cloudstack-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Daan Hoogland <daan.hoogl...@gmail.com>
Subject Re: LocalHostEndPoint seems to get called
Date Mon, 30 Sep 2013 07:39:14 GMT
H Min I made a bug and attached the log. If you don't see it at the
spot don't worry. when prio gets high I'll look at it myself.
https://issues.apache.org/jira/browse/CLOUDSTACK-4759

On Fri, Sep 27, 2013 at 7:07 PM, Min Chen <min.chen@citrix.com> wrote:
> Can you file a bug and attach your db dump and ms log with it?
>
> Thanks
> -min
>
> On 9/27/13 3:14 AM, "Daan Hoogland" <daan.hoogland@gmail.com> wrote:
>
>>Min, I started the MS with the hosts and the ssvm running and while it
>>was registered as running in the db. It still keeps reporting the ssvm
>>as not running:
>>
>>INFO  [c.c.h.x.d.XcpServerDiscoverer] (AgentTaskPool-1:ctx-e0e62e7a)
>>Host: mccdxen2 connected with hypervisor type: XenServer. Checking
>>CIDR...
>>INFO  [c.c.a.m.DirectAgentAttache] (AgentTaskPool-1:ctx-e0e62e7a)
>>StartupAnswer received 1 Interval = 60
>>INFO  [c.c.h.x.r.CitrixResourceBase] (DirectAgent-2:null) Host
>>10.200.23.42 OpaqueRef:78780f36-0f5a-10d8-b037-2e9e26e1d29c: Host
>>10.200.23.42 is already setup.
>>INFO  [c.c.n.s.SecurityGroupListener] (AgentTaskPool-1:ctx-e0e62e7a)
>>Received a host startup notification
>>INFO  [c.c.n.s.SecurityGroupListener] (AgentTaskPool-1:ctx-e0e62e7a)
>>Scheduled network rules cleanup, interval=2334
>>INFO  [c.c.n.s.SecurityGroupListener] (AgentTaskPool-1:ctx-e0e62e7a)
>>Received a host startup notification
>>INFO  [c.c.h.x.d.XcpServerDiscoverer] (AgentTaskPool-2:ctx-a3209637)
>>Host: mccdxen1 connected with hypervisor type: XenServer. Checking
>>CIDR...
>>INFO  [c.c.a.m.DirectAgentAttache] (AgentTaskPool-2:ctx-a3209637)
>>StartupAnswer received 2 Interval = 60
>>INFO  [c.c.h.x.r.CitrixResourceBase] (DirectAgent-1:null) Host
>>10.200.23.41 OpaqueRef:04b11bd1-ff1b-d2e2-f0f7-c70d7f8dc58e: Host
>>10.200.23.41 is already setup.
>>INFO  [o.a.c.s.d.p.DefaultHostListener] (AgentTaskPool-1:ctx-e0e62e7a)
>>Connection established between
>>org.apache.cloudstack.storage.datastore.PrimaryDataStoreImpl@6fd511e2
>>host + 1
>>INFO  [c.c.n.s.SecurityGroupListener] (AgentTaskPool-2:ctx-a3209637)
>>Received a host startup notification
>>INFO  [c.c.n.s.SecurityGroupListener] (AgentTaskPool-2:ctx-a3209637)
>>Scheduled network rules cleanup, interval=2080
>>INFO  [c.c.n.s.SecurityGroupListener] (AgentTaskPool-2:ctx-a3209637)
>>Received a host startup notification
>>INFO  [o.a.c.s.d.p.DefaultHostListener] (AgentTaskPool-2:ctx-a3209637)
>>Connection established between
>>org.apache.cloudstack.storage.datastore.PrimaryDataStoreImpl@479eb52a
>>host + 2
>>INFO  [o.a.c.s.e.DefaultEndPointSelector] (StatsCollector-1:null) No
>>running ssvm is found, so command will be sent to LocalHostEndPoint
>>INFO  [o.a.c.s.e.DefaultEndPointSelector] (StatsCollector-1:null) No
>>running ssvm is found, so command will be sent to LocalHostEndPoint
>>INFO  [o.a.c.s.e.DefaultEndPointSelector] (StatsCollector-1:null) No
>>running ssvm is found, so command will be sent to LocalHostEndPoint
>>INFO  [o.a.c.s.e.DefaultEndPointSelector] (StatsCollector-1:null) No
>>running ssvm is found, so command will be sent to LocalHostEndPoint
>>INFO  [o.a.c.s.e.DefaultEndPointSelector] (StatsCollector-1:null) No
>>running ssvm is found, so command will be sent to LocalHostEndPoint
>>INFO  [o.a.c.s.e.DefaultEndPointSelector] (StatsCollector-1:null) No
>>running ssvm is found, so command will be sent to LocalHostEndPoint
>>INFO  [o.a.c.s.e.DefaultEndPointSelector] (StatsCollector-1:null) No
>>running ssvm is found, so command will be sent to LocalHostEndPoint
>>INFO  [o.a.c.s.e.DefaultEndPointSelector] (StatsCollector-1:null) No
>>running ssvm is found, so command will be sent to LocalHostEndPoint
>>INFO  [o.a.c.s.e.DefaultEndPointSelector] (StatsCollector-1:null) No
>>running ssvm is found, so command will be sent to LocalHostEndPoint
>>INFO  [o.a.c.s.e.DefaultEndPointSelector] (StatsCollector-1:null) No
>>running ssvm is found, so command will be sent to LocalHostEndPoint
>>
>>is this a bug or am i missing some architectural quirk?
>>
>>regards,
>>Daan
>>
>>On Thu, Sep 26, 2013 at 6:36 PM, Daan Hoogland <daan.hoogland@gmail.com>
>>wrote:
>>> The state is 'RUNNING' not 'Up' . Maybe it is me out racing the
>>> computer. so don't deepdive. I just thought it was weird I got this
>>> message while the ssvm was up.
>>>
>>> once again, no hinder, Min. Thanks
>>>
>>> On Thu, Sep 26, 2013 at 6:27 PM, Min Chen <min.chen@citrix.com> wrote:
>>>> I am only aware that before ssvm is up, you will see such message in
>>>> StatCollector, but that is no hurt. I don't understand why you
>>>>encountered
>>>> this even if your ssvm is up? Is your s-1-VM entry in host db table is
>>>>in
>>>> Up state? Are you using devcloud or real hypervisor in your setup? We
>>>>may
>>>> need detailed log to figure out what is going on here in your case.
>>>>
>>>> Thanks
>>>> -min
>>>>
>>>> On 9/26/13 6:39 AM, "Daan Hoogland" <daan.hoogland@gmail.com> wrote:
>>>>
>>>>>I get "No running ssvm is found, so command will be sent to
>>>>>LocalHostEndPoint" while I can see and log into a machine called
>>>>>s-1-VM which has state 'RUNNING' in the database. Is there some
>>>>>relation? I never though much of it as it does not seem to be the
>>>>>first thing stopping me usually.
>>>>>
>>>>>On Wed, Sep 25, 2013 at 11:20 PM, Edison Su <Edison.su@citrix.com>
>>>>>wrote:
>>>>>>
>>>>>>
>>>>>>> -----Original Message-----
>>>>>>> From: Darren Shepherd [mailto:darren.s.shepherd@gmail.com]
>>>>>>> Sent: Wednesday, September 25, 2013 12:38 PM
>>>>>>> To: dev@cloudstack.apache.org
>>>>>>> Subject: LocalHostEndPoint seems to get called
>>>>>>>
>>>>>>> While I'm doing development and restarting things and what not,
it
>>>>>>>seems
>>>>>>> often storage commands get routed to LocalHostEndPoint.  This
seems
>>>>>>>bad.  I
>>>>>>> don't have sudo setup for my user on my laptop, so things like
>>>>>>>"Unable
>>>>>>>to
>>>>>>> create local folder for:
>>>>>>> /mnt/secStorage/64d6e26f-e656-3ba3-908f-ce6610ede011 in order
to
>>>>>>>mount
>>>>>>> nfs://192.168.3.134:/exports/secondary1" fail.  But the bigger
>>>>>>>problem
>>>>>>>is,
>>>>>>> shouldn't that not happen at all.  It seems like in a normal
setup
>>>>>>>it
>>>>>>>should
>>>>>>> never try to use LocalHostEndpoint.  Do I have some setting flipped
>>>>>>>that is
>>>>>>> enabling that?
>>>>>>
>>>>>> The current code has bug if ssvm agent is not in the up state, then
>>>>>>template downloading will likely choose localhostendpoint to download
>>>>>>template.
>>>>>> Localhostendpoint should only be used to download system vm template.
>>>>>>
>>>>>>>
>>>>>>> Seems like with the current code you might accidentally mount
>>>>>>>secondary to
>>>>>>> the management server if the conditions are right...
>>>>>>>
>>>>>>> Darren
>>>>
>

Mime
View raw message