brooklyn-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Andrea Turli <andrea.tu...@cloudsoftcorp.com>
Subject Re: Failing to deploy
Date Sat, 22 Apr 2017 08:35:51 GMT
Rupinder,

I'm quite confused now, could you please share the manual steps from
nothing to the ssh access to the instance created with that imageId. I'm
particularly interested in the account available on that image you can use
to access via ssh.

Thanks,
Andrea

On 21 April 2017 at 17:15, Rupinder Singh <rupi.pal@gmail.com> wrote:

> Hi Thomas,
>
> I hadn't deleted the image. I had deleted the instance created by Brooklyn.
> Anyway, I retried both with osFamily and osVersionRegex and ImageId as per
> attached blueprints. The results are as before. With ImageId, at least
> something shows up in TryStack dashboard, beforelong it gives error. With
> osFamily and osVesionRegex, nothing seems to happen. Logs are here.
>
> https://drive.google.com/file/d/0B9xR8_XMSxDSMWtjOTBMYW9xSVU/view?
> usp=sharing
> https://drive.google.com/file/d/0B9xR8_XMSxDSS0Y3aDdIQWoyaHM/view?
> usp=sharing
> https://drive.google.com/file/d/0B9xR8_XMSxDSU3FkSW9PRkVOeW8/view?
> usp=sharing
>
> Thanks for your continued support!
> Rupinder
>
> On Wed, Apr 19, 2017 at 3:35 PM, Rupinder Singh <rupi.pal@gmail.com>
> wrote:
>
> > hi Thomas. The imageId is a unintentional miss. I'll redo. Thanks
> >
> > Rupinder.
> > On 19 Apr 2017 15:09, "Thomas Bouron" <thomas.bouron@cloudsoftcorp.com>
> > wrote:
> >
> >> Hi Rupinder.
> >>
> >> I noticed you didn't update the `imageId` parameter compared to the last
> >> blueprint you sent. If you deleted this specific image, it does not
> >> surprise me that Brooklyn cannot find it.
> >> I would strongly suggest that you use the combination of `osFamily` and
> >> `osVersionRegex`[1] instead of `imageId` to be more flexible about what
> >> Brooklyn can pick.
> >>
> >> Also, I just noticed that you indent the values of the provisioning
> >> parameters. Maybe this has an influence on the parser so but I'm not
> sure
> >> about that. Maybe another contributor can confirm this?
> >>
> >> Hope it will work this time.
> >>
> >> Best.
> >>
> >> [1]
> >> https://brooklyn.apache.org/v/latest/ops/locations/index.
> html#vm-creation
> >>
> >> On Tue, 18 Apr 2017 at 17:55 Rupinder Singh <rupi.pal@gmail.com> wrote:
> >>
> >> > Hi Thomas,
> >> >
> >> > I re-tried , after deleting that instance in TryStack. The situation
> >> > remains the same. Logs attached.
> >> >
> >> > Additionally, I tried by putting mitaka jars in lib\patch. An tried
> >> > deploying. Not authorized exception takes place.
> >> >
> >> > I also tried to list servers with a jclouds program(attached). It
> >> correctly
> >> > lists that instance, unlike brooklyn.
> >> >
> >> > https://drive.google.com/file/d/0B9xR8_XMSxDSTlp3bUFPMzRrZzB
> >> > XVUR2OWdOTGR5OERyTFFR/view?usp=sharing
> >> >
> >> > https://drive.google.com/file/d/0B9xR8_XMSxDSbktWM3BZcW9lMWx
> >> > zMVQwaGdKRjJfc2VBUXFR/view?usp=sharing
> >> >
> >> > https://drive.google.com/file/d/0B9xR8_XMSxDSRzhGZUE5UEFveEx
> >> > qOFpWYXllbzJPVHRiZ1Fz/view?usp=sharing
> >> >
> >> > https://drive.google.com/file/d/0B9xR8_XMSxDScTRMbnduanYxNVk
> >> > /view?usp=sharing
> >> >
> >> > https://drive.google.com/file/d/0B9xR8_XMSxDSQl9ZSzBsU1YyT2U
> >> > wTVBkMXAxa0VIcnotNVZr/view?usp=sharing
> >> >
> >> > https://drive.google.com/file/d/0B9xR8_XMSxDSdkt1TWg5VGxqOFE
> >> > /view?usp=sharing
> >> >
> >> > regards
> >> >
> >> > Rupinder
> >> >
> >> >
> >> > On Tue, Apr 18, 2017 at 10:12 PM, Rupinder Singh <rupi.pal@gmail.com>
> >> > wrote:
> >> >
> >> > > Hi Thomas,
> >> > >
> >> > > I re-tried , after deleting that instance in TryStack. The situation
> >> > > remains the same. Logs attached.
> >> > >
> >> > > Additionally, I tried by putting mitaka jars in lib\patch. An tried
> >> > > deploying. Not authorized exception takes place.
> >> > >
> >> > > I also tried to list servers with a jclouds program(attached). It
> >> > > correctly lists that instance, unlike brooklyn.
> >> > >
> >> > > https://drive.google.com/file/d/0B9xR8_XMSxDSTlp3bUFPMzRrZzB
> >> > > XVUR2OWdOTGR5OERyTFFR/view?usp=sharing
> >> > >
> >> > > https://drive.google.com/file/d/0B9xR8_XMSxDSbktWM3BZcW9lMWx
> >> > > zMVQwaGdKRjJfc2VBUXFR/view?usp=sharing
> >> > >
> >> > > https://drive.google.com/file/d/0B9xR8_XMSxDSRzhGZUE5UEFveEx
> >> > > qOFpWYXllbzJPVHRiZ1Fz/view?usp=sharing
> >> > >
> >> > > https://drive.google.com/file/d/0B9xR8_XMSxDScTRMbnduanYxNVk
> >> > > /view?usp=sharing
> >> > >
> >> > > https://drive.google.com/file/d/0B9xR8_XMSxDSQl9ZSzBsU1YyT2U
> >> > > wTVBkMXAxa0VIcnotNVZr/view?usp=sharing
> >> > >
> >> > > https://drive.google.com/file/d/0B9xR8_XMSxDSdkt1TWg5VGxqOFE
> >> > > /view?usp=sharing
> >> > >
> >> > > regards
> >> > >
> >> > > Rupinder
> >> > >
> >> > >
> >> > > On Mon, Apr 17, 2017 at 8:13 PM, Thomas Bouron <
> >> > > thomas.bouron@cloudsoftcorp.com> wrote:
> >> > >
> >> > >> Hi Rupinder
> >> > >>
> >> > >> It makes sense for the user/password as you supplied your own
> >> > >> user/password
> >> > >> in the blueprint. In this case, Brooklyn will connect to the VM
> with
> >> the
> >> > >> default user, then create a new user (supplied by the blueprint)
> and
> >> > >> finally disable the default user[1]
> >> > >>
> >> > >> However, I'm not really understanding what happens with your
> >> deployment.
> >> > >> The debug logs say:
> >> > >>
> >> > >> 017-04-17 05:18:36,258 DEBUG jclouds.compute
> >> > >> [brooklyn-execmanager-ZM1RaPwv-3]: <<   matched
> >> > >> image(RegionOne/76f5f4aa-a78f-4703-b738-cab967957431)
> >> > >> hardware(RegionOne/2) location(RegionOne)
> >> > >>
> >> > >>
> >> > >> and the machine is provisioned. But there error message I can
see
> >> later
> >> > in
> >> > >> the logs suggested that the VM was not even created:
> >> > >>
> >> > >> 2017-04-17 05:48:44,587 ERROR jclouds.compute [user thread 0]:
> >> > >> createNodesInGroup(brooklyn-ooj0sw-nwe-server3-brookly-wp0w-
> >> my-vm-g4bb),
> >> > >> completed: 0/1, errors: 1, rate: 1806806ms/op
> >> > >> java.util.concurrent.ExecutionException:
> >> > >> java.lang.IllegalArgumentException: id must be in format
> regionId/id
> >> > >>
> >> > >>
> >> > >> Maybe someone with a deeper understanding of Brooklyn with
> Openstack
> >> can
> >> > >> answer this?
> >> > >>
> >> > >> Best.
> >> > >>
> >> > >> [1] https://brooklyn.apache.org/v/latest/ops/locations/index.htm
> >> > >> l#os-setup
> >> > >>
> >> > >> On Mon, 17 Apr 2017 at 15:09 Rupinder Singh <rupi.pal@gmail.com>
> >> wrote:
> >> > >>
> >> > >> > Hi Thomas,
> >> > >> >
> >> > >> > I'd tried to deploy earlier in the morning. So those were
the
> >> logs. I
> >> > >> just
> >> > >> > happened to check TryStack dashboard moments ago. I noticed
the
> >> Ubuntu
> >> > >> > intance running and active. However, it isn't accepting the
user
> >> login
> >> > >> or
> >> > >> > password specified in the blueprint. Although, it does show
> >> console of
> >> > >> > Ubuntu 16.04.
> >> > >> >
> >> > >> > Rupinder
> >> > >> >
> >> > >> > On Mon, Apr 17, 2017 at 6:45 PM, Rupinder Singh <
> >> rupi.pal@gmail.com>
> >> > >> > wrote:
> >> > >> >
> >> > >> > > Hi Thomas,
> >> > >> > >
> >> > >> > > I removed minRam in the yaml and this time an instance
of
> ubuntu
> >> > 16.04
> >> > >> > did
> >> > >> > > show running in TrySStack dashboard. However, it kept
starting
> >> for
> >> > too
> >> > >> > long
> >> > >> > > and then crashed. The blueprint and logs are attached
here.
> >> > >> > >
> >> > >> > > Rupinder
> >> > >> > >
> >> > >> > > On Mon, Apr 17, 2017 at 2:33 AM, Thomas Bouron <
> >> > >> > > thomas.bouron@cloudsoftcorp.com> wrote:
> >> > >> > >
> >> > >> > >> Hi Rupinder.
> >> > >> > >>
> >> > >> > >> Looks like your Openstack does not have the minimum
hardware
> >> > >> > requirements
> >> > >> > >> you specified in your blueprint:
> >> > >> > >>
> >> > >> > >> 2017-04-16 22:06:50,094 ERROR o.a.b.l.j.JcloudsLocation
> >> > >> > >> [brooklyn-execmanager-ZqOwXBDn-4]: Failed to start
VM for
> null
> >> > after
> >> > >> > >> 3.84s (semaphore obtained in 1ms;): Unable to match
required
> VM
> >> > >> > >> template constraints PortableTemplateBuilder[ports=[22],
> >> > >> > >> imageId=RegionOne/76f5f4aa-a78f-4703-b738-cab967957431,
> >> > >> > >> imageChooserFunction=org.apache.brooklyn.location.jclouds.
> >> > >> > >> BrooklynImageChooser$ImageChooserFromOrdering,
> >> > >> > >> minRam=8000] when trying to provision VM in
> >> > >> > >> JcloudsLocation[openstack-nova:http://8.43.86.2:5000/v2.0/:
> >> > >> > >> facebook1939146382766976:facebook1939146382766976@
> c04b5y402d];
> >> > >> > >> see list of images in log. Root cause:
> >> > >> > >> java.util.NoSuchElementException: no hardware profiles
match
> >> > params:
> >> > >> > >> Predicates.and(nullEqualToIsParentOrIsGrandparentOfCurrentLo
> >> > >> > >> cation(),minCores(0.0),minRam(8000),minDisk(0.0))
> >> > >> > >>
> >> > >> > >>
> >> > >> > >> You should try to lower down the `minRam` or removing
it
> >> entirely.
> >> > If
> >> > >> > >> that's not acceptable, I would suggest that you
create your
> own
> >> > >> image +
> >> > >> > >> hardware to make sure it matches your requirements.
> >> > >> > >>
> >> > >> > >> Best.
> >> > >> > >>
> >> > >> > >> On Sun, 16 Apr 2017 at 18:12 Rupinder Singh <
> rupi.pal@gmail.com
> >> >
> >> > >> wrote:
> >> > >> > >>
> >> > >> > >> > ---------- Forwarded message ----------
> >> > >> > >> > From: Rupinder Singh <rupi.pal@gmail.com>
> >> > >> > >> > Date: Sun, Apr 16, 2017 at 10:28 PM
> >> > >> > >> > Subject: Re: Failing to deploy
> >> > >> > >> > To: dev@brooklyn.apache.org
> >> > >> > >> >
> >> > >> > >> >
> >> > >> > >> > Hi Andrea,
> >> > >> > >> >
> >> > >> > >> > No problem!
> >> > >> > >> >
> >> > >> > >> > I tried that. Blueprints and logs attached
here. The issue
> >> stays.
> >> > >> > >> >
> >> > >> > >> > Rupinder
> >> > >> > >> >
> >> > >> > >> > On Sun, Apr 16, 2017 at 8:22 PM, Andrea Turli
<
> >> > >> > >> > andrea.turli@cloudsoftcorp.com> wrote:
> >> > >> > >> >
> >> > >> > >> >> Rupinder,
> >> > >> > >> >>
> >> > >> > >> >> I've noticed in your latest example
> >> > >> > >> >>
> >> > >> > >> >> location:
> >> > >> > >> >>
> >> > >> > >> >>  jclouds:openstack-nova:
> >> > >> > >> >>
> >> > >> > >> >>    ...
> >> > >> > >> >>
> >> > >> > >> >>    osFamily:     ubuntu
> >> > >> > >> >>
> >> > >> > >> >>    imageId:      RegionOne/76f5f4aa-a78f-4703-b
> >> 738-cab967957431
> >> > >> > >> >>
> >> > >> > >> >>    ...
> >> > >> > >> >>
> >> > >> > >> >>
> >> > >> > >> >>
> >> > >> > >> >> Could you try the following:
> >> > >> > >> >>
> >> > >> > >> >>
> >> > >> > >> >>
> >> > >> > >> >> location:
> >> > >> > >> >>
> >> > >> > >> >>  jclouds:openstack-nova:
> >> > >> > >> >>
> >> > >> > >> >>    ...
> >> > >> > >> >>
> >> > >> > >> >>    imageId:      RegionOne/76f5f4aa-a78f-4703-b
> >> 738-cab967957431
> >> > >> > >> >>
> >> > >> > >> >>    ...
> >> > >> > >> >>
> >> > >> > >> >> Thanks for your perseverance and sorry
for the long
> >> > >> throubleshooting
> >> > >> > >> >> session,
> >> > >> > >> >> Andrea
> >> > >> > >> >>
> >> > >> > >> >>
> >> > >> > >> >>
> >> > >> > >> > --
> >> > >> > >>
> >> > >> > >> Thomas Bouron • Senior Software Engineer @ Cloudsoft
> >> Corporation •
> >> > >> > >> https://cloudsoft.io/
> >> > >> > >> Github: https://github.com/tbouron
> >> > >> > >> Twitter: https://twitter.com/eltibouron
> >> > >> > >>
> >> > >> > >
> >> > >> > >
> >> > >> >
> >> > >> --
> >> > >>
> >> > >> Thomas Bouron • Senior Software Engineer @ Cloudsoft Corporation
•
> >> > >> https://cloudsoft.io/
> >> > >> Github: https://github.com/tbouron
> >> > >> Twitter: https://twitter.com/eltibouron
> >> > >>
> >> > >
> >> > >
> >> > >
> >> > >
> >> >
> >> --
> >>
> >> Thomas Bouron • Senior Software Engineer @ Cloudsoft Corporation •
> >> https://cloudsoft.io/
> >> Github: https://github.com/tbouron
> >> Twitter: https://twitter.com/eltibouron
> >>
> >
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message