cloudstack-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Min Chen <min.c...@citrix.com>
Subject Re: LocalHostEndPoint seems to get called
Date Tue, 01 Oct 2013 04:31:57 GMT
Dann, Thanks for filing the bug. But I have problem to import your sql
dump to db:

$mysql -u root cloud < Dump20130930.sql
ERROR 1064 (42000) at line 97: You have an error in your SQL syntax; check
the manual that corresponds to your MySQL server version for the right
syntax to use near 'default tinyint NOT NULL,
  domain_id tinyint NOT NULL,
  domain_uuid tinyint NO' at line 10

Any special command to use to restore your dump file?

Thanks
-min



On 9/30/13 12:39 AM, "Daan Hoogland" <daan.hoogland@gmail.com> wrote:

>H Min I made a bug and attached the log. If you don't see it at the
>spot don't worry. when prio gets high I'll look at it myself.
>https://issues.apache.org/jira/browse/CLOUDSTACK-4759
>
>On Fri, Sep 27, 2013 at 7:07 PM, Min Chen <min.chen@citrix.com> wrote:
>> Can you file a bug and attach your db dump and ms log with it?
>>
>> Thanks
>> -min
>>
>> On 9/27/13 3:14 AM, "Daan Hoogland" <daan.hoogland@gmail.com> wrote:
>>
>>>Min, I started the MS with the hosts and the ssvm running and while it
>>>was registered as running in the db. It still keeps reporting the ssvm
>>>as not running:
>>>
>>>INFO  [c.c.h.x.d.XcpServerDiscoverer] (AgentTaskPool-1:ctx-e0e62e7a)
>>>Host: mccdxen2 connected with hypervisor type: XenServer. Checking
>>>CIDR...
>>>INFO  [c.c.a.m.DirectAgentAttache] (AgentTaskPool-1:ctx-e0e62e7a)
>>>StartupAnswer received 1 Interval = 60
>>>INFO  [c.c.h.x.r.CitrixResourceBase] (DirectAgent-2:null) Host
>>>10.200.23.42 OpaqueRef:78780f36-0f5a-10d8-b037-2e9e26e1d29c: Host
>>>10.200.23.42 is already setup.
>>>INFO  [c.c.n.s.SecurityGroupListener] (AgentTaskPool-1:ctx-e0e62e7a)
>>>Received a host startup notification
>>>INFO  [c.c.n.s.SecurityGroupListener] (AgentTaskPool-1:ctx-e0e62e7a)
>>>Scheduled network rules cleanup, interval=2334
>>>INFO  [c.c.n.s.SecurityGroupListener] (AgentTaskPool-1:ctx-e0e62e7a)
>>>Received a host startup notification
>>>INFO  [c.c.h.x.d.XcpServerDiscoverer] (AgentTaskPool-2:ctx-a3209637)
>>>Host: mccdxen1 connected with hypervisor type: XenServer. Checking
>>>CIDR...
>>>INFO  [c.c.a.m.DirectAgentAttache] (AgentTaskPool-2:ctx-a3209637)
>>>StartupAnswer received 2 Interval = 60
>>>INFO  [c.c.h.x.r.CitrixResourceBase] (DirectAgent-1:null) Host
>>>10.200.23.41 OpaqueRef:04b11bd1-ff1b-d2e2-f0f7-c70d7f8dc58e: Host
>>>10.200.23.41 is already setup.
>>>INFO  [o.a.c.s.d.p.DefaultHostListener] (AgentTaskPool-1:ctx-e0e62e7a)
>>>Connection established between
>>>org.apache.cloudstack.storage.datastore.PrimaryDataStoreImpl@6fd511e2
>>>host + 1
>>>INFO  [c.c.n.s.SecurityGroupListener] (AgentTaskPool-2:ctx-a3209637)
>>>Received a host startup notification
>>>INFO  [c.c.n.s.SecurityGroupListener] (AgentTaskPool-2:ctx-a3209637)
>>>Scheduled network rules cleanup, interval=2080
>>>INFO  [c.c.n.s.SecurityGroupListener] (AgentTaskPool-2:ctx-a3209637)
>>>Received a host startup notification
>>>INFO  [o.a.c.s.d.p.DefaultHostListener] (AgentTaskPool-2:ctx-a3209637)
>>>Connection established between
>>>org.apache.cloudstack.storage.datastore.PrimaryDataStoreImpl@479eb52a
>>>host + 2
>>>INFO  [o.a.c.s.e.DefaultEndPointSelector] (StatsCollector-1:null) No
>>>running ssvm is found, so command will be sent to LocalHostEndPoint
>>>INFO  [o.a.c.s.e.DefaultEndPointSelector] (StatsCollector-1:null) No
>>>running ssvm is found, so command will be sent to LocalHostEndPoint
>>>INFO  [o.a.c.s.e.DefaultEndPointSelector] (StatsCollector-1:null) No
>>>running ssvm is found, so command will be sent to LocalHostEndPoint
>>>INFO  [o.a.c.s.e.DefaultEndPointSelector] (StatsCollector-1:null) No
>>>running ssvm is found, so command will be sent to LocalHostEndPoint
>>>INFO  [o.a.c.s.e.DefaultEndPointSelector] (StatsCollector-1:null) No
>>>running ssvm is found, so command will be sent to LocalHostEndPoint
>>>INFO  [o.a.c.s.e.DefaultEndPointSelector] (StatsCollector-1:null) No
>>>running ssvm is found, so command will be sent to LocalHostEndPoint
>>>INFO  [o.a.c.s.e.DefaultEndPointSelector] (StatsCollector-1:null) No
>>>running ssvm is found, so command will be sent to LocalHostEndPoint
>>>INFO  [o.a.c.s.e.DefaultEndPointSelector] (StatsCollector-1:null) No
>>>running ssvm is found, so command will be sent to LocalHostEndPoint
>>>INFO  [o.a.c.s.e.DefaultEndPointSelector] (StatsCollector-1:null) No
>>>running ssvm is found, so command will be sent to LocalHostEndPoint
>>>INFO  [o.a.c.s.e.DefaultEndPointSelector] (StatsCollector-1:null) No
>>>running ssvm is found, so command will be sent to LocalHostEndPoint
>>>
>>>is this a bug or am i missing some architectural quirk?
>>>
>>>regards,
>>>Daan
>>>
>>>On Thu, Sep 26, 2013 at 6:36 PM, Daan Hoogland <daan.hoogland@gmail.com>
>>>wrote:
>>>> The state is 'RUNNING' not 'Up' . Maybe it is me out racing the
>>>> computer. so don't deepdive. I just thought it was weird I got this
>>>> message while the ssvm was up.
>>>>
>>>> once again, no hinder, Min. Thanks
>>>>
>>>> On Thu, Sep 26, 2013 at 6:27 PM, Min Chen <min.chen@citrix.com> wrote:
>>>>> I am only aware that before ssvm is up, you will see such message in
>>>>> StatCollector, but that is no hurt. I don't understand why you
>>>>>encountered
>>>>> this even if your ssvm is up? Is your s-1-VM entry in host db table
>>>>>is
>>>>>in
>>>>> Up state? Are you using devcloud or real hypervisor in your setup? We
>>>>>may
>>>>> need detailed log to figure out what is going on here in your case.
>>>>>
>>>>> Thanks
>>>>> -min
>>>>>
>>>>> On 9/26/13 6:39 AM, "Daan Hoogland" <daan.hoogland@gmail.com> wrote:
>>>>>
>>>>>>I get "No running ssvm is found, so command will be sent to
>>>>>>LocalHostEndPoint" while I can see and log into a machine called
>>>>>>s-1-VM which has state 'RUNNING' in the database. Is there some
>>>>>>relation? I never though much of it as it does not seem to be the
>>>>>>first thing stopping me usually.
>>>>>>
>>>>>>On Wed, Sep 25, 2013 at 11:20 PM, Edison Su <Edison.su@citrix.com>
>>>>>>wrote:
>>>>>>>
>>>>>>>
>>>>>>>> -----Original Message-----
>>>>>>>> From: Darren Shepherd [mailto:darren.s.shepherd@gmail.com]
>>>>>>>> Sent: Wednesday, September 25, 2013 12:38 PM
>>>>>>>> To: dev@cloudstack.apache.org
>>>>>>>> Subject: LocalHostEndPoint seems to get called
>>>>>>>>
>>>>>>>> While I'm doing development and restarting things and what
not, it
>>>>>>>>seems
>>>>>>>> often storage commands get routed to LocalHostEndPoint. 
This
>>>>>>>>seems
>>>>>>>>bad.  I
>>>>>>>> don't have sudo setup for my user on my laptop, so things
like
>>>>>>>>"Unable
>>>>>>>>to
>>>>>>>> create local folder for:
>>>>>>>> /mnt/secStorage/64d6e26f-e656-3ba3-908f-ce6610ede011 in order
to
>>>>>>>>mount
>>>>>>>> nfs://192.168.3.134:/exports/secondary1" fail.  But the bigger
>>>>>>>>problem
>>>>>>>>is,
>>>>>>>> shouldn't that not happen at all.  It seems like in a normal
setup
>>>>>>>>it
>>>>>>>>should
>>>>>>>> never try to use LocalHostEndpoint.  Do I have some setting
>>>>>>>>flipped
>>>>>>>>that is
>>>>>>>> enabling that?
>>>>>>>
>>>>>>> The current code has bug if ssvm agent is not in the up state,
then
>>>>>>>template downloading will likely choose localhostendpoint to
>>>>>>>download
>>>>>>>template.
>>>>>>> Localhostendpoint should only be used to download system vm
>>>>>>>template.
>>>>>>>
>>>>>>>>
>>>>>>>> Seems like with the current code you might accidentally mount
>>>>>>>>secondary to
>>>>>>>> the management server if the conditions are right...
>>>>>>>>
>>>>>>>> Darren
>>>>>
>>


Mime
View raw message