cloudstack-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Sarath Chandra <sarath.cloudst...@gmail.com>
Subject Help needed with Cloudstack Setup
Date Tue, 06 Aug 2013 11:33:41 GMT
Hi All,

I am doing a fresh cloudstack installation and am not able to instantiate
any VMs (both system & guest vms). I am seeing the following errors:

ERROR [network.element.SspElement] (consoleproxy-1:ctx-6d22b00c)
ReservationContext was null for NicProfile[2-1-null-null-null
Ntwk[202|Control|3]
ERROR [network.element.SspElement] (secstorage-1:ctx-3f99cd9c)
ReservationContext was null for NicProfile[84-22-null-10.20.30.11-null
Ntwk[200|Public|1]
ERROR [network.element.SspElement] (consoleproxy-1:ctx-6d22b00c)
ReservationContext was null for NicProfile[3-1-null-null-null
Ntwk[201|Management|2]
WARN  [cloud.consoleproxy.ConsoleProxyManagerImpl]
(consoleproxy-1:ctx-6d22b00c) Exception while trying to start console proxy
com.cloud.exception.InsufficientServerCapacityException: Unable to create a
deployment for VM[ConsoleProxy|v-1-VM]Scope=interface
com.cloud.dc.DataCenter; id=1

at a later place
com.cloud.utils.exception.CloudRuntimeException: Failed to find template
routing-3 in VMTemplateStoragePool


I suspect my configuration is wrong some where. Can anybody kindly check
and confirm if my configuration is right. If its right, then please point
me to the likely cause of this issue.


I have attached a picture to this mail which shows my lab setup. To give a
brief, the following is my setup:

Server <----------> Switch 1 <--------------> Switch 2 <---------------->
KVM Hypervisor

The switches allow all Vlan traffic to pass through them (basically trunk
all and have added vlans 3100,3200,3300 to both the switches)


On my server I have done the following:


   - Ubuntu 13.04 OS
   - Started NFS and exported to /mnt/primary (not using this) and
   /mnt/secondary
   - Installed the System template by executing the command  :
   cloud-install-sys-tmplt -m /mnt/secondary -u
   http://download.cloud.com/templates/acton/acton-systemvm-02062012.qcow2.bz2-h
kvm -o localhost -r root -d
   - $ mvn clean install -P developer,systemvm
   - $ mvn -P developer -pl developer -Ddeploydb  (Deployed the db)
   - $ mvn -pl :cloud-client-ui jetty:run  (Started the management server)

On my hypervisor I have the following:

   - Ubuntu 13.04 OS
   - KVM as hypervisor

*Server Interface configuration:*
eth0 : Corporate Lab network ip (lets call it as server-corporate-ip)
eth1.3200 : 172.16.10.1 (assigned during CS setup)   [eth1.3200 is a
subinterface on eth1]

*Global Settings*:
system.vm.use.local.storage = true

*Zone Setup details*:
DNS 1    8.8.8.8
DNS 2    8.8.4.4
Internal DNS 1    172.16.10.1
Guest CIDR    10.1.1.0/24
Local storage enabled    Yes

*Pod Setup*
Netmask    255.255.255.0
Start IP    172.16.20.10
End IP    172.16.20.100
Gateway    172.16.20.1
Allocation State    Enabled
Dedicated    No

*Cluster Setup*
Zone    Zone-1
Pod    Pod-1
Hypervisor    KVM
Cluster Type    CloudManaged

*Host Setup*
Resource state    Enabled
State    Up
Type    Routing  (?????? why routing????)
Host Tags
OS Preference    None
Zone    Zone-1
Pod    Pod-1
Cluster    Cluster-1
IP Address    172.16.10.10
Version    4.2.0-SNAPSHOT
Dedicated    No

*Primary Storage (Auto Configured)*
Name : <Hypervisor name> Local Storage
State    Up
Pod    Pod-1
Cluster    Cluster-1
Type    Filesystem
IP Address    172.16.10.10
Path    /var/lib/libvirt/images
Disk Total    221.23 GB

*Secondary Storage*
Name : SecondaryStorage-1
URL    nfs://server-corporate-ip/mnt/secondary
Provider    NFS
Scope    ZONE
Zone    Zone-1


*Hypervisor Interface configuration:*
eth0 : Corporate Lab network ip (lets call it as host-corporate-ip)
eth1.3100 : 172.16.10.10
eth1.3200 : assigned to cloudbr0
eth1.3300 : assigned to cloudbr1

I have created the sub-interfaces as per CS hypervisor install guide.

*agent.properties* (has got auto configured)
#Storage
#Tue Aug 06 15:20:15 IST 2013
guest.network.device=cloudbr0
workers=5
private.network.device=
cloudbr0
port=8250
resource=com.cloud.hypervisor.kvm.resource.LibvirtComputingResource
pod=1
zone=1
guid=acc23093-6630-3c1a-aeb0-39367415bf6b
cluster=1
public.network.device=cloudbr0
local.storage.uuid=7c7e70ab-7e5d-4766-8d5c-f51935b780c4
domr.scripts.dir=scripts/network/domr/kvm
host=server-corporate-ip
LibvirtComputingResource.id=1


thanks and regards,
Sarath

Mime
  • Unnamed multipart/mixed (inline, None, 0 bytes)
View raw message