cloudstack-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Harikrishna Patnala <harikrishna.patn...@citrix.com>
Subject Re: No password at start of new password enabled VM
Date Thu, 14 Mar 2013 12:51:53 GMT
My answers inline.

On 14-Mar-2013, at 5:16 PM, Sinisa Denic <sdenic@peacebellservers.com<mailto:sdenic@peacebellservers.com>>
wrote:

OK I was a little confused, it returns right password on first start and on reset password
but only from UI.
Hari: Yes if you deploy a vm from UI, it shows a dialog with password. If you do it by API
call you can get the job id and do http://localhost:8096/client/api?command=queryAsyncJobResult&jobid=f3e0857b-03a2-4fda-981b-e205506334a8
You can find the password in the response.

When I create VM by API it doesn't return anything(no password returned) on GUI, but in log
file there is record like this:

{"routing.SavePasswordCommand":{"password":"iJ2vcrdmf","vmIpAddress":"10.1.1.211","vmName":"arch-64","accessDetails":
{"zone.network.type":"Advanced","router.name":"r-42-VM","router.ip":"169.254.2.46","router.guest.ip":"10.1.1.1"},"wait":0}},
{"routing.VmDataCommand":{"vmIpAddress":"10.1.1.211","vmName":"arch-64","accessDetails":
{"zone.network.type":"Advanced","router.name":"r-42-VM","router.ip":"169.254.2.46","router.guest.ip":"10.1.1.1"},"wait":0}}]
}

Here is some password, but I can't login with it.
I guess it is encrypted password just due to security, because it must be logged and others
can
see it so the real one must be hidden(encrypted) here, is it true maybe or what it is purpose?
Hari: Yes it is encrypted while sending password to router instead of plain password.

________________________________
From: "Siniša Denić" <sdenic@peacebellservers.com<mailto:sdenic@peacebellservers.com>>
To: "harikrishna patnala" <harikrishna.patnala@citrix.com<mailto:harikrishna.patnala@citrix.com>>
Cc: cloudstack-dev@incubator.apache.org<mailto:cloudstack-dev@incubator.apache.org>
Sent: Friday, March 8, 2013 7:23:29 PM
Subject: Re: No password at start of new password enabled VM

Hi Harikrishna than you for reply,
but are you sure it works every time and return correct password?
Should it return alert dialog with password on any start of password enabled VM or just for
the first time after VM creation?
Hari: Only when first time vm is created it shows a password dialog.

When I issue API command deployVM.. it surly doesn’t return any dialog, when I do it by
UI it return dialog with password with which I can’t
Login.?? So I must reset password (even at creating VM) and get pass. from another dialog
which appears after password reset.
So I’m not sure this *.js alert dialog works well?
Hari: Is your vm contains the cloud-set-guest-password.in script? you can find the procedure
how to put the script into the vm.
You can find the script @ https://git-wip-us.apache.org/repos/asf?p=incubator-cloudstack.git;a=tree;f=setup/bindir;h=92795b5c96633a2901a407a3041454e375ddd832;hb=ac1920ee9d2f1f1cfbc1a60a03b13d3c4a3e510e
On start of the vm, this script gets the password from the router and then you can login with
that password.


>Hi Sinisa,
>This problem was there earlier but I already fixed this a week back, can you
>try pulling the latest code and check again.

>-Harikrishna




Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message