cloudstack-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Edison Su <Edison...@citrix.com>
Subject RE: 4.2 snapshot: setting up ISOs - no go
Date Wed, 29 May 2013 21:41:48 GMT
Can you try: 
select status from host where type = 'SecondaryStorageVM';
in db?

Make sure the agent in ssvm can connect back to mgt serer.

> -----Original Message-----
> From: La Motta, David [mailto:David.LaMotta@netapp.com]
> Sent: Wednesday, May 29, 2013 2:28 PM
> To: <dev@cloudstack.apache.org>
> Subject: 4.2 snapshot: setting up ISOs - no go
> 
> So my 4.2 instance is up and running, system VMs are running (secondary
> storage VM and console proxy VM), primary and secondary storage are up
> on NFS... all things considered and at a glance, things look good.  However,
> when I try to add an ISO so that I can provision a VM, I am getting:
> 
> WARN  [storage.download.DownloadMonitorImpl] (1018141210@qtp-
> 2013781391-38:) There is no secondary storage VM for secondary storage
> host nfs://172.20.39.74/SnapCreator_secondary
> 
> Which is throwing me off, because the secondary storage VM seems to be
> up and happy.  I can see it on XenCenter alive and well, too.  When I go
> through the ISO registration wizard, registration seems to be successful in
> the UI, since the ISOs get added to the templates table--except I get the
> warning in the console above.
> 
> If I try to add another secondary storage, I get:
> 
> ERROR [cloud.api.ApiServer] (1260872222@qtp-2013781391-40:) unhandled
> exception executing api command: addSecondaryStorage
> com.cloud.utils.exception.CloudRuntimeException: Cannot transit agent
> status with event AgentDisconnected for host 9, mangement server id is
> 271423992217301,Unable to transition to a new state from Creating via
> AgentDisconnected at
> com.cloud.agent.manager.AgentManagerImpl.agentStatusTransitTo(Agent
> ManagerImpl.java:1436)
> 
> 
> When in doubt, reboot, right?  So I shutdown my CS mgmt server and
> XenServer host and tried again.  I even added more secondary storage
> without anything in it (the first NFS volume had the system VM template on
> it).  Still, I get the same behavior as described above:  the UI says the ISO was
> added, but the log file warns about the lack of a secondary storage VM.
> 
> If I attempt to go through the instance provisioning wizard, long and behold,
> the ISO is not listed in the "My ISOs" tab.
> 
> 
> There is also something strange that I've noticed (slightly off topic): if I have
> primary storage allocated and resize the underlying volume on the storage
> controller, CS doesn't see the new size.  Is there any way to force that to take
> place from the UI?  Clicking on refresh did nothing about it.
> 
> Thanks!
> 
> 
> 
> David La Motta
> Technical Marketing Engineer - Citrix
> 
> NetApp
> 919.476.5042
> dlamotta@netapp.com<mailto:dlamotta@netapp.com>
> 
> 


Mime
View raw message