cayenne-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From John Huss <johnth...@gmail.com>
Subject Re: [VOTE] Apache Cayenne 4.2.M1 release
Date Wed, 25 Mar 2020 22:05:04 GMT
Thanks for all your work on this. 4.2 is going to be a great release! I ran
all my checks on the release and almost everything passed.

I don't know what changed, but I'm having a RAT problem I haven't seen
before. RAT (both 0.12 and 0.13) show this header:

Printing headers for text files without a valid license header...


then lists basically every source file in the archive, example below. When
I open this file directly the license header is there, but the printout
from RAT doesn't show it.

=====================================================

== File:
cayenne-4.2.M1-src/cayenne-osgi/src/test/java/org/apache/cayenne/configuration/osgi/OsgiClassLoaderManagerTest.java

=====================================================

/*****************************************************************

 *

 *

 ****************************************************************/

package org.apache.cayenne.configuration.osgi;


import org.junit.Test;


import java.util.Collections;


import static org.junit.Assert.assertSame;

import static org.mockito.Mockito.mock;


public class OsgiClassLoaderManagerTest {



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
More importantly, I'm seeing some issues with cgen (using ant) not finding
templates. This wasn't happening when I tested 4.2 months ago, so it must
be a more recent change.

org.apache.velocity.exception.ResourceNotFoundException: Unable to find
resource 'templates/v4_1/superclass.vm'


<target name="generate_java">

<cgen map="src/MyApp.map.xml"

superpkg="com.myapp.auto"

createpropertynames="true"

destDir="src"

outputPattern="*.java"

usepkgpath="true"

encoding="UTF-8"

mode="all"

force="true"

/>

</target>



The unit tests in my projects are looking nearly perfect. But I did see a
regression in a very specific case. I have an entity with a meaningful
foreign key attribute that is modeled as a primitive (int). The attribute
is the same column as referenced by a relationship on the same entity. This
was working in the previous version but isn't working now. The value is
just always zero for this field now. I'm not sure if this is supposed to be
supported.


On Tue, Mar 24, 2020 at 4:55 AM Nikita Timofeev <ntimofeev@objectstyle.com>
wrote:

> Hi all,
>
> Here is a long-awaited 4.2.M1 release.
> JIRA tells that it has impressive 100 issues resolved.
>
> Release notes:
> https://github.com/apache/cayenne/blob/4.2.M1/RELEASE-NOTES.txt
> Maven repo:
> https://repository.apache.org/content/repositories/orgapachecayenne-1037/
> Assemblies: https://dist.apache.org/repos/dist/dev/cayenne/4.2.M1/
>
> Please evaluate and cast your votes.
>
> --
> Best regards,
> Nikita Timofeev
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message