cayenne-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Aristedes Maniatis <...@maniatis.org>
Subject Re: cgen bug - unexpanded template variables
Date Sat, 27 Aug 2011 09:30:18 GMT
On Sat Aug 27 01:33:21 2011, Joel Becker wrote:
> I'm sorry but I couldn't figure out how to create a jira issue there;
> perhaps only logged-in users can't create issues?
>
> On Thu, Aug 25, 2011 at 10:28 AM, Andrus Adamchik<andrus@objectstyle.org>wrote:
>
>> Yes please open a Jira. You will need to attach you map.xml file to the
>> Jira and also post a pice of your pom that invokes cgen - this way we can
>> reproduce it.
>>
>> Andrus
>>
>> On Aug 25, 2011, at 6:14 PM, Joel Becker wrote:
>>
>>> No errors when generating from the Modeller! So the bug is only between
>> the
>>> modeller mapping file and the maven cgen plugin. It's less convenient
>> this
>>> way since it can't just be part of the build, but at least it works.
>> Should
>>> i file a jira ticket?
>>>
>>> On Wed, Aug 24, 2011 at 3:42 PM, Andrus Adamchik<andrus@objectstyle.org
>>> wrote:
>>>
>>>> One final try - if you generate the classes from the Modeler "Tools>
>>>> Generate Classes" is it resulting in the same problem?
>>>>
>>>> On Aug 24, 2011, at 6:47 PM, Joel Becker wrote:
>>>>
>>>>> (I had to re-subscribe with a different e-mail because of filtering)
>>>>>
>>>>> I'm using Cayanne Modeller 3.0.2 and the 3.0.2 maven plug-ings.
>>>>>
>>>>> I did have some warnings in the schema (some tables lacked a pk), but
>>>>> after fixing them, saving, and re-generating, I get the same errors.
>>>>>
>>>>>
>>>>> I am sure I've seen it before. IIRC certain errors in the DataMap
>> caused
>>>>> similar behavior for
>>>>> me. So which version of Cayenne is this and also are there any warnings
>>>> when
>>>>> you save your
>>>>> project in the Modeler?
>>>>> (If we can't come with an answer based on this info, I guess you may
>> open
>>>> a
>>>>> Jira and attach
>>>>> the problematic DataMap to it so that somebody could debug it, and at
>>>> least
>>>>> improve the Modeler
>>>>> validation - https://issues.apache.org/jira/browse/CAY ).
>>>>> Cheers,
>>>>> Andrus
>>>>> On Aug 24, 2011, at 5:11 PM, Becker, Joel wrote:
>>>>>> Hello everyone. I reverse-engineered an existing database in Cayenne
>>>>>> modeler -worked very smoothly-then I created a maven project and
ran
>> the
>>>>>> cgen plugin on the resulting mapping files (there are 2, one for
each
>> of
>>>>>> 2 data nodes / schemas). The first worked fine. For the second, in
the
>>>>>> generated java POJOs, about half or more of the addTo*Array() and
>>>>>> removeFrom*Array() methods have for a parameter
>>>>>> "$importUtils.formatJavaType(${rel.TargetEntity.ClassName}) obj",
>> which
>>>>>> obviously results in compiler errors. This looks like an unexpanded
>>>>>> variable from the code templates, like maybe it's not being set?
Is
>> this
>>>>>> a known bug? Is there a work-around?
>>>>>>
>>>>>>
>>>>>>
>>>>>> Thanks!
>>>>>>
>>>>>> Joel
>>>>>>
>>>>>>
>>>>>>
>>>>
>>>>
>>
>>
>

Correct. You need to create an account in Jira, but there is no 
restriction... anyone can do so.

Ari

-- 
-------------------------->
Aristedes Maniatis
GPG fingerprint CBFB 84B4 738D 4E87 5E5C  5EFA EF6A 7D2E 3E49 102A

Mime
View raw message