cloudstack-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Ian Duffy <...@ianduffy.ie>
Subject Re: devcloud script deployDataCentre.py not working
Date Thu, 15 May 2014 08:16:58 GMT
> wow, should that be so? seems like a regression.

Not sure. The install docs mention it for 6.0 and 6.1. Never had an issue
before on Cloudstack 4.3 and XenServer 6.2

http://docs.cloudstack.apache.org/projects/cloudstack-installation/en/latest/hypervisor/xenserver.html



On 14 May 2014 17:26, Daan Hoogland <daan.hoogland@gmail.com> wrote:

> wow, should that be so? seems like a regression.
>
> On Wed, May 14, 2014 at 8:37 AM, Ian Duffy <ian@ianduffy.ie> wrote:
> > Got a successful deployment on 4.4-forward after changing the network to
> > bridge on the hypervisor (xe-switch-network-backend bridge)
> >
> >
> > On 14 May 2014 07:33, Ian Duffy <ian@ianduffy.ie> wrote:
> >
> >> Hi Santhosh,
> >>
> >> Its failing on 4.4-forward for me.
> >> As far as I can tell its nothing to do with my setup since it works for
> >> 4.3.
> >>
> >> *$ *python
>  ~/projects/cloudstack/tools/marvin/marvin/deployDataCenter.py
> >> -i devcloud.cfg
> >>
> >>
> >> ==== Log Folder Path:
> >> /tmp//MarvinLogs//DeployDataCenter__May_14_2014_07_29_14_N7JNT7. All
> logs
> >> will be available here ====
> >>
> >>
> >> ==== Deploy DC Started ====
> >>
> >> Exception Occurred ['Traceback (most recent call last):\n', '  File
> >>
> "/Users/duffy/projects/cloudstack/tools/marvin/marvin/deployDataCenter.py",
> >> line 138, in addHosts\n    ret = self.__apiClient.addHost(hostcmd)\n', '
> >> File
> >>
> "/usr/local/lib/python2.7/site-packages/marvin/cloudstackAPI/cloudstackAPIClient.py",
> >> line 1506, in addHost\n    response =
> >> self.connection.marvinRequest(command, response_type=response,
> >> method=method)\n', '  File
> >> "/usr/local/lib/python2.7/site-packages/marvin/cloudstackConnection.py",
> >> line 381, in marvinRequest\n    raise e\n', 'CloudstackAPIException:
> >> Execute cmd: addhost failed, due to: errorCode: 530, errorText:Cannot
> >> transit agent status with event AgentDisconnected for host 1, mangement
> >> server id is 4278190080,Unable to transition to a new state from
> Creating
> >> via AgentDisconnected\n']
> >>
> >>
> >> ===deploy dc failed, so cleaning the created entries===
> >>
> >>
> >> ====DeployDC: CleanUp Started====
> >>
> >>
> >> ====Clean Up Entries=== {'Network':
> >> [u'cd47d129-42fa-4e8a-bc00-f2a4c9ab1f92'], 'Zone':
> >> [u'ad59b26f-e750-45f3-8a73-1885ff1b63b9'], 'PhysicalNetwork':
> >> [u'62af9f63-3fb7-412c-b95f-1b700484a338'], 'Cluster':
> >> [u'b63739f7-df35-4417-ad00-661e8d73b587'], 'Pod':
> >> [u'06d968fa-a342-4d9b-a459-6e45f8d26384'], 'order': ['Cluster', 'Pod',
> >> 'Network', 'PhysicalNetwork', 'Zone']}
> >>
> >>
> >> ===Removing DataCenter Failed===
> >>
> >> *duffy **at **thunder **in **~/projects/GSoC-2*
> >>
> >>
> >> On 13 May 2014 18:42, Amogh Vasekar <amogh.vasekar@citrix.com> wrote:
> >>
> >>> I have been seeing this for a while too, and IIRC there was a thread on
> >>> dev list regarding this.
> >>> In logs, I keep getting an error saying
> >>> mgmt server log:
> >>> ARN  [c.c.a.m.DirectAgentAttache] (DirectAgent-1:ctx-bef0aa48) Seq
> >>> 1-9152158867746979841: Exception Caught while executing command
> >>> com.cloud.utils.exception.CloudRuntimeException: Cannot create
> directory
> >>> /opt/cloud/bin on XenServer hosts
> >>>
> >>> Last I had tried was about a month ago though.
> >>>
> >>>
> >>> Thanks,
> >>> Amogh
> >>>
> >>> On 5/13/14 9:26 AM, "Santhosh Edukulla" <santhosh.edukulla@citrix.com>
> >>> wrote:
> >>>
> >>> >If you atleast use 4.4-forward marvin, the first issue mentioned
> related
> >>> >to connection refused, should work fine provided port configuration
is
> >>> >proper.
> >>> >
> >>> >I havent tried devcloud 4.4 so far, I can try it with 4.4 and let know
> >>> >the results.
> >>> >
> >>> >
> >>> >Santhosh
> >>> >________________________________________
> >>> >From: sebgoa [runseb@gmail.com]
> >>> >Sent: Tuesday, May 13, 2014 8:41 AM
> >>> >To: dev@cloudstack.apache.org; Santhosh Edukulla
> >>> >Subject: Re: devcloud script deployDataCentre.py not working
> >>> >
> >>> >cc santhosh, maybe he has tried devcloud with 4.4
> >>> >
> >>> >
> >>> >On May 7, 2014, at 9:45 PM, Daan Hoogland <daan.hoogland@gmail.com>
> >>> wrote:
> >>> >
> >>> >> basic networking fails slightly differntly:
> >>> >>
> >>> >> daan:~/cloudstack-4.4/cloudstack (4.4)> python
> >>> >> tools/marvin/marvin/deployDataCenter.py -i
> tools/devcloud/devcloud.cfg
> >>> >> Traceback (most recent call last):
> >>> >>  File "tools/marvin/marvin/deployDataCenter.py", line 579, in
> <module>
> >>> >>    deploy.deploy()
> >>> >>  File "tools/marvin/marvin/deployDataCenter.py", line 563, in deploy
> >>> >>    self.createZones(self.config.zones)
> >>> >>  File "tools/marvin/marvin/deployDataCenter.py", line 425, in
> >>> >>createZones
> >>> >>    self.createPods(zone.pods, zoneId, networkid)
> >>> >>  File "tools/marvin/marvin/deployDataCenter.py", line 142, in
> >>> createPods
> >>> >>    vmwareDc=pod.vmwaredc)
> >>> >>  File "tools/marvin/marvin/deployDataCenter.py", line 87, in
> >>> >>createClusters
> >>> >>    cluster.hypervisor)
> >>> >>  File "tools/marvin/marvin/deployDataCenter.py", line 53, in
> addHosts
> >>> >>    self.apiClient.addHost(hostcmd)
> >>> >>  File
> >>>
> >>>
> >>"/Users/daan/cloudstack-4.4/cloudstack/tools/marvin/marvin/cloudstackAPI/
> >>> >>cloudstackAPIClient.py",
> >>> >> line 1535, in addHost
> >>> >>    response = self.connection.marvinRequest(command,
> >>> >> response_type=response, method=method)
> >>> >>  File
> >>>
> >>>
> >>"/Users/daan/cloudstack-4.4/cloudstack/tools/marvin/marvin/cloudstackConn
> >>> >>ection.py",
> >>> >> line 272, in marvinRequest
> >>> >>    response = jsonHelper.getResultObj(response.json(),
> response_type)
> >>> >>  File
> >>>
> >>>
> >>"/Users/daan/cloudstack-4.4/cloudstack/tools/marvin/marvin/jsonHelper.py"
> >>> >>,
> >>> >> line 148, in getResultObj
> >>> >>    raise cloudstackException.cloudstackAPIException(respname,
> errMsg)
> >>> >> cloudstackException.cloudstackAPIException: Execute cmd: addhost
> >>> >> failed, due to: errorCode: 530, errorText:Cannot transit agent
> status
> >>> >> with event AgentDisconnected for host 1, mangement server id is
> >>> >> 4278190080,Unable to transition to a new state from Creating via
> >>> >> AgentDisconnected
> >>> >>
> >>> >>
> >>> >> seems like I failed to do some config on the devcloud host.
> Anything?
> >>> >> I followed
> >>> >>https://cwiki.apache.org/confluence/display/CLOUDSTACK/DevCloud
> >>> >> but in some cases it wasn't clear to me if I should execute
> something
> >>> >> in the devcloud or on my laptop.
> >>> >>
> >>> >> On Wed, May 7, 2014 at 9:32 PM, Daan Hoogland <
> daan.hoogland@gmail.com
> >>> >
> >>> >>wrote:
> >>> >>> I am setting up a test env on my laptop using devcloud2 v4.3.
I am
> >>> >>> running the ms v4.4 in eclipse and the db on my laptop. I get
the
> >>> >>> following error:
> >>> >>>
> >>> >>> daan:~/cloudstack-4.4/cloudstack (4.4)> python
> >>> >>> tools/marvin/marvin/deployDataCenter.py -i
> >>> >>> tools/devcloud/devcloud-advanced.cfg
> >>> >>> Traceback (most recent call last):
> >>> >>>  File "tools/marvin/marvin/deployDataCenter.py", line 579,
in
> <module>
> >>> >>>    deploy.deploy()
> >>> >>>  File "tools/marvin/marvin/deployDataCenter.py", line 561,
in
> deploy
> >>> >>>    self.loadCfg()
> >>> >>>  File "tools/marvin/marvin/deployDataCenter.py", line 523,
in
> loadCfg
> >>> >>>    mgtDetails.apiKey, mgtDetails.securityKey =
> self.registerApiKey()
> >>> >>>  File "tools/marvin/marvin/deployDataCenter.py", line 492,
in
> >>> >>>registerApiKey
> >>> >>>    listuserRes = self.testClient.getApiClient().listUsers(listuser)
> >>> >>>  File
> >>>
> >>>
> >>>"/Users/daan/cloudstack-4.4/cloudstack/tools/marvin/marvin/cloudstackAPI
> >>> >>>/cloudstackAPIClient.py",
> >>> >>> line 600, in listUsers
> >>> >>>    response = self.connection.marvinRequest(command,
> >>> >>> response_type=response, method=method)
> >>> >>>  File
> >>>
> >>>
> >>>"/Users/daan/cloudstack-4.4/cloudstack/tools/marvin/marvin/cloudstackCon
> >>> >>>nection.py",
> >>> >>> line 266, in marvinRequest
> >>> >>>    method=method)
> >>> >>>  File
> >>>
> >>>
> >>>"/Users/daan/cloudstack-4.4/cloudstack/tools/marvin/marvin/cloudstackCon
> >>> >>>nection.py",
> >>> >>> line 196, in request
> >>> >>>    raise c
> >>> >>> requests.exceptions.ConnectionError:
> >>> >>> HTTPConnectionPool(host='192.168.56.10', port=8096): Max retries
> >>> >>> exceeded with url:
> >>> >>> /client/api?account=admin&command=listUsers&response=json
(Caused
> by
> >>> >>> <class 'socket.error'>: [Errno 61] Connection refused)
> >>> >>>
> >>> >>> telnet port 8091 locally on my laptop works and from the devcloud
> to
> >>> >>> my laptop as well but the port is not opened on the dev. So
it
> makes
> >>> >>> sense that the connection is refused. Not that it is opened.
I set
> the
> >>> >>> 'host' config item to the virtualbox gateway address, 192.168.56.1.
> >>> >>> That didn't help. I don't see what config I should change.
> >>> >>>
> >>> >>> What should I change? Where didn't I look?
> >>> >>>
> >>> >>> --
> >>> >>> Daan
> >>> >>
> >>> >>
> >>> >>
> >>> >> --
> >>> >> Daan
> >>> >
> >>>
> >>>
> >>
>
>
>
> --
> Daan
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message