cayenne-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Joel Becker <joelbeck...@gmail.com>
Subject Re: cgen bug - unexpanded template variables
Date Fri, 26 Aug 2011 15:33:21 GMT
I'm sorry but I couldn't figure out how to create a jira issue there;
perhaps only logged-in users can't create issues?

On Thu, Aug 25, 2011 at 10:28 AM, Andrus Adamchik <andrus@objectstyle.org>wrote:

> Yes please open a Jira. You will need to attach you map.xml file to the
> Jira and also post a pice of your pom that invokes cgen - this way we can
> reproduce it.
>
> Andrus
>
> On Aug 25, 2011, at 6:14 PM, Joel Becker wrote:
>
> > No errors when generating from the Modeller! So the bug is only between
> the
> > modeller mapping file and the maven cgen plugin. It's less convenient
> this
> > way since it can't just be part of the build, but at least it works.
> Should
> > i file a jira ticket?
> >
> > On Wed, Aug 24, 2011 at 3:42 PM, Andrus Adamchik <andrus@objectstyle.org
> >wrote:
> >
> >> One final try - if you generate the classes from the Modeler "Tools >
> >> Generate Classes" is it resulting in the same problem?
> >>
> >> On Aug 24, 2011, at 6:47 PM, Joel Becker wrote:
> >>
> >>> (I had to re-subscribe with a different e-mail because of filtering)
> >>>
> >>> I'm using Cayanne Modeller 3.0.2 and the 3.0.2 maven plug-ings.
> >>>
> >>> I did have some warnings in the schema (some tables lacked a pk), but
> >>> after fixing them, saving, and re-generating, I get the same errors.
> >>>
> >>>
> >>> I am sure I've seen it before. IIRC certain errors in the DataMap
> caused
> >>> similar behavior for
> >>> me. So which version of Cayenne is this and also are there any warnings
> >> when
> >>> you save your
> >>> project in the Modeler?
> >>> (If we can't come with an answer based on this info, I guess you may
> open
> >> a
> >>> Jira and attach
> >>> the problematic DataMap to it so that somebody could debug it, and at
> >> least
> >>> improve the Modeler
> >>> validation - https://issues.apache.org/jira/browse/CAY ).
> >>> Cheers,
> >>> Andrus
> >>> On Aug 24, 2011, at 5:11 PM, Becker, Joel wrote:
> >>>> Hello everyone. I reverse-engineered an existing database in Cayenne
> >>>> modeler -worked very smoothly-then I created a maven project and ran
> the
> >>>> cgen plugin on the resulting mapping files (there are 2, one for each
> of
> >>>> 2 data nodes / schemas). The first worked fine. For the second, in the
> >>>> generated java POJOs, about half or more of the addTo*Array() and
> >>>> removeFrom*Array() methods have for a parameter
> >>>> "$importUtils.formatJavaType(${rel.TargetEntity.ClassName}) obj",
> which
> >>>> obviously results in compiler errors. This looks like an unexpanded
> >>>> variable from the code templates, like maybe it's not being set? Is
> this
> >>>> a known bug? Is there a work-around?
> >>>>
> >>>>
> >>>>
> >>>> Thanks!
> >>>>
> >>>> Joel
> >>>>
> >>>>
> >>>>
> >>
> >>
>
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message