cayenne-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "marco turchi" <marco.tur...@gmail.com>
Subject Re: UTF8 problem
Date Fri, 01 Jun 2007 13:26:04 GMT
Dear Andrus,
I force the charset encoding, but nothing changes.
The strange things is that if I run my software and I put the output
in a file using a pipe, it is:
pippo.txt:             UTF-8 Unicode text, with very long lines
but the stressed letter are wrong encoded... while in the database
they are well encoded....

I'm using Cayenne 1.2.1, could the version be the problem?
Note that the languages of my shell are:
en_GB.UTF-8:en_GB:en

Thanks a lot
Marco

On 6/1/07, Andrus Adamchik <andrus@objectstyle.org> wrote:
> Usually MySQL JDBC driver can detect the encoding. Not sure why it
> does not in your case. But you can always force UTF-8 via a
> connection URL parameter:
>
> jdbc:mysql://localhost....?characterEncoding=UTF-8
>
> http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/connector-j-reference-
> configuration-properties.html
>
> Andrus
>
>
> On May 31, 2007, at 3:43 PM, marco turchi wrote:
>
> > Dear experts,
> > I have a strange situation when I read data from mysql using cayenne.
> > The table is encoded by utf8, I read the data, but some characters,
> > like stressed letter, are not corrected encoded.
> > If i read data inside mysql by a query, they are correct, otherwise
> > if I read data by cayenne, and then I show them, they are not.
> >
> > Please, can u help me?
> >
> > thanks a lot
> > Marco
> >
>
>

Mime
View raw message