8d26384'], 'order': ['Cluster', 'Pod',
> 'Network', 'PhysicalNetwork', 'Zone']}
>
>
> ===Removing DataCenter Failed===
>
> *duffy **at **thunder **in **~/projects/GSoC-2*
>
>
> On 13 May 2014 18:42, Amogh Vasekar <amogh.vasekar@citrix.com> wrote:
>
>> I have been seeing this for a while too, and IIRC there was a thread on
>> dev list regarding this.
>> In logs, I keep getting an error saying
>> mgmt server log:
>> ARN  [c.c.a.m.DirectAgentAttache] (DirectAgent-1:ctx-bef0aa48) Seq
>> 1-9152158867746979841: Exception Caught while executing command
>> com.cloud.utils.exception.CloudRuntimeException: Cannot create directory
>> /opt/cloud/bin on XenServer hosts
>>
>> Last I had tried was about a month ago though.
>>
>>
>> Thanks,
>> Amogh
>>
>> On 5/13/14 9:26 AM, "Santhosh Edukulla" <santhosh.edukulla@citrix.com>
>> wrote:
>>
>> >If you atleast use 4.4-forward marvin, the first issue mentioned related
>> >to connection refused, should work fine provided port configuration is
>> >proper.
>> >
>> >I havent tried devcloud 4.4 so far, I can try it with 4.4 and let know
>> >the results.
>> >
>> >
>> >Santhosh
>> >________________________________________
>> >From: sebgoa [runseb@gmail.com]
>> >Sent: Tuesday, May 13, 2014 8:41 AM
>> >To: dev@cloudstack.apache.org; Santhosh Edukulla
>> >Subject: Re: devcloud script deployDataCentre.py not working
>> >
>> >cc santhosh, maybe he has tried devcloud with 4.4
>> >
>> >
>> >On May 7, 2014, at 9:45 PM, Daan Hoogland <daan.hoogland@gmail.com>
>> wrote:
>> >
>> >> basic networking fails slightly differntly:
>> >>
>> >> daan:~/cloudstack-4.4/cloudstack (4.4)> python
>> >> tools/marvin/marvin/deployDataCenter.py -i tools/devcloud/devcloud.cfg
>> >> Traceback (most recent call last):
>> >>  File "tools/marvin/marvin/deployDataCenter.py", line 579, in <module>
>> >>    deploy.deploy()
>> >>  File "tools/marvin/marvin/deployDataCenter.py", line 563, in deploy
>> >>    self.createZones(self.config.zones)
>> >>  File "tools/marvin/marvin/deployDataCenter.py", line 425, in
>> >>createZones
>> >>    self.createPods(zone.pods, zoneId, networkid)
>> >>  File "tools/marvin/marvin/deployDataCenter.py", line 142, in createPods
>> >>    vmwareDc=pod.vmwaredc)
>> >>  File "tools/marvin/marvin/deployDataCenter.py", line 87, in
>> >>createClusters
>> >>    cluster.hypervisor)
>> >>  File "tools/marvin/marvin/deployDataCenter.py", line 53, in addHosts
>> >>    self.apiClient.addHost(hostcmd)
>> >>  File
>> >>"/Users/daan/cloudstack-4.4/cloudstack/tools/marvin/marvin/cloudstackAPI/
>> >>cloudstackAPIClient.py",
>> >> line 1535, in addHost
>> >>    response = self.connection.marvinRequest(command,
>> >> response_type=response, method=method)
>> >>  File
>> >>"/Users/daan/cloudstack-4.4/cloudstack/tools/marvin/marvin/cloudstackConn
>> >>ection.py",
>> >> line 272, in marvinRequest
>> >>    response = jsonHelper.getResultObj(response.json(), response_type)
>> >>  File
>> >>"/Users/daan/cloudstack-4.4/cloudstack/tools/marvin/marvin/jsonHelper.py"
>> >>,
>> >> line 148, in getResultObj
>> >>    raise cloudstackException.cloudstackAPIException(respname, errMsg)
>> >> cloudstackException.cloudstackAPIException: Execute cmd: addhost
>> >> failed, due to: errorCode: 530, errorText:Cannot transit agent status
>> >> with event AgentDisconnected for host 1, mangement server id is
>> >> 4278190080,Unable to transition to a new state from Creating via
>> >> AgentDisconnected
>> >>
>> >>
>> >> seems like I failed to do some config on the devcloud host. Anything?
>> >> I followed
>> >>https://cwiki.apache.org/confluence/display/CLOUDSTACK/DevCloud
>> >> but in some cases it wasn't clear to me if I should execute something
>> >> in the devcloud or on my laptop.
>> >>
>> >> On Wed, May 7, 2014 at 9:32 PM, Daan Hoogland <daan.hoogland@gmail.com>
>> >>wrote:
>> >>> I am setting up a test env on my laptop using devcloud2 v4.3. I am
>> >>> running the ms v4.4 in eclipse and the db on my laptop. I get the
>> >>> following error:
>> >>>
>> >>> daan:~/cloudstack-4.4/cloudstack (4.4)> python
>> >>> tools/marvin/marvin/deployDataCenter.py -i
>> >>> tools/devcloud/devcloud-advanced.cfg
>> >>> Traceback (most recent call last):
>> >>>  File "tools/marvin/marvin/deployDataCenter.py", line 579, in <module>
>> >>>    deploy.deploy()
>> >>>  File "tools/marvin/marvin/deployDataCenter.py", line 561, in deploy
>> >>>    self.loadCfg()
>> >>>  File "tools/marvin/marvin/deployDataCenter.py", line 523, in loadCfg
>> >>>    mgtDetails.apiKey, mgtDetails.securityKey = self.registerApiKey()
>> >>>  File "tools/marvin/marvin/deployDataCenter.py", line 492, in
>> >>>registerApiKey
>> >>>    listuserRes = self.testClient.getApiClient().listUsers(listuser)
>> >>>  File
>> >>>"/Users/daan/cloudstack-4.4/cloudstack/tools/marvin/marvin/cloudstackAPI
>> >>>/cloudstackAPIClient.py",
>> >>> line 600, in listUsers
>> >>>    response = self.connection.marvinRequest(command,
>> >>> response_type=response, method=method)
>> >>>  File
>> >>>"/Users/daan/cloudstack-4.4/cloudstack/tools/marvin/marvin/cloudstackCon
>> >>>nection.py",
>> >>> line 266, in marvinRequest
>> >>>    method=method)
>> >>>  File
>> >>>"/Users/daan/cloudstack-4.4/cloudstack/tools/marvin/marvin/cloudstackCon
>> >>>nection.py",
>> >>> line 196, in request
>> >>>    raise c
>> >>> requests.exceptions.ConnectionError:
>> >>> HTTPConnectionPool(host='192.168.56.10', port=8096): Max retries
>> >>> exceeded with url:
>> >>> /client/api?account=admin&command=listUsers&response=json (Caused
by
>> >>> <class 'socket.error'>: [Errno 61] Connection refused)
>> >>>
>> >>> telnet port 8091 locally on my laptop works and from the devcloud to
>> >>> my laptop as well but the port is not opened on the dev. So it makes
>> >>> sense that the connection is refused. Not that it is opened. I set the
>> >>> 'host' config item to the virtualbox gateway address, 192.168.56.1.
>> >>> That didn't help. I don't see what config I should change.
>> >>>
>> >>> What should I change? Where didn't I look?
>> >>>
>> >>> --
>> >>> Daan
>> >>
>> >>
>> >>
>> >> --
>> >> Daan
>> >
>>
>>



-- 
Daan

Mime
View raw message