cloudstack-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Mike Tutkowski <mike.tutkow...@solidfire.com>
Subject Re: Managed storage with KVM
Date Sat, 21 Sep 2013 05:05:05 GMT
When I re-deployed the DEBs, I didn't remove cloudstack-agent first. Would
that be a problem? I just did a sudo apt-get install cloudstack-agent.


On Fri, Sep 20, 2013 at 11:03 PM, Mike Tutkowski <
mike.tutkowski@solidfire.com> wrote:

> I get the same error running the command manually:
>
> mtutkowski@ubuntu:/etc/cloudstack/agent$ sudo /usr/sbin/service
> cloudstack-agent status
>  * could not access PID file for cloudstack-agent
>
>
> On Fri, Sep 20, 2013 at 11:00 PM, Mike Tutkowski <
> mike.tutkowski@solidfire.com> wrote:
>
>> agent.log looks OK to me:
>>
>> 2013-09-20 19:35:39,010 INFO  [cloud.agent.AgentShell] (main:null) Agent
>> started
>> 2013-09-20 19:35:39,011 INFO  [cloud.agent.AgentShell] (main:null)
>> Implementation Version is 4.3.0-SNAPSHOT
>> 2013-09-20 19:35:39,015 INFO  [cloud.agent.AgentShell] (main:null)
>> agent.properties found at /etc/cloudstack/agent/agent.properties
>> 2013-09-20 19:35:39,023 INFO  [cloud.agent.AgentShell] (main:null)
>> Defaulting to using properties file for storage
>> 2013-09-20 19:35:39,024 INFO  [cloud.agent.AgentShell] (main:null)
>> Defaulting to the constant time backoff algorithm
>> 2013-09-20 19:35:39,029 INFO  [cloud.utils.LogUtils] (main:null) log4j
>> configuration found at /etc/cloudstack/agent/log4j-cloud.xml
>> 2013-09-20 19:35:39,163 INFO  [cloud.agent.Agent] (main:null) id is 3
>> 2013-09-20 19:35:39,197 INFO
>>  [resource.virtualnetwork.VirtualRoutingResource] (main:null)
>> VirtualRoutingResource _scriptDir to use: scripts/network/domr/kvm
>>
>> However, I wasn't aware that setup.log was important. This seems to be a
>> problem, but I'm not sure what it might indicate:
>>
>> DEBUG:root:execute:sudo /usr/sbin/service cloudstack-agent status
>> DEBUG:root:Failed to execute: * could not access PID file for
>> cloudstack-agent
>> DEBUG:root:execute:sudo /usr/sbin/service cloudstack-agent start
>>
>>
>> On Fri, Sep 20, 2013 at 10:53 PM, Marcus Sorensen <shadowsor@gmail.com>wrote:
>>
>>> Sorry, I saw that in the log, I thought it was the agent log for some
>>> reason. Is the agent started? That might be the place to look. There is
>>> an
>>> agent log for the agent and one for the setup when it adds the host, both
>>> in /var/log
>>> On Sep 20, 2013 10:42 PM, "Mike Tutkowski" <mike.tutkowski@solidfire.com
>>> >
>>> wrote:
>>>
>>> > Is it saying that the MS is at the IP address or the KVM host?
>>> >
>>> > The KVM host is at 192.168.233.10.
>>> > The MS host is at 192.168.233.1.
>>> >
>>> > I see this for my host Global Settings parameter:
>>> > hostThe ip address of management server192.168.233.1
>>> >
>>> >
>>> > /etc/cloudstack/agent/agent.properties has a host=192.168.233.1 value.
>>> >
>>> >
>>> > On Fri, Sep 20, 2013 at 10:21 PM, Marcus Sorensen <shadowsor@gmail.com
>>> > >wrote:
>>> >
>>> > > The log says your mgmt server is 192.168.233.10? But you tried to
>>> telnet
>>> > to
>>> > > 192.168.233.1? It might be enough to change that in
>>> > > /etc/cloudstack/agent/agent.properties, but you may want to edit the
>>> > config
>>> > > as well to tell it the real ms IP.
>>> > > On Sep 20, 2013 10:12 PM, "Mike Tutkowski" <
>>> mike.tutkowski@solidfire.com
>>> > >
>>> > > wrote:
>>> > >
>>> > > > Here's what my /etc/network/interfaces file looks like, if that
is
>>> of
>>> > > > interest (the 192.168.233.0 network is the NAT network VMware
>>> Fusion
>>> > set
>>> > > > up):
>>> > > >
>>> > > > auto lo
>>> > > > iface lo inet loopback
>>> > > >
>>> > > > auto eth0
>>> > > > iface eth0 inet manual
>>> > > >
>>> > > > auto cloudbr0
>>> > > > iface cloudbr0 inet static
>>> > > >     address 192.168.233.10
>>> > > >     netmask 255.255.255.0
>>> > > >     network 192.168.233.0
>>> > > >     broadcast 192.168.233.255
>>> > > >     dns-nameservers 8.8.8.8
>>> > > >     bridge_ports eth0
>>> > > >     bridge_fd 5
>>> > > >     bridge_stp off
>>> > > >     bridge_maxwait 1
>>> > > >     post-up route add default gw 192.168.233.2 metric 1
>>> > > >     pre-down route del default gw 192.168.233.2
>>> > > >
>>> > > >
>>> > > > On Fri, Sep 20, 2013 at 10:08 PM, Mike Tutkowski <
>>> > > > mike.tutkowski@solidfire.com> wrote:
>>> > > >
>>> > > > > You appear to be correct. This is from the MS log (below).
>>> Discovery
>>> > > > timed
>>> > > > > out.
>>> > > > >
>>> > > > > I'm not sure why this would be. My network settings shouldn't
>>> have
>>> > > > changed
>>> > > > > since the last time I tried this.
>>> > > > >
>>> > > > > I am able to ping the KVM host from the MS host and vice
versa.
>>> > > > >
>>> > > > > I'm even able to manually kick off a VM on the KVM host and
ping
>>> from
>>> > > it
>>> > > > > to the MS host.
>>> > > > >
>>> > > > > I am using NAT from my Mac OS X host (also running the CS
MS) to
>>> the
>>> > VM
>>> > > > > running KVM (VMware Fusion).
>>> > > > >
>>> > > > > 2013-09-20 19:40:40,141 DEBUG [c.c.h.k.d.LibvirtServerDiscoverer]
>>> > > > > (613487991@qtp-1659933291-3:ctx-6b28dc48) Timeout, to wait
for
>>> the
>>> > > host
>>> > > > > connecting to mgt svr, assuming it is failed
>>> > > > > 2013-09-20 19:40:40,144 WARN  [c.c.r.ResourceManagerImpl]
>>> > > > > (613487991@qtp-1659933291-3:ctx-6b28dc48) Unable to find
the
>>> server
>>> > > > > resources at http://192.168.233.10
>>> > > > > 2013-09-20 19:40:40,145 INFO  [c.c.u.e.CSExceptionErrorCode]
>>> > > > > (613487991@qtp-1659933291-3:ctx-6b28dc48) Could not find
>>> exception:
>>> > > > > com.cloud.exception.DiscoveryException in error code list
for
>>> > > exceptions
>>> > > > > 2013-09-20 19:40:40,147 WARN  [o.a.c.a.c.a.h.AddHostCmd]
>>> > > > > (613487991@qtp-1659933291-3:ctx-6b28dc48) Exception:
>>> > > > > com.cloud.exception.DiscoveryException: Unable to add the
host
>>> > > > > at
>>> > > > >
>>> > > >
>>> > >
>>> >
>>> com.cloud.resource.ResourceManagerImpl.discoverHostsFull(ResourceManagerImpl.java:778)
>>> > > > >
>>> > > > > I do seem to be able to telnet in from my KVM host to the
MS
>>> host's
>>> > > 8250
>>> > > > > port:
>>> > > > >
>>> > > > > mtutkowski@ubuntu:~$ telnet 192.168.233.1 8250
>>> > > > > Trying 192.168.233.1...
>>> > > > > Connected to 192.168.233.1.
>>> > > > > Escape character is '^]'.
>>> > > > >
>>> > > >
>>> > > >
>>> > > >
>>> > > > --
>>> > > > *Mike Tutkowski*
>>> > > > *Senior CloudStack Developer, SolidFire Inc.*
>>> > > > e: mike.tutkowski@solidfire.com
>>> > > > o: 303.746.7302
>>> > > > Advancing the way the world uses the
>>> > > > cloud<http://solidfire.com/solution/overview/?video=play>
>>> > > > *™*
>>> > > >
>>> > >
>>> >
>>> >
>>> >
>>> > --
>>> > *Mike Tutkowski*
>>> > *Senior CloudStack Developer, SolidFire Inc.*
>>> > e: mike.tutkowski@solidfire.com
>>> > o: 303.746.7302
>>> > Advancing the way the world uses the
>>> > cloud<http://solidfire.com/solution/overview/?video=play>
>>> > *™*
>>> >
>>>
>>
>>
>>
>> --
>> *Mike Tutkowski*
>> *Senior CloudStack Developer, SolidFire Inc.*
>> e: mike.tutkowski@solidfire.com
>> o: 303.746.7302
>> Advancing the way the world uses the cloud<http://solidfire.com/solution/overview/?video=play>
>> *™*
>>
>
>
>
> --
> *Mike Tutkowski*
> *Senior CloudStack Developer, SolidFire Inc.*
> e: mike.tutkowski@solidfire.com
> o: 303.746.7302
> Advancing the way the world uses the cloud<http://solidfire.com/solution/overview/?video=play>
> *™*
>



-- 
*Mike Tutkowski*
*Senior CloudStack Developer, SolidFire Inc.*
e: mike.tutkowski@solidfire.com
o: 303.746.7302
Advancing the way the world uses the
cloud<http://solidfire.com/solution/overview/?video=play>
*™*

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message