cloudstack-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Nitin Mehta <Nitin.Me...@citrix.com>
Subject Re: 4.2 snapshot: setting up ISOs - no go
Date Thu, 30 May 2013 13:44:28 GMT
David - Can you please follow
https://cwiki.apache.org/CLOUDSTACK/ssvm-troubleshooting.html to
troubleshoot the issues ?
Let us know how it goes ?

On 30/05/13 7:02 PM, "La Motta, David" <David.LaMotta@netapp.com> wrote:

>Hi EdisonĊ 
>
>The table is empty, which would indicate the error message I see on the
>console is accurate.  However, that I see the VM running in XenServer and
>I have it listed in the Infrastructure area in CS doesn't make much sense.
>
>
>
>David La Motta
>Technical Marketing Engineer
>Citrix Solutions
>
>NetApp
>919.476.5042
>dlamotta@netapp.com<mailto:dlamotta@netapp.com>
>
>
>
>On May 29, 2013, at 5:41 PM, Edison Su
><Edison.su@citrix.com<mailto:Edison.su@citrix.com>>
> wrote:
>
>Can you try:
>select status from host where type = 'SecondaryStorageVM';
>in db?
>
>Make sure the agent in ssvm can connect back to mgt serer.
>
>-----Original Message-----
>From: La Motta, David [mailto:David.LaMotta@netapp.com<http://netapp.com>]
>Sent: Wednesday, May 29, 2013 2:28 PM
>To: <dev@cloudstack.apache.org<mailto:dev@cloudstack.apache.org>>
>Subject: 4.2 snapshot: setting up ISOs - no go
>
>So my 4.2 instance is up and running, system VMs are running (secondary
>storage VM and console proxy VM), primary and secondary storage are up
>on NFS... all things considered and at a glance, things look good.
>However,
>when I try to add an ISO so that I can provision a VM, I am getting:
>
>WARN  [storage.download.DownloadMonitorImpl] (1018141210@qtp-
>2013781391-38:) There is no secondary storage VM for secondary storage
>host nfs://172.20.39.74/SnapCreator_secondary
>
>Which is throwing me off, because the secondary storage VM seems to be
>up and happy.  I can see it on XenCenter alive and well, too.  When I go
>through the ISO registration wizard, registration seems to be successful
>in
>the UI, since the ISOs get added to the templates table--except I get the
>warning in the console above.
>
>If I try to add another secondary storage, I get:
>
>ERROR [cloud.api.ApiServer] (1260872222@qtp-2013781391-40:) unhandled
>exception executing api command: addSecondaryStorage
>com.cloud.utils.exception.CloudRuntimeException: Cannot transit agent
>status with event AgentDisconnected for host 9, mangement server id is
>271423992217301,Unable to transition to a new state from Creating via
>AgentDisconnected at
>com.cloud.agent.manager.AgentManagerImpl.agentStatusTransitTo(Agent
>ManagerImpl.java:1436)
>
>
>When in doubt, reboot, right?  So I shutdown my CS mgmt server and
>XenServer host and tried again.  I even added more secondary storage
>without anything in it (the first NFS volume had the system VM template on
>it).  Still, I get the same behavior as described above:  the UI says the
>ISO was
>added, but the log file warns about the lack of a secondary storage VM.
>
>If I attempt to go through the instance provisioning wizard, long and
>behold,
>the ISO is not listed in the "My ISOs" tab.
>
>
>There is also something strange that I've noticed (slightly off topic):
>if I have
>primary storage allocated and resize the underlying volume on the storage
>controller, CS doesn't see the new size.  Is there any way to force that
>to take
>place from the UI?  Clicking on refresh did nothing about it.
>
>Thanks!
>
>
>
>David La Motta
>Technical Marketing Engineer - Citrix
>
>NetApp
>919.476.5042
>dlamotta@netapp.com<mailto:dlamotta@netapp.com><mailto:dlamotta@netapp.com
>>
>
>
>
>


Mime
View raw message