chemistry-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Neza Guillaine <gne...@gmail.com>
Subject Re: Requesting for help in querying sharepoint 2010 Via CMIS workbench
Date Wed, 25 May 2016 16:03:17 GMT
Dear Florian,

Thank you soo much for your help. I followed your instructions, removed the
line as suggested, I am successfully authenticated but I keep getting the
unauthorized error when using the query browser to query documents.

I suspect maybe at this level it has to do with the latest version of
workbench which I am using. I will try to downgrade the workbench and
continue other tests to see where the problem might really be.

Regards,
Neza

On Mon, May 23, 2016 at 10:41 AM, Florian Müller <fmui@apache.org> wrote:

> Hi Neza,
>
> SharePoint 2010 has a few more issues than SharePoint 2013, but it is
> working too.
>
> How do you connect with the CMIS Workbench? Are you using the Basic tab or
> the Expert tab?
> I would recommend the Expert tab. Select "SharePoint 2010 AtomPub" and
> remove this line:
>
>>
>> org.apache.chemistry.opencmis.binding.auth.classname=org.apache.chemistry.opencmis.client.bindings.spi.NTLMAuthenticationProvider
>>
>
> Queries are POST requests. Can you try a different POST request and see if
> that is also failing. (For example, try creating a folder.)
>
>
> - Florian
>
>
>
> Dear Florian,
>>
>> Thanks for the response.
>>
>> I am using SharePoint 2010 and the authentication method used is standard.
>> I am successfully being authenticated but my queries are the ones failing.
>> I had done several other tests with Sharepoint 2013, using the same
>> authentication method and all of the queries are working perfectly.
>> However
>> this seems like a SharePoint 2010 issue. OpenCMIS is configured on the
>> server side. Unless If I have missed some steps.
>>
>> I haven't tried using the Kerberos authentication to see. but when you say
>> SharePoint is known to work with basic and Kerberos authentication; are
>> you
>> referring to all versions of SharePoint? or just the SharePoint 2013
>> server
>> version? It's very hard for us to migrate all of our data from the 2010
>> version to the 2013 version.  that's why having opencmis working with the
>> Sharepoint 2010 is what we want. especially for querying documents.
>>
>> Thank you again for your feedback.
>>
>>
>>
>> On Fri, May 20, 2016 at 8:20 PM, Florian Müller <fmui@apache.org> wrote:
>>
>> Hi Neza,
>>>
>>> SharePoint has its quirks and OpenCMIS provides workarounds for a few
>>> issues, but in general OpenCMIS is working fine with SharePoint.
>>>
>>> What authentication method are you using?
>>> Basic authentication and Kerberos are known to work (if correctly
>>> configured on the server side).
>>> NTLM is not working. At first glance it seem to work, but eventually
>>> HTTP POST requests (like query) will fail.
>>>
>>>
>>> - Florian
>>>
>>>
>>> > Hi Devs and Florian,
>>> >
>>> > My name is Neza. I am writing request for your help in cmis.
>>> > I had tried using cmis workbench to query documents from the alfresco
>>> side
>>> > and it work perfectly, but when I moved to the sharepoint side, every
>>> > single thing i do in my query return a: Runtime: Unauthorized
>>> exception.
>>> IT
>>> > seems that queried from sharepoint are not being interpreted. Even if I
>>> do
>>> > something very basic lile:
>>> >
>>> > SELECT * from cmis:document.
>>> >
>>> > This have been running me crazy, I googled alot around since monday and
>>> did
>>> > not et any answer to my case. A few suggestions but nothing let me to
>>> the
>>> > solution.
>>> >
>>> > If you have already encountered this issue or can provide help, I would
>>> > appreciate.
>>> > My cmis workbench is: 0.13.0 and SP 2010.
>>> >
>>> > Regards,
>>> > Neza
>>> >
>>>
>>>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message