cloudstack-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Min Chen <min.c...@citrix.com>
Subject Re: LocalHostEndPoint seems to get called
Date Fri, 27 Sep 2013 17:07:46 GMT
Can you file a bug and attach your db dump and ms log with it?

Thanks
-min

On 9/27/13 3:14 AM, "Daan Hoogland" <daan.hoogland@gmail.com> wrote:

>Min, I started the MS with the hosts and the ssvm running and while it
>was registered as running in the db. It still keeps reporting the ssvm
>as not running:
>
>INFO  [c.c.h.x.d.XcpServerDiscoverer] (AgentTaskPool-1:ctx-e0e62e7a)
>Host: mccdxen2 connected with hypervisor type: XenServer. Checking
>CIDR...
>INFO  [c.c.a.m.DirectAgentAttache] (AgentTaskPool-1:ctx-e0e62e7a)
>StartupAnswer received 1 Interval = 60
>INFO  [c.c.h.x.r.CitrixResourceBase] (DirectAgent-2:null) Host
>10.200.23.42 OpaqueRef:78780f36-0f5a-10d8-b037-2e9e26e1d29c: Host
>10.200.23.42 is already setup.
>INFO  [c.c.n.s.SecurityGroupListener] (AgentTaskPool-1:ctx-e0e62e7a)
>Received a host startup notification
>INFO  [c.c.n.s.SecurityGroupListener] (AgentTaskPool-1:ctx-e0e62e7a)
>Scheduled network rules cleanup, interval=2334
>INFO  [c.c.n.s.SecurityGroupListener] (AgentTaskPool-1:ctx-e0e62e7a)
>Received a host startup notification
>INFO  [c.c.h.x.d.XcpServerDiscoverer] (AgentTaskPool-2:ctx-a3209637)
>Host: mccdxen1 connected with hypervisor type: XenServer. Checking
>CIDR...
>INFO  [c.c.a.m.DirectAgentAttache] (AgentTaskPool-2:ctx-a3209637)
>StartupAnswer received 2 Interval = 60
>INFO  [c.c.h.x.r.CitrixResourceBase] (DirectAgent-1:null) Host
>10.200.23.41 OpaqueRef:04b11bd1-ff1b-d2e2-f0f7-c70d7f8dc58e: Host
>10.200.23.41 is already setup.
>INFO  [o.a.c.s.d.p.DefaultHostListener] (AgentTaskPool-1:ctx-e0e62e7a)
>Connection established between
>org.apache.cloudstack.storage.datastore.PrimaryDataStoreImpl@6fd511e2
>host + 1
>INFO  [c.c.n.s.SecurityGroupListener] (AgentTaskPool-2:ctx-a3209637)
>Received a host startup notification
>INFO  [c.c.n.s.SecurityGroupListener] (AgentTaskPool-2:ctx-a3209637)
>Scheduled network rules cleanup, interval=2080
>INFO  [c.c.n.s.SecurityGroupListener] (AgentTaskPool-2:ctx-a3209637)
>Received a host startup notification
>INFO  [o.a.c.s.d.p.DefaultHostListener] (AgentTaskPool-2:ctx-a3209637)
>Connection established between
>org.apache.cloudstack.storage.datastore.PrimaryDataStoreImpl@479eb52a
>host + 2
>INFO  [o.a.c.s.e.DefaultEndPointSelector] (StatsCollector-1:null) No
>running ssvm is found, so command will be sent to LocalHostEndPoint
>INFO  [o.a.c.s.e.DefaultEndPointSelector] (StatsCollector-1:null) No
>running ssvm is found, so command will be sent to LocalHostEndPoint
>INFO  [o.a.c.s.e.DefaultEndPointSelector] (StatsCollector-1:null) No
>running ssvm is found, so command will be sent to LocalHostEndPoint
>INFO  [o.a.c.s.e.DefaultEndPointSelector] (StatsCollector-1:null) No
>running ssvm is found, so command will be sent to LocalHostEndPoint
>INFO  [o.a.c.s.e.DefaultEndPointSelector] (StatsCollector-1:null) No
>running ssvm is found, so command will be sent to LocalHostEndPoint
>INFO  [o.a.c.s.e.DefaultEndPointSelector] (StatsCollector-1:null) No
>running ssvm is found, so command will be sent to LocalHostEndPoint
>INFO  [o.a.c.s.e.DefaultEndPointSelector] (StatsCollector-1:null) No
>running ssvm is found, so command will be sent to LocalHostEndPoint
>INFO  [o.a.c.s.e.DefaultEndPointSelector] (StatsCollector-1:null) No
>running ssvm is found, so command will be sent to LocalHostEndPoint
>INFO  [o.a.c.s.e.DefaultEndPointSelector] (StatsCollector-1:null) No
>running ssvm is found, so command will be sent to LocalHostEndPoint
>INFO  [o.a.c.s.e.DefaultEndPointSelector] (StatsCollector-1:null) No
>running ssvm is found, so command will be sent to LocalHostEndPoint
>
>is this a bug or am i missing some architectural quirk?
>
>regards,
>Daan
>
>On Thu, Sep 26, 2013 at 6:36 PM, Daan Hoogland <daan.hoogland@gmail.com>
>wrote:
>> The state is 'RUNNING' not 'Up' . Maybe it is me out racing the
>> computer. so don't deepdive. I just thought it was weird I got this
>> message while the ssvm was up.
>>
>> once again, no hinder, Min. Thanks
>>
>> On Thu, Sep 26, 2013 at 6:27 PM, Min Chen <min.chen@citrix.com> wrote:
>>> I am only aware that before ssvm is up, you will see such message in
>>> StatCollector, but that is no hurt. I don't understand why you
>>>encountered
>>> this even if your ssvm is up? Is your s-1-VM entry in host db table is
>>>in
>>> Up state? Are you using devcloud or real hypervisor in your setup? We
>>>may
>>> need detailed log to figure out what is going on here in your case.
>>>
>>> Thanks
>>> -min
>>>
>>> On 9/26/13 6:39 AM, "Daan Hoogland" <daan.hoogland@gmail.com> wrote:
>>>
>>>>I get "No running ssvm is found, so command will be sent to
>>>>LocalHostEndPoint" while I can see and log into a machine called
>>>>s-1-VM which has state 'RUNNING' in the database. Is there some
>>>>relation? I never though much of it as it does not seem to be the
>>>>first thing stopping me usually.
>>>>
>>>>On Wed, Sep 25, 2013 at 11:20 PM, Edison Su <Edison.su@citrix.com>
>>>>wrote:
>>>>>
>>>>>
>>>>>> -----Original Message-----
>>>>>> From: Darren Shepherd [mailto:darren.s.shepherd@gmail.com]
>>>>>> Sent: Wednesday, September 25, 2013 12:38 PM
>>>>>> To: dev@cloudstack.apache.org
>>>>>> Subject: LocalHostEndPoint seems to get called
>>>>>>
>>>>>> While I'm doing development and restarting things and what not, it
>>>>>>seems
>>>>>> often storage commands get routed to LocalHostEndPoint.  This seems
>>>>>>bad.  I
>>>>>> don't have sudo setup for my user on my laptop, so things like
>>>>>>"Unable
>>>>>>to
>>>>>> create local folder for:
>>>>>> /mnt/secStorage/64d6e26f-e656-3ba3-908f-ce6610ede011 in order to
>>>>>>mount
>>>>>> nfs://192.168.3.134:/exports/secondary1" fail.  But the bigger
>>>>>>problem
>>>>>>is,
>>>>>> shouldn't that not happen at all.  It seems like in a normal setup
>>>>>>it
>>>>>>should
>>>>>> never try to use LocalHostEndpoint.  Do I have some setting flipped
>>>>>>that is
>>>>>> enabling that?
>>>>>
>>>>> The current code has bug if ssvm agent is not in the up state, then
>>>>>template downloading will likely choose localhostendpoint to download
>>>>>template.
>>>>> Localhostendpoint should only be used to download system vm template.
>>>>>
>>>>>>
>>>>>> Seems like with the current code you might accidentally mount
>>>>>>secondary to
>>>>>> the management server if the conditions are right...
>>>>>>
>>>>>> Darren
>>>


Mime
View raw message