cloudstack-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Punith s <punit...@cloudbyte.com>
Subject No running ssvm is found, so command will be sent to LocalHostEndPoint
Date Thu, 12 Sep 2013 09:39:35 GMT
hi folks,

i'm using Devcloud2 to build cloudstack 4.2 , currently i'm using *full
sandbox mode* ,

i followed instructions from this link
https://cwiki.apache.org/confluence/display/CLOUDSTACK/DevCloud

my MS is up and running ,
also i ran a python script for deploying a basic zone
python ../marvin/marvin/deployDataCenter.py -i devcloud.cfg

after running this , i can see the system vm's in *running *state in UI ,
but my console says *No running ssvm is found, so command will be sent to
LocalHostEndPoint*

so i checked my vmops.log file ,
it shows the following exceptions

2013-09-07 08:41:50,766 INFO [cloud.server.ConfigurationServerImpl]
(Timer-2:null) SSL keystore located at
/cloudstack/cloudstack/client/target/cloud-client-ui-4.2.0/WEB-INF/classes/cloud.keystore
2013-09-07 08:41:50,767 DEBUG [utils.script.Script] (Timer-2:null)
Executing: sudo keytool -genkey -keystore
/cloudstack/cloudstack/client/target/cloud-client-ui-4.2.0/WEB-INF/classes/cloud.keystore
-storepass vmops.com -keypass vmops.com -keyalg RSA -validity 3650 -dname
cn="Cloudstack User",ou="devcloud.apache.org",o="devcloud.apache.org",c="Unknown"
2013-09-07 08:41:50,852 WARN [utils.script.Script] (Timer-2:null)
Exception: sudo keytool -genkey -keystore
/cloudstack/cloudstack/client/target/cloud-client-ui-4.2.0/WEB-INF/classes/cloud.keystore
-storepass vmops.com -keypass vmops.com -keyalg RSA -validity 3650 -dname
cn="Cloudstack User",ou="devcloud.apache.org",o="devcloud.apache.org",c="Unknown"
java.io.IOException: Cannot run program "sudo": java.io.IOException:
error=2, No such file or directory at
java.lang.ProcessBuilder.start(ProcessBuilder.java:475) at
com.cloud.utils.script.Script.execute(Script.java:183)

2013-09-07 08:41:50,860 WARN  [cloud.server.ConfigurationServerImpl]
(Timer-2:null) Would use fail-safe keystore to continue.
java.io.IOException: Fail to generate certificate!: java.io.IOException:
Cannot run program "sudo": java.io.IOException: error=2, No such file or
directory
*^pre basic zone setup.................*
*.*
*.*
*.*
*post basic zone setup*

2013-09-07 09:29:36,650 WARN
[storage.secondary.SecondaryStorageManagerImpl] (secstorage-1:null)
Exception while trying to start secondary storage vm
com.cloud.exception.AgentUnavailableException: Resource [Host:1] is
unreachable: Host 1: Unable to start instance due to Unable to start
VM[SecondaryStorageVm|s-1-VM] due to error in finalizeStart, not retrying
at
com.cloud.vm.VirtualMachineManagerImpl.advanceStart(VirtualMachineManagerImpl.java:986)
at
com.cloud.vm.VirtualMachineManagerImpl.start(VirtualMachineManagerImpl.java:578)..............
...........................

2013-09-07 09:29:49,193 ERROR [cloud.vm.VirtualMachineManagerImpl]
(consoleproxy-1:null) Failed to start instance VM[ConsoleProxy|v-2-VM]
com.cloud.utils.exception.ExecutionException: Unable to start
VM[ConsoleProxy|v-2-VM] due to error in finalizeStart, not retrying at
com.cloud.vm.VirtualMachineManagerImpl.advanceStart(VirtualMachineManagerImpl.java:953)
at
com.cloud.vm.VirtualMachineManagerImpl.start(VirtualMachineManagerImpl.java:578)...........
..........
INFO [cloud.ha.HighAvailabilityManagerImpl] (HA-4:) checking health of
usage server WARN [apache.cloudstack.alerts] (HA-4:) alertType:: 13 //
dataCenterId:: 0 // podId:: 0 // clusterId:: null // message:: No usage
server process running INFO [storage.endpoint.DefaultEndPointSelector]
(StatsCollector-1:) No running ssvm is found, so command will be sent to
LocalHostEndPoint INFO [storage.endpoint.DefaultEndPointSelector]
(StatsCollector-3:) No running ssvm is found, so command will be sent to
LocalHostEndPoint INFO [storage.endpoint.DefaultEndPointSelector]
(StatsCollector-3:) No running ssvm is found, so command will be sent to
LocalHostEndPoint INFO [storage.endpoint.DefaultEndPointSelector]
(StatsCollector-3:) No running ssvm is found, so command will be sent to
LocalHostEndPoint

*is this a mounting problem or something else !!!*
*does anyone know how to solve this issue ,MS UI is showing the SSVM's in
running state but not in console and also if i go to instances to add
instance, i'm not even getting the tiny linux(default) template to load also
* , thanks,

punith s
cloudbyte

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message