cloudstack-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Rafael Weingartner <rafaelweingart...@gmail.com>
Subject Re: Erro: No remote endpoint to send command, check if host or ssvm is down?
Date Wed, 28 May 2014 19:01:13 GMT
Just an update.
I have just checked my console proxy VM, which is also with "--" in agent
state at "insfrastructure>System VM" page.
The agente is running there, however its state is "--".

I also looked into the source code, and the class "
org.apache.cloudstack.storage.resource.NfsSecondaryStorageResource" is
located in a jar called "cloud-secondary-storage" which is not in the
directory "/usr/local/cloud/systemvm" that contains the jars used to run
the agent. Neither in my SSVM nor in Console proxy VM that jar exist.

I do not get, I cannot be the only one with this problem. It seems that
this jar is missing into the system vm template.


On Wed, May 28, 2014 at 2:45 PM, Rafael Weingartner <
rafaelweingartner@gmail.com> wrote:

> thanks, I checked the "/var/log/cloud/cloud.out", And I found this error:
>  ERROR AgentShell:607 - Unable to start agent: Resource class not found:
> org.apache.cloudstack.storage.resource.NfsSecondaryStorageResource due to:
> java.lang.ClassNotFoundException:
> org.apache.cloudstack.storage.resource.NfsSecondaryStorageResource
> Unable to start agent: Resource class not found:
> org.apache.cloudstack.storage.resource.NfsSecondaryStorageResource due to:
> java.lang.ClassNotFoundException:
> org.apache.cloudstack.storage.resource.NfsSecondaryStorageResource
>
> It seems that there is a jar dependency missing.
>
>
>
> On Wed, May 28, 2014 at 2:31 PM, Min Chen <min.chen@citrix.com> wrote:
>
>> Your UI indicates that agent is not running on your SSVM, it should show
>> as 'Running', that is why your cloud.host does not have an entry for your
>> new SSVM, thus we cannot find a remote host to send command to. Agent is a
>> java code running inside your SSVM, you should see what error you
>> encountered in starting agent in your ssvm from cloud.out file in SSVM
>> log.
>>
>> Thanks
>> -min
>>
>>
>> On 5/28/14 10:20 AM, "Rafael Weingartner" <rafaelweingartner@gmail.com>
>> wrote:
>>
>> >What agent are you talking about?
>> >Is it an app that run into the SSVM?
>> >I am using xenserver and XCP as the hypervisor.
>> >
>> >I looked into the CS UI, infrastructure>System VMs and the column that
>> has
>> >some values about the agent-state has a -- in it. Is it normal?
>> >
>> >At the end, should the SSVM have an entry into the host table?
>> >
>> >
>> >On Wed, May 28, 2014 at 2:05 PM, Min Chen <min.chen@citrix.com> wrote:
>> >
>> >> Check if agent is running your ssvm.
>> >>
>> >> Thanks
>> >> -min
>> >>
>> >> On 5/28/14 7:26 AM, "Rafael Weingartner" <rafaelweingartner@gmail.com>
>> >> wrote:
>> >>
>> >> >Hi all,
>> >> >sorry, to bother you again with this thread.
>> >> >Could at least someone that has the CS 4.3.0 deployed try to download
>> a
>> >> >volume and/or a template?
>> >> >
>> >> >Could someone also check the database, table ³cloud.host² and look
if
>> >> >there
>> >> >is an entry there for the running SSVM and console proxy VM?
>> >> >
>> >> >
>> >> >
>> >> >On Mon, May 26, 2014 at 4:42 PM, Rafael Weingartner <
>> >> >rafaelweingartner@gmail.com> wrote:
>> >> >
>> >> >> Hi folks, I am sending this to the dev list as well, hence I am
not
>> >>sure
>> >> >> if it is or not a bug. Sorry if I am mistaken.
>> >> >>
>> >> >> So, after I upgraded CS from 4.1.1 to 4.3.0, everything seemed
to be
>> >> >> working just fine, however, whenever I try to download a template
or
>> >> >>volume
>> >> >> I am getting the following error:
>> >> >> ERROR [o.a.c.s.d.d.CloudStackImageStoreDriverImpl]
>> >> >> (Job-Executor-1:ctx-1cb86faa ctx-61f7e4f9) No remote endpoint to
>> send
>> >> >> command, check if host or ssvm is down?
>> >> >> ERROR [o.a.c.s.d.d.CloudStackImageStoreDriverImpl]
>> >> >> (Job-Executor-1:ctx-1cb86faa ctx-61f7e4f9) Unable to create a link
>> >>for
>> >> >> entity at ... on ssvm,No remote endpoint to send command, check
if
>> >>host
>> >> >>or
>> >> >> ssvm is down
>> >> >>
>> >> >> I have already destroyed the system VMs in order to let CS recreate
>> >>them
>> >> >> with the new system VM template. I logged into the SSVM to check
>> >> >>whether or
>> >> >> not it was created using the new template and it indeed. Therefore,
>> I
>> >> >>have
>> >> >> ruled out that problem.
>> >> >>
>> >> >> Then, I took a look into the source code, more specifically at
>> >> >>
>> >>
>>
>> >>>>"org.apache.cloudstack.storage.datastore.driver.CloudStackImageStoreDri
>> >>>>ve
>> >> >>rImpl.createEntityExtractUrl(DataStore,
>> >> >> String, ImageFormat, DataObject)"
>> >> >> and
>> >> >>
>> >> >>
>> >>
>>
>> >>>>"org.apache.cloudstack.storage.endpoint.DefaultEndPointSelector.findEnd
>> >>>>po
>> >> >>intForImageStorage(DataStore)".
>> >> >>
>> >> >> I noticed that it looks for an entry at table "Cloud.host" that
has
>> >>the
>> >> >> type ³SecondaryStorageVM².
>> >> >>
>> >> >> I took a look into the DB, but, there are no entries either for
SSVM
>> >>or
>> >> >> Console proxy in ³Cloud.host² table. I mean no entries for the
VMs
>> >>that
>> >> >>are
>> >> >> running. The older VMs that were destroyed have an entry there.
>> >> >>
>> >> >> Have anyone seem a problem like this before?
>> >> >> Is there something I am missing?
>> >> >>
>> >> >> The VMs are running, should not them be registered there?
>> >> >>
>> >> >> --
>> >> >> Rafael Weingärtner
>> >> >>
>> >> >
>> >> >
>> >> >
>> >> >--
>> >> >Rafael Weingärtner
>> >>
>> >>
>> >
>> >
>> >--
>> >Rafael Weingärtner
>>
>>
>
>
> --
> Rafael Weingärtner
>



-- 
Rafael Weingärtner

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message