cloudstack-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Sebastien Goasguen <run...@gmail.com>
Subject Re: Issue regarding SSVM on DevCloud
Date Sun, 24 Mar 2013 13:11:05 GMT
Kausal,

Which version of cloudstack are you using and which version of devcloud did you download ?

Also let's move this thread to users@cloudstack.apache.org, so don't reply to dev. It's a
better fit on users

-sebastien

On Mar 24, 2013, at 7:41 AM, Kausal Malladi <mkausal@gmail.com> wrote:

> Can someone please help me on this? Thanks.
> Kausal Malladi
> www.kausalmalladi.tk
> 
> 
> On Sat, Mar 23, 2013 at 8:16 AM, Kausal Malladi <mkausal@gmail.com> wrote:
>> Oh, Thanks.. but I can't find where default tty linux is preinstalled.
>> Also, if the ping from SSVM to my laptop is working, why am I still seeing
>>                     nfs://server:path Alert State Not found
>> on my Dashboard? It means something is still wrong?
>> Kausal Malladi
>> www.kausalmalladi.tk
>> 
>> 
>> On Sat, Mar 23, 2013 at 3:14 AM, Edison Su <Edison.su@citrix.com> wrote:
>>> The default tty linux is preinstalled inside devcloud VM, so at least, there
is one user VM template is available.
>>> But downloading a new template won't work.
>>> For better network support, you may need to try devcloud-kvm: https://cwiki.apache.org/CLOUDSTACK/devcloud-kvm.html
>>> 
>>>> -----Original Message-----
>>>> From: Kausal Malladi [mailto:mkausal@gmail.com]
>>>> Sent: Friday, March 22, 2013 1:54 PM
>>>> To: dev@cloudstack.apache.org
>>>> Subject: Re: Issue regarding SSVM on DevCloud
>>>> 
>>>> Then how can the template be downloaded if I am not able to connect to
>>>> internet from SSVM?
>>>> 
>>>> Thanks.
>>>> Kausal Malladi
>>>> www.kausalmalladi.tk
>>>> 
>>>> 
>>>> On Sat, Mar 23, 2013 at 2:07 AM, Edison Su <Edison.su@citrix.com> wrote:
>>>>> 
>>>>> 
>>>>>> -----Original Message-----
>>>>>> From: Kausal Malladi [mailto:mkausal@gmail.com]
>>>>>> Sent: Friday, March 22, 2013 12:36 PM
>>>>>> To: cloudstack-dev@incubator.apache.org
>>>>>> Subject: Issue regarding SSVM on DevCloud
>>>>>> 
>>>>>> Hi,
>>>>>> I was able to create a zone and configure it successfully. But have
>>>>>> problem with IP Configuration of SSVM on my DevCloud.
>>>>>> I am running Management Server on my laptop.
>>>>>> Please see the following config and let me know where I am going
wrong.
>>>>>> My IP:192.168.12.X
>>>>>> VirtualBox Network interface is 192.168.56.1 DevCloud IP is
>>>>>> 192.168.56.10 I am able to ping back and forth DevCloud and my machine.
>>>>>> Now, SSVM has the Link Local IP 169.254.1.17 (which changes every
time).
>>>>>> In the interface it displays a different private IP (192.168.56.100)
>>>>>> and public IP
>>>>>> (192.168.56.108) apart from Link Local IP.
>>>>>> Can anyone please explain what these three are used for? I am able
to
>>>>>> ping my machine from SSVM but not any further, i.e., not even my
>>>>>> network's proxy.
>>>>> 
>>>>> 
>>>>> If you can ping your local laptop, 192.168.56.1, inside SSVM, then that's
>>>> enough.
>>>>> Devcloud uses VirutalBox's host-only network, for the communication
>>>> between your laptop, devcloud debian VM and all the VMs created inside
>>>> devcloud VM.
>>>>> It means, all the VMs created inside devcloud VM, can only access
>>>> 192.168.56.x network.
>>>>> 
>>>>>> I am not able to understand how I can set route table in the SSVM
as,
>>>>>> when I capture packets on wireshark, I see the request coming from
>>>>>> eth1 while response goes to eth2, with Link Local IP associated with
eth0.
>>>>>> I am really confused regarding this configuration. Can anyone help
me
>>>>>> regarding this?
>>>>>> 
>>>>>> Thanks.
>>>>>> 
>>>>>> Kausal Malladi
>>>>>> www.kausalmalladi.tk


Mime
View raw message