cloudstack-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Koushik Das <koushik....@citrix.com>
Subject Re: Build on 4.3-forward Fails: Shows Failure for Framework-Clustering
Date Mon, 03 Mar 2014 06:13:33 GMT
I am facing a build failure but for a different reason on 4.3-forward. Looks like due to

commit 065ac54bd7755cb44667c71311293c8f2110b3f3
Author: tuna <ng.tuna@gmail.com>
Date:   Sat Mar 1 11:36:27 2014 +0700

    CLOUDSTACK-6162: add UI for OVS plugin



[INFO] -------------------------------------------------------------
[ERROR] COMPILATION ERROR : 
[INFO] -------------------------------------------------------------
[ERROR] /Users/koushik/code/cloudstack-apache/cloudstack/api/src/org/apache/cloudstack/api/ResponseGenerator.java:[361,4]
error: cannot find symbol
[ERROR]   symbol:   class LDAPConfigResponse
  location: interface ResponseGenerator
/Users/koushik/code/cloudstack-apache/cloudstack/api/src/org/apache/cloudstack/api/command/admin/router/ConfigureOvsElementCmd.java:[32,22]
error: package com.cloud.async does not exist
[ERROR] /Users/koushik/code/cloudstack-apache/cloudstack/api/src/org/apache/cloudstack/api/command/admin/router/ConfigureOvsElementCmd.java:[40,21]
error: cannot find symbol
[ERROR]   symbol:   class UserContext
  location: package com.cloud.user
/Users/koushik/code/cloudstack-apache/cloudstack/api/src/com/cloud/network/element/VirtualRouterElementService.java:[34,49]
error: cannot find symbol
[ERROR]   symbol:   class VirtualRouterProviderType
  location: interface VirtualRouterElementService
/Users/koushik/code/cloudstack-apache/cloudstack/api/src/org/apache/cloudstack/api/command/admin/router/ConfigureOvsElementCmd.java:[108,16]
error: package AsyncJob does not exist
[ERROR] /Users/koushik/code/cloudstack-apache/cloudstack/api/src/org/apache/cloudstack/api/command/admin/router/ConfigureOvsElementCmd.java:[109,17]
error: package AsyncJob does not exist
[ERROR] /Users/koushik/code/cloudstack-apache/cloudstack/api/src/org/apache/cloudstack/api/command/admin/router/ConfigureOvsElementCmd.java:[120,2]
error: cannot find symbol
[INFO] 7 errors 
[INFO] -------------------------------------------------------------
[INFO] ------------------------------------------------------------------------
[INFO] Reactor Summary:
[INFO] 
[INFO] Apache CloudStack ................................. SUCCESS [2.245s]
[INFO] Apache CloudStack Maven Conventions Parent ........ SUCCESS [0.038s]
[INFO] Apache CloudStack Framework - Managed Context ..... SUCCESS [2.471s]
[INFO] Apache CloudStack Utils ........................... SUCCESS [6.479s]
[INFO] Apache CloudStack Framework ....................... SUCCESS [0.031s]
[INFO] Apache CloudStack Framework - Event Notification .. SUCCESS [5.440s]
[INFO] Apache CloudStack Framework - Configuration ....... SUCCESS [3.505s]
[INFO] Apache CloudStack API ............................. FAILURE [6.790s]
[INFO] Apache CloudStack Framework - REST ................ SKIPPED




On 03-Mar-2014, at 11:19 AM, Santhosh Edukulla <santhosh.edukulla@citrix.com> wrote:

> 1. I set the below two variables in my environment as per the java7 installed paths and
made sure they are set. 
> 
> JAVA_HOME=/usr/lib/jvm/java-1.7.0-openjdk-1.7.0.51.x86_64/jre 
> JDK_HOME=/usr/lib/jvm/java-1.7.0-openjdk-1.7.0.25.x86_64/
> 
> 
> 2. Deleted the contents under ~/.m2/repository.
> 
> 3. Did a fresh pull of the branch. Ran the below command.
> 
> mvn clean install -P developer,systemvm -Dmaven.test.skip=true
> 
> 4. -X arguments to mvn gave an error pointing to jar for tests missing earlier. So, rather
spend time, i did a skip test and proceed further. 
> 
> 5. The below issue happened i "believe"  when i switched to a different branch say master
and switched back to 4.3 and there was some change for java7 made to repo, during that time.
> Note, above may not be a true solution to the below problem, but it worked. The local
binaries are getting corrupted somehow it seems. 
> 
> Santhosh
> ________________________________________
> From: ng.tuna@gmail.com [ng.tuna@gmail.com] on behalf of Nguyen Anh Tu [tuna@apache.org]
> Sent: Monday, March 03, 2014 12:27 AM
> To: dev@cloudstack.apache.org
> Subject: RE: Build on 4.3-forward Fails: Shows Failure for Framework-Clustering
> 
> Santhosh,
> 
> I replaced openjdk1.7 to oracle's jdk 7 and removed ~/.m2/repository as
> well, but no luck. mvn -version pointed to oracle jdk. The problem still be
> there.
> 
> Could you please show me what you done to fix it?
> (Sorry I cant paste log now because my company blocked gmail, I have to
> send mail using mobile)
> 
> I have to fix my commit yesterday to 4.3-forward branch.
> 
> --Tuna
> 
> Sent from my GT-N7000
> 
> Thanks Santhosh!
> 
> --Tuna
> 
> Sent from my GT-N7000
> On Mar 3, 2014 12:27 AM, "Santhosh Edukulla" <santhosh.edukulla@citrix.com>
> wrote:
> 
>> Tuna,
>> 
>> I removed the packages under ~/.m2/repository/, updated jdk and java paths
>> under bash profile for java7, and it worked thereafter.
>> 
>> Initially, i deleted only the problem jars from above path, but it didn't
>> worked.
>> 
>> Santhosh
>> ________________________________________
>> From: ng.tuna@gmail.com [ng.tuna@gmail.com] on behalf of Nguyen Anh Tu [
>> tuna@apache.org]
>> Sent: Sunday, March 02, 2014 12:05 PM
>> To: dev@cloudstack.apache.org
>> Subject: Re: Build on 4.3-forward Fails: Shows Failure for
>> Framework-Clustering
>> 
>> Am also facing this issue too. Anyone can help?
>> 
>> --Tuna
>> 
>> 
>> On Thu, Jan 23, 2014 at 2:56 PM, Sanjeev Neelarapu <
>> sanjeev.neelarapu@citrix.com> wrote:
>> 
>>> I am also facing this issue.
>>> 
>>> -Sanjeev
>>> 
>>> -----Original Message-----
>>> From: Santhosh Edukulla [mailto:santhosh.edukulla@citrix.com]
>>> Sent: Thursday, January 23, 2014 1:20 PM
>>> To: dev@cloudstack.apache.org
>>> Subject: Build on 4.3-forward Fails: Shows Failure for
>> Framework-Clustering
>>> 
>>> Team,
>>> 
>>> 1. We are seeing a build failure for latest 4.3-forward branch code.
>> Below
>>> is the error message:
>>> 
>>> Apache CloudStack Cloud Engine API ................ SUCCESS [2.351s]
>>> [INFO] Apache CloudStack Core ............................ SUCCESS
>> [4.720s]
>>> [INFO] Apache CloudStack Agents .......................... SUCCESS
>> [4.663s]
>>> [INFO] Apache CloudStack Framework - Clustering .......... FAILURE
>> [0.031s]
>>> [INFO] Apache CloudStack Framework
>>> 
>>> 
>>> INFO]
>>> ------------------------------------------------------------------------
>>> [INFO] BUILD FAILURE
>>> [INFO]
>>> ------------------------------------------------------------------------
>>> [INFO] Total time: 41.245s
>>> [INFO] Finished at: Thu Jan 23 18:16:58 IST 2014 [INFO] Final Memory:
>>> 44M/256M [INFO]
>>> ------------------------------------------------------------------------
>>> [ERROR] Failed to execute goal on project cloud-framework-cluster: Could
>>> not resolve dependencies for project
>>> org.apache.cloudstack:cloud-framework-cluster:jar:4.3.0: Failure to find
>>> org.apache.cloudstack:cloud-api:jar:tests:4.3.0 in
>>> http://repo.maven.apache.org/maven2 was cached in the local repository,
>>> resolution will not be reattempted until the update interval of central
>> has
>>> elapsed or updates are forced -> [Help 1] [ERROR] [ERROR] To see the full
>>> stack trace of the errors, re-run Maven with the -e switch.
>>> [ERROR] Re-run Maven using the -X switch to enable full debug logging.
>>> [ERROR]
>>> [ERROR] For more information about the errors and possible solutions,
>>> please read the following articles:
>>> [ERROR] [Help 1]
>>> 
>> http://cwiki.apache.org/confluence/display/MAVEN/DependencyResolutionException
>>> 
>>> 2. The above behavior was observed on few linux variants viz.,
>>> rhel,centos,fedora. Tried on 3 different setups and the issue seems to be
>>> there on these 3 setups. On mac, it seems to work.
>>> 
>>> Tried few steps:
>>> 1. providing -U to mvn step
>>> 2. Deleted the mentioned package from the home directory m2../ , still
>> the
>>> issue persists.
>>> 
>>> Regards,
>>> Santhosh


Mime
View raw message