cloudstack-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Wei ZHOU <ustcweiz...@gmail.com>
Subject Re: Issues with 4.2
Date Wed, 04 Sep 2013 11:59:55 GMT
I think it will work if you pull the latest code of 4.2 branch
Some commits have been cherry-picked from 4.2-forward to 4.2 branch by
Animesh today.


2013/9/4 Punith s <punith.s@cloudbyte.com>

> i'm trying with the (4.2) zip i downloaded 4 days back , so should i try
> with 4.2 forward ??
>
> regards,
> punith s
>
>
> On Wed, Sep 4, 2013 at 5:17 PM, sebgoa <runseb@gmail.com> wrote:
>
> > When and where did you get 4.2 ?
> >
> > The latest version on git should have the fix for your problem
> >
> > -sebastien
> >
> > On Sep 4, 2013, at 1:45 PM, Punith s <punith.s@cloudbyte.com> wrote:
> >
> > > *hi folks ,*
> > > *
> > > *
> > > *i'm building my cloudstack (4.2) inside DevCloud2 , i ran all the mvn
> > > commands and the management jetty server is up*
> > > *
> > > *
> > > *but i'm getting following exceptions is deploying the pre configured
> > > infrastructure . after trying either of the commands,*
> > > *
> > > *
> > > *mvn -P developer -pl tools/devcloud -Ddeploysvr**
> > > *
> > > *
> > > *
> > > *cd tools/devcloud; python ../marvin/marvin/deployDataCenter.py -i
> > > devcloud.cfg**
> > > *
> > > *
> > > *
> > > the following log info
> > >
> > > WARN  [xen.resource.CitrixResourceBase] (DirectAgent-1:) callHostPlugin
> > > failed for cmd: setIptables with args  due to There was a failure
> > > communicating with the plugin.
> > > WARN  [xen.resource.CitrixResourceBase] (DirectAgent-1:) Unable to
> setup
> > >
> > >
> > > com.cloud.utils.exception.CloudRuntimeException: callHostPlugin failed
> > for
> > > cmd: setIptables with args  due to There was a failure communicating
> with
> > > the plugin.
> > >        at
> > >
> >
> com.cloud.hypervisor.xen.resource.CitrixResourceBase.callHostPlugin(CitrixResourceBase.java:4188)
> > >
> > >        at
> > >
> >
> com.cloud.hypervisor.xen.resource.CitrixResourceBase.setIptables(CitrixResourceBase.java:4200)
> > >
> > >
> > > .
> > > .
> > > .
> > > .
> > >
> > >
> > > WARN  [xen.discoverer.XcpServerDiscoverer] (25391925@qtp-12024104-5:)
> > > Unable to setup agent 1 due to callHostPlugin failed for cmd:
> setIptables
> > > with args  due to There was a failure communicating with the plugin.
> > >
> > >
> > >
> > > INFO  [utils.exception.CSExceptionErrorCode] (25391925@qtp-12024104-5
> :)
> > > Could not find exception: com.cloud.exception.ConnectionException in
> > error
> > > code list for exceptions
> > > WARN  [agent.manager.AgentManagerImpl] (25391925@qtp-12024104-5:)
> > Monitor
> > > XcpServerDiscoverer_EnhancerByCloudStack_677c4d9f says there is an
> error
> > in
> > > the connect process for 1 due to Reinitialize agent after setup.
> > >
> > >
> > >
> > > INFO  [agent.manager.AgentManagerImpl] (25391925@qtp-12024104-5:) Host
> > 1 is
> > > disconnecting with event AgentDisconnected
> > >
> > > WARN  [cloud.resource.ResourceManagerImpl] (25391925@qtp-12024104-5:)
> > > Unable to connect due to
> > >
> > > com.cloud.exception.ConnectionException: Reinitialize agent after
> setup.
> > >
> > >
> > >        at
> > >
> >
> com.cloud.hypervisor.xen.discoverer.XcpServerDiscoverer.processConnect(XcpServerDiscoverer.java:660)
> > >
> > >
> > > .
> > > .
> > > .
> > > .
> > > .
> > > .
> > > .
> > > .
> > >
> > > ERROR [cloud.api.ApiServer] (25391925@qtp-12024104-5:) unhandled
> > exception
> > > executing api command: addHost
> > >
> > > com.cloud.utils.exception.CloudRuntimeException: Cannot transit agent
> > > status with event AgentDisconnected for host 1, mangement server id is
> > > 8796757504512,Unable to transition to a new state from Creating via
> > > AgentDisconnected
> > >
> > >
> > >        at
> > >
> >
> com.cloud.agent.manager.AgentManagerImpl.agentStatusTransitTo(AgentManagerImpl.java:1410)
> > >
> > >
> > >        at
> > >
> >
> com.cloud.resource.ResourceManagerImpl.markHostAsDisconnected(ResourceManagerImpl.java:1712)
> > >                            .
> > > .
> > > .
> > > .
> > > .
> > > .
> > >
> > > *is the 4.2 still fragile or can anyone tell me how to fix this ??
> > thanks,*
> > > *
> > > *
> > > *regards,*
> > > *punith s*
> > > *cloudbyte*
> > > *
> > > *
> > >
> > >
> > > On Wed, Sep 4, 2013 at 2:46 PM, Likitha Shetty <
> > likitha.shetty@citrix.com>wrote:
> > >
> > >> Sebastien, are you referring to the installation guide?
> > >>
> > >> I noticed a few defects too. I have created -
> > >> https://issues.apache.org/jira/browse/CLOUDSTACK-4602 and updated -
> > >> https://issues.apache.org/jira/browse/CLOUDSTACK-829 to track them.
> > >> Please update these bugs if you see any other gaps.
> > >>
> > >> Thanks,
> > >> Likitha
> > >>
> > >>> -----Original Message-----
> > >>> From: sebgoa [mailto:runseb@gmail.com]
> > >>> Sent: Tuesday, September 03, 2013 5:46 PM
> > >>> To: dev@cloudstack.apache.org
> > >>> Subject: Re: Issues with 4.2
> > >>>
> > >>>
> > >>> On Sep 3, 2013, at 1:45 PM, sebgoa <runseb@gmail.com> wrote:
> > >>>
> > >>>>
> > >>>> On Sep 2, 2013, at 7:58 PM, Sebastien Goasguen <runseb@gmail.com>
> > >> wrote:
> > >>>>
> > >>>>>
> > >>>>> On 2 Sep 2013, at 19:27, Animesh Chaturvedi
> > >>> <animesh.chaturvedi@citrix.com> wrote:
> > >>>>>
> > >>>>>> Sebastien
> > >>>>>>
> > >>>>>> DevCloud2 works with fix 1a333f36 for CLOUDSTACK-4559.
The fix was
> > >>>>>> put in 4.2-forward branch by Edison. I need to cherry pick
this
> and
> > >>>>>> few other critical issues to 4.2 branch for the next VOTE
on
> Tuesday
> > >>>>>>
> > >>>>>
> > >>>>> Ok i will try to cherry pick myself and test before you cut
a new
> RC.
> > >>>>
> > >>>> I cherry picked it and got devcloud running.
> > >>>> Instance started and I was able to ssh into it.
> > >>>>
> > >>>> Couple strange things struck my mind:
> > >>>>
> > >>>> 1-in the instance view you can take a snapshot. but the snapshot
> does
> > >> not get
> > >>> listed under >Storage. Only if you take a snapshot of the root disk
> > from
> > >> the
> > >>> storage menu do you see the snapshot under >storage>view snapshots.
> > >>>>
> > >>>> 2-In the infrastructure view, under zone. If you click on the
> devcloud
> > >> zone you
> > >>> now see a 'Add VMware datacenter' icon. This triggers a 'Unknown API
> > >>> command: listVmwareDCs' in the mgt server log.
> > >>>>
> > >>>>
> > >>>> -sebastien
> > >>>
> > >>> The good news is that awsapi works fine (the bad is that the
> > >> documentation for it
> > >>> is now wrong...)
> > >>>
> > >>>
> > >>>>
> > >>>>>
> > >>>>>
> > >>>>>> Animesh
> > >>>>>>
> > >>>>>>
> > >>>>>>
> > >>>>>>> -----Original Message-----
> > >>>>>>> From: sebgoa [mailto:runseb@gmail.com]
> > >>>>>>> Sent: Monday, September 02, 2013 8:15 AM
> > >>>>>>> To: dev@cloudstack.apache.org
> > >>>>>>> Subject: Issues with 4.2
> > >>>>>>>
> > >>>>>>> Hi,
> > >>>>>>>
> > >>>>>>> I spent some time testing 4.2 today:
> > >>>>>>>
> > >>>>>>> * Aside from the SNMP Tests errors during build time,
> > >>>>>>>
> > >>>>>>> * I got Devcloud up, configured the infrastructure
with Marvin,
> > >>>>>>> logged in on the UI all was well.
> > >>>>>>> And then impossible to get the systemvm to start.
> > >>>>>>>
> > >>>>>>> Using DevCloud is our listed test procedure in the
VOTE threads
> so
> > >>>>>>> it has to work.
> > >>>>>>>
> > >>>>>>> *Got a fresh install of 4.2 on a ubuntu 12.04, got
the server up
> > >>>>>>> and running and then authentication failed with:
> > >>>>>>>
> > >>>>>>> WARN  [server.auth.SHA256SaltedUserAuthenticator] (934430470@qtp-
> > >>>>>>> 324730209-0:) The stored password for admin isn't in
the right
> > >>>>>>> format for this authenticator INFO
>  [cloud.user.AccountManagerImpl]
> > >>>>>>> (934430470@qtp-324730209-0:) User admin in domain ROOT
is
> > >>>>>>> disabled/locked (or account is disabled/locked)
> > >>>>>>>
> > >>>>>>> Anyone seeing this ?
> > >>>>>>> thanks,
> > >>>>>>>
> > >>>>>>> -Sebastien
> > >>>>
> > >>
> > >>
> >
> >
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message