cassandra-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "cbertu81@libero.it" <cbert...@libero.it>
Subject R: Re: Schema clone ...
Date Wed, 11 Jan 2012 10:14:13 GMT
I got it :-)Thanks for your patience Aaron ... the problem was that the cluster-name in yaml
was different.Now it works, I've cloned the schema
Regards
Carlo


----Messaggio originale----

Da: aaron@thelastpickle.com

Data: 10/01/2012 20.13

A: <user@cassandra.apache.org>

Ogg: Re: Schema clone ...




	* Grab the system sstables from one of the 0.7 nodes and spin up a temp 1.0 machine them,
then use the command. Grab the *system* tables Migrations , Schema etc.  in cassandra/data/system
Cheers 
-----------------Aaron MortonFreelance Developer@aaronmortonhttp://www.thelastpickle.com


On 10/01/2012, at 10:20 PM, cbertu81@libero.it wrote:
	* Grab the system sstables from one of the 0.7 nodes and spin up a temp 1.0 machine them,
then use the command.  

Probably I'm still sleeping but I can't get what I want! :-(
I've copied the SSTables of a node to my own computer where I installed a Cassandra 1.0 just
for the purpose.
I've copied it in the data folder under the keyspace name 


carlo@ubpc:/store/cassandra/data/social$


now here I have lots of file like this now ...


User-f-74-Data.db         
User-f-74-Filter.db        
User-f-74-Index.db       User-f-74-Statistics.db   
but now how to tell cassandra "hey, load the content of social"?Did I miss something?
Cheers,Carlo




----Messaggio originale----
 Ogg: Re: Schema clone ...



ah, sorry brain not good work. 
It's only in 0.8. 
You could either:
*  write the CLI script by handor* Grab the system sstables from one of the 0.7 nodes and
spin up a temp 1.0 machine them, then use the command. or* See if your cassandra client software
can help. 

Hope that helps. 

-----------------Aaron MortonFreelance Developer@aaronmortonhttp://www.thelastpickle.com


On 9/01/2012, at 11:41 PM, cbertu81@libero.it wrote:I was just trying it but ... in 0.7 CLI
there is no show schema command.When I connect with 1.0 CLI to my 0.7 cluster ...

[default@social] show schema;
null
I always get a "null" as answer! :-|Any tip for this?
ty, Cheers 
Carlo


----Messaggio originale----

Da: aaron@thelastpickle.com

Data: 09/01/2012 11.33

A: <user@cassandra.apache.org>, "cbertu81@libero.it"<cbertu81@libero.it>

Ogg: Re: Schema clone ...



Try show schema in the CLI. 
Cheers

-----------------Aaron MortonFreelance Developer@aaronmortonhttp://www.thelastpickle.com



On 9/01/2012, at 11:12 PM, cbertu81@libero.it wrote:Hi,
I have create a new dev-cluster with cassandra 1.0 -- I would like to have the 
same CFs that I have in the 0.7 one but I don't need data to be there, just the 
schema. Which is the fastest way to do it without making 30 "create column 
family ..." 

Best regards,

Carlo







 










Mime
View raw message