cloudstack-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Viet...@viettel.com.vn
Subject Re: RE: VM instance cannot aquire IP via DHCP when run on other host with Virtual Router/??????
Date Mon, 10 Sep 2012 18:32:55 GMT
oh. i don't think so. because all my hosts and Management server are configured in the same
VLAN, they can access  normaly to internet or other vlan. And my problem is when VMs run on
other host with VR then they can not acquire IP address from VR, VMs run on the same with
VR work fine.

Is it any attention when setting up advance networking in the VLAN environment? I have tried
many times and this problem always repeats. Have you any idea for my problem ? .Thanks

----- Original Message -----
From: Anthony Xu <Xuefei.Xu@citrix.com>
Date: Tuesday, September 11, 2012 1:07 am
Subject: RE: VM instance cannot aquire IP via DHCP when run on other host with Virtual Router/??????

> Sounds like a VLAN configuration issue in physical switch, the 
> switch drops VLAN package.
> Port may need to be configured as VLAN trunk.
> 
> Anthony
> 
> -----Original Message-----
> From: VietNd4@viettel.com.vn [mailto:VietNd4@viettel.com.vn] 
> Sent: Monday, September 10, 2012 3:52 AM
> To: cloudstack-dev@incubator.apache.org
> Subject: RE: VM instance cannot aquire IP via DHCP when run on 
> other host with Virtual Router/??????
> 
> Hi guy,
> My network is divided VLAN and CS server (MS, hosts) belong to the 
> same special VLAN. All host and MS are pluged into the same 
> physical switch and this switch use a hub (plug and play, not 
> create VLAN). But when I create Cloudstack advance zone, I don't 
> define VLAN ID in Public Traffic create step because I think all 
> host and MS in the same vlan and physical switch then they can 
> communicate normaly. This can affect the problem that I'm having? 
> VLAN ID in Public Traffic create step is required in VLAN network 
> environment?
> 
> -----Original Message-----
> From: VietNd4@viettel.com.vn [mailto:VietNd4@viettel.com.vn] 
> Sent: Monday, September 10, 2012 2:53 PM
> To: cloudstack-dev@incubator.apache.org
> Subject: RE: VM instance cannot aquire IP via DHCP when run on 
> other host with Virtual Router/??????
> 
> 
> Hi guy,
> I  try creating many VMs from other templates included: Ubuntu, 
> CentOS, Windows 2k with the same scerano then i have the same 
> result too. When I migrate XP VM from host 1 to host 2 then it can 
> obtain IP address from VR and can not  obtain IP address when I 
> migrate it back to host 1.
> 
> 
> 
> 
> Thanks & Best Regards.
> 
> 
> -----Original Message-----
> From: srivatsav.prasanna@gmail.com 
> [mailto:srivatsav.prasanna@gmail.com] On Behalf Of prasanna
> Sent: Sunday, September 09, 2012 8:07 PM
> To: cloudstack-dev@incubator.apache.org
> Subject: Re: VM instance cannot aquire IP via DHCP when run on 
> other host with Virtual Router/??????
> 
> On 8 September 2012 09:58, Nguyễn Đình Việt 
> <VietNd4@viettel.com.vn> wrote:
> > Hi,
> > I run 2 VM on 2 different hosts (VM XP run on host 1, VM hyperv 
> run on host 2, and VR running on host 2, VR's ip address is 
> 10.1.1.1. All host running on the same VLAN), only VM hyperv 
> obtained IP address from VR.  This is result in /var/log/message on 
> VR:>
> 
> Can you try and deploy the HyperV VM on both hosts? If the VMs (one on
> VR host and one on different host) from the same template don't get
> DHCPed you have to check your VLANs. If not there could be a problem
> with the template. Is your XP template sysprepped?
> 
> 
> > Sep  8 04:12:13 r-468-VM cloud: edithosts: update 
> 02:00:27:b0:00:35 10.1.1.90 XP to hosts
> > Sep  8 04:12:13 r-468-VM cloud: /root/edithosts.sh: setting 
> default router for 10.1.1.90 to 10.1.1.1
> > Sep  8 04:12:13 r-468-VM cloud: /root/edithosts.sh: setting dns 
> server for 10.1.1.90 to 10.1.1.1
> > Sep  8 04:12:44 r-468-VM cloud: edithosts: update 
> 02:00:04:d3:00:3a 10.1.1.107 hyperv to hosts
> > Sep  8 04:12:44 r-468-VM cloud: /root/edithosts.sh: setting 
> default router for 10.1.1.107 to 10.1.1.1
> > Sep  8 04:12:44 r-468-VM cloud: /root/edithosts.sh: setting dns 
> server for 10.1.1.107 to 10.1.1.1
> >
> 
> > When I use renew ip address command on VM XP (run on host 1, 
> other with VR)  and tcpdump command on VR then I don't receive any 
> DHCP packet from VM XP.
> 
> Hmm - It looks like both the VMs have been given IPs by cloudstack -
> 10.1.1.107 and 10.1.1.90. Okay - it could be a problem with the XP
> template. Are you able to get IPs for templates other than XP with the
> same scenario?
> 

Mime
View raw message