cloudstack-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From sebgoa <run...@gmail.com>
Subject Re: aws testing using 4.0 test procedure
Date Mon, 08 Oct 2012 17:32:41 GMT
I cleaned up the tomcat dir on devcloud, re built and re-deployed and it worked.

-sebastien

On Oct 8, 2012, at 7:16 PM, Rohit Yadav wrote:

> I not sure if awsapi runs in developer mode and with the script you're using (cloudstack-aws-api-register).
The script is assumed to be part of a release where the awsapi package is installed in /usr/share/cloud/bridge.
> Try to change the hardcoded path to the path where bridge is getting deployed. The ant/maven
confusion; assuming you're using ant; you'll have to change the deploy-rpm target in build/build-aws-api.xml
and run that target with ant <target> to deploy bridge in case it does not get deployed
to tomcat etc.
> 
> Regards. 
> ________________________________________
> From: sebgoa [runseb@gmail.com]
> Sent: Monday, October 08, 2012 10:06 PM
> To: cloudstack
> Subject: aws testing using 4.0 test procedure
> 
> Hi,
> 
> I am trying to test the aws api using the test procedure that uses devcloud:
> https://cwiki.apache.org/confluence/display/CLOUDSTACK/CloudStack+4.0+test+procedure
> 
> Everything builds fine and the smoke test (starting an instance ) is successfull
> 
> But the user registration for aws fails.
> 
> It could be a devcloud issue or https://issues.apache.org/jira/browse/CLOUDSTACK-257
is not yet fixed.
> 
> when registering with:
> python ./cloudstack-aws-api-register -a VXxPLPRzP7ET1cNw4sZx8YIVxwAEKsl9VS-cq9lxzN7C2lO0MhbOlQSUJCvCCMjmyxSZaFOK2CpdVuTipP4P6A
-s mD-WGTYYEjwp1rrYWfc665wwdkDqjnUal-d6dXAysQSvTcIb13Bn1cJiyfLrBiPCqHWNgETxv3YPUfgKv1uklA
-c cert.pem -u http://localhost:7080/awsapi
> 
> I get a 401 error:
> 
> Traceback (most recent call last):
>  File "./cloudbridgeregister.py", line 61, in <module>
>    register(opts.url, opts.apikey, opts.secretkey, opts.cert)
>  File "./cloudbridgeregister.py", line 32, in register
>    get_url(url, api_key, secret_key, 'SetUserKeys', query)
>  File "./cloudbridgeregister.py", line 27, in get_url
>    return urllib.urlretrieve(url)
>  File "/opt/local/Library/Frameworks/Python.framework/Versions/2.6/lib/python2.6/urllib.py",
line 93, in urlretrieve
>    return _urlopener.retrieve(url, filename, reporthook, data)
>  File "/opt/local/Library/Frameworks/Python.framework/Versions/2.6/lib/python2.6/urllib.py",
line 239, in retrieve
>    fp = self.open(url, data)
>  File "/opt/local/Library/Frameworks/Python.framework/Versions/2.6/lib/python2.6/urllib.py",
line 207, in open
>    return getattr(self, name)(url)
>  File "/opt/local/Library/Frameworks/Python.framework/Versions/2.6/lib/python2.6/urllib.py",
line 362, in open_http
>    return self.http_error(url, fp, errcode, errmsg, headers)
>  File "/opt/local/Library/Frameworks/Python.framework/Versions/2.6/lib/python2.6/urllib.py",
line 375, in http_error
>    result = method(url, fp, errcode, errmsg, headers)
>  File "/opt/local/Library/Frameworks/Python.framework/Versions/2.6/lib/python2.6/urllib.py",
line 689, in http_error_401
>    errcode, errmsg, headers)
>  File "/opt/local/Library/Frameworks/Python.framework/Versions/2.6/lib/python2.6/urllib.py",
line 385, in http_error_default
>    raise IOError, ('http error', errcode, errmsg, headers)
> IOError: ('http error', 401, 'Unauthorized', <httplib.HTTPMessage instance at 0x1011db950>)
> 
> the ant rdebug gives:
> 
> [sshexec]      [java] EC2RestServlet.doGetOrPost: javax.servlet.forward.request_uri:
/awsapi
>  [sshexec]
>  [sshexec]      [java] EC2RestServlet.doGetOrPost: javax.servlet.forward.context_path:
/awsapi
>  [sshexec]
>  [sshexec]      [java] EC2RestServlet.doGetOrPost: javax.servlet.forward.servlet_path:
>  [sshexec]
>  [sshexec]      [java] EC2RestServlet.doGetOrPost: javax.servlet.forward.path_info: /
>  [sshexec]
>  [sshexec]      [java] EC2RestServlet.doGetOrPost: javax.servlet.forward.query_string:
AWSAccessKeyId=VXxPLPRzP7ET1cNw4sZx8YIVxwAEKsl9VS-cq9lxzN7C2lO0MhbOlQSUJCvCCMjmyxSZaFOK2CpdVuTipP4P6A&Action=SetUserKeys&SignatureMethod=HmacSHA1&SignatureVersion=2&Timestamp=2012-10-08T18:26:40Z&Version=2010-11-15&accesskey=VXxPLPRzP7ET1cNw4sZx8YIVxwAEKsl9VS-cq9lxzN7C2lO0MhbOlQSUJCvCCMjmyxSZaFOK2CpdVuTipP4P6A&secretkey=mD-WGTYYEjwp1rrYWfc665wwdkDqjnUal-d6dXAysQSvTcIb13Bn1cJiyfLrBiPCqHWNgETxv3YPUfgKv1uklA&Signature=d7oem9cNwKSyoie8l5%2BrYOH%2FAGw%3D
>  [sshexec]
> 
> There is no /usr/share/cloud/bridge directory inside the devcloud, which makes me believe
it's a devcloud issue and not a code issue ?
> 
> Thoughts,
> 
> -sebastien


Mime
View raw message