cloudstack-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Marcus Sorensen <shadow...@gmail.com>
Subject Re: untagged as public vlan tag (4.3)
Date Thu, 02 Jan 2014 17:05:51 GMT
It may work for Xen, it still breaks KVM as the agent code watches for
Vlan.UNTAGGED

On Thu, Jan 2, 2014 at 10:01 AM, Will Stevens <wstevens@cloudops.com> wrote:
> Thank you for your help pointing me in the right direction on this one.
>
> Just a note.  Interestingly, I was able to get it to deploy using the
> following in my devcloud.cfg (as per hints in that bug).
>
> "ipranges": [
>     {
>         "startip": "192.168.80.100",
>         "endip": "192.168.80.199",
>         "netmask": "255.255.255.0",
>         "vlan": "",
>         "gateway": "192.168.80.2"
>     }
> ],
>
> I am not sure if it is going to work as if it is untagged (or work at all
> in practice), but it deployed.  Figured it is relevant if this is blocking
> other people deploying and testing unrelated functionality.
>
>
> On Thu, Jan 2, 2014 at 11:51 AM, Marcus Sorensen <shadowsor@gmail.com>wrote:
>
>> No, it's definitely the commit mentioned in CLOUDSTACK-5502. Not
>> hypervisor specific.
>>
>> On Thu, Jan 2, 2014 at 9:41 AM, Will Stevens <wstevens@cloudops.com>
>> wrote:
>> > I am experiencing this bug using Xen, so it may or may not be related to
>> > the KVM bug...
>> >
>> >
>> > On Thu, Jan 2, 2014 at 11:39 AM, Will Stevens <wstevens@cloudops.com>
>> wrote:
>> >
>> >> Sorry, this bug is already open for this:
>> >> https://issues.apache.org/jira/browse/CLOUDSTACK-5502
>> >>
>> >>
>> >> On Thu, Jan 2, 2014 at 11:37 AM, Will Stevens <wstevens@cloudops.com
>> >wrote:
>> >>
>> >>> Should this be working still?
>> >>>
>> >>> *My devcloud config has this (and it has forever):*
>> >>> "ipranges": [
>> >>>     {
>> >>>         "startip": "192.168.80.100",
>> >>>         "endip": "192.168.80.199",
>> >>>         "netmask": "255.255.255.0",
>> >>>         "vlan": "untagged",
>> >>>         "gateway": "192.168.80.2"
>> >>>     }
>> >>> ],
>> >>>
>> >>>
>> >>> *When I deploy via devcloud I get the following error:*
>> >>> [DEBUG] Executing command line: python
>> >>> ../marvin/marvin/deployDataCenter.py -i devcloud.cfg
>> >>> Traceback (most recent call last):
>> >>>   File "../marvin/marvin/deployDataCenter.py", line 572, in <module>
>> >>>     deploy.deploy()
>> >>>   File "../marvin/marvin/deployDataCenter.py", line 556, in deploy
>> >>>     self.createZones(self.config.zones)
>> >>>   File "../marvin/marvin/deployDataCenter.py", line 428, in createZones
>> >>>     zoneId)
>> >>>   File "../marvin/marvin/deployDataCenter.py", line 167, in
>> >>> createVlanIpRanges
>> >>>     self.apiClient.createVlanIpRange(vlanipcmd)
>> >>>   File
>> >>>
>> "/mnt/hgfs/palo_alto/cloudstack/tools/marvin/marvin/cloudstackAPI/cloudstackAPIClient.py",
>> >>> line 871, in createVlanIpRange
>> >>>     response = self.connection.marvinRequest(command,
>> >>> response_type=response, method=method)
>> >>>   File
>> >>>
>> "/mnt/hgfs/palo_alto/cloudstack/tools/marvin/marvin/cloudstackConnection.py",
>> >>> line 272, in marvinRequest
>> >>>     response = jsonHelper.getResultObj(response.json(), response_type)
>> >>>   File
>> >>> "/mnt/hgfs/palo_alto/cloudstack/tools/marvin/marvin/jsonHelper.py",
>> line
>> >>> 148, in getResultObj
>> >>>     raise cloudstackException.cloudstackAPIException(respname, errMsg)
>> >>> cloudstackException.cloudstackAPIException: Execute cmd:
>> >>> createvlaniprange failed, due to: errorCode: 431, errorText:Vlan id
is
>> >>> required when add ip range to the public network
>> >>>
>> >>
>> >>
>>

Mime
View raw message