cassandra-commits mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Brandon Williams (JIRA)" <j...@apache.org>
Subject [jira] [Commented] (CASSANDRA-7636) Data is not filtered out when using WHERE clause on cluster column
Date Tue, 29 Jul 2014 13:24:38 GMT

    [ https://issues.apache.org/jira/browse/CASSANDRA-7636?page=com.atlassian.jira.plugin.system.issuetabpanels:comment-tabpanel&focusedCommentId=14077701#comment-14077701
] 

Brandon Williams commented on CASSANDRA-7636:
---------------------------------------------

As a first step, perhaps tracing the query would shed some light.

> Data is not filtered out when using WHERE clause on cluster column
> ------------------------------------------------------------------
>
>                 Key: CASSANDRA-7636
>                 URL: https://issues.apache.org/jira/browse/CASSANDRA-7636
>             Project: Cassandra
>          Issue Type: Bug
>         Environment: Cassandra 2.1.0-rc4
>            Reporter: Krzysztof Zarzycki
>
> I encountered a weird, invalid situation with my cluster. I have a table on which I'm
running some SELECTs with WHERE clause filtering on cluster columns, but the rows are not
getting filtered out. 
> Look: 
>  select * from page_view where website_id = xxx and user_id = 'some_user' and page_id
=0; -- tried also page_id<0 >0
>  website_id | user_id   | page_id  | ...
> ------------+-----------+----------+----
>         xxx | some_user | 21044533 | ...
> ...more rows here, none with page_id=0
> The filtering on other (partition) columns runs fine. Only the clustering column is somewhat
malfunctioning. 
> Important is, how I got to this table:
> 1. I collected data with Cassandra version 2.0.8
> 2. I snapshotted the data, and removed the main copy from cluster's data.
> 3. I upgraded cluster to version 2.1.0-rc4
> 4. I've recreated the schema of tables in new version.
> 5. I ran sstableloader on the data to load data to new upgraded cluster.
> 6. I spotted the problem with filtering.
> 7. I've tried to run nodetool repair, nodetool upgradesstables -a , neither helped. 
> I'm not deleting the invalid data. I'm eager to help investigating the issue if someone
instructs me how to do it. 



--
This message was sent by Atlassian JIRA
(v6.2#6252)

Mime
View raw message