brooklyn-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Rupinder Singh <rupi....@gmail.com>
Subject Re: Failing to deploy
Date Sun, 16 Apr 2017 09:31:50 GMT
Thanks Thomas. Andrea. I'll try and get back.

Rupinder
On 16 Apr 2017 14:31, "Andrea Turli" <andrea.turli@cloudsoftcorp.com> wrote:

> Hi,
>
> In addition to the very good suggestione from Thomas, you can also try by
> adding
>
> imageId=RegionOne/76f5f4aa-a78f-4703-b738-cab967957431
>
> to force Brooklyn to pick your Ubuntu 16.04 image. This will couple your
> blueprint to the specific image, if that is not accettable for you there is
> also use
> 'osNameRegex' [1] that can help Brooklyn in selecting the desired image
> without hardcoding the image id.
>
> HTH,
> Andrea
>
> [1]: https://brooklyn.apache.org/v/latest/ops/locations/
>
> Il 16/apr/2017 10:43, "Thomas Bouron" <thomas.bouron@cloudsoftcorp.com> ha
> scritto:
>
> Hi Rupinder.
>
> Looks like your Openstack mislabelled your ubuntu images as you can see in
> this log extract:
>
> 2017-04-15 19:40:06,274 INFO  o.a.b.l.j.JcloudsLocation
> [brooklyn-execmanager-Nhwh8YHI-21]:  Image:
> {id=RegionOne/b55d48a9-29af-490c-af8d-ff897f688f0c,
> providerId=b55d48a9-29af-490c-af8d-ff897f688f0c, name=Ubuntu14.04,
> location={scope=REGION, id=RegionOne, description=RegionOne,
> parent=openstack-nova}, os={family=unrecognized, name=Ubuntu14.04,
> description=Ubuntu14.04, is64Bit=true}, description=Ubuntu14.04,
> status=AVAILABLE, loginUser=root,
> userMetadata={description=Ubuntu14.04}}
> 2017-04-15 19:40:06,296 INFO  o.a.b.l.j.JcloudsLocation
> [brooklyn-execmanager-Nhwh8YHI-21]:  Image:
> {id=RegionOne/76f5f4aa-a78f-4703-b738-cab967957431,
> providerId=76f5f4aa-a78f-4703-b738-cab967957431, name=Ubuntu16.04,
> location={scope=REGION, id=RegionOne, description=RegionOne,
> parent=openstack-nova}, os={family=unrecognized, name=Ubuntu16.04,
> description=Ubuntu16.04, is64Bit=true}, description=Ubuntu16.04,
> status=AVAILABLE, loginUser=root}
>
>
> The OS family is not populated (unrecognized) which is probably the reason
> why Brooklyn cannot find any matching images.
>
> I would suggest to try a `osFamily: centos` in your blueprint instead.
> Based on the info log you provided, those are correctly tagged
>
> Best.
>
> On Sat, 15 Apr 2017 at 16:05 Rupinder Singh <rupi.pal@gmail.com> wrote:
>
> > Hi Aled,
> >
> > the info log is here. I missed it earlier.
> >
> > Rupinder
> >
> > On Sat, Apr 15, 2017 at 8:32 PM, Rupinder Singh <rupi.pal@gmail.com>
> > wrote:
> >
> >> Hi Aled,
> >> Thanks for help!
> >>
> >> I just want to test my setup once.
> >>
> >> I have now taken simple blueprints available in Brooklyn web console and
> >> adjusted them for localhost and TtryStack  as server1 and server2 as
> >> attached as txt.
> >>
> >> Localhost deployment is successful and web console status is attached as
> >> web_console_output1 here.
> >>
> >> TryStack deployment doesn't happen and web console staus is attached as
> >> web_console_output2 here.
> >>
> >> Brroklyn console output as also debug and info log are attached here as
> >> txts.
> >>
> >>
> >> The debug log is so large, so didn't work in pastebin.
> >>
> >> Rupinder
> >>
> >>
> >>
> >> On Thu, Apr 13, 2017 at 3:11 PM, Aled Sage <aled.sage@gmail.com> wrote:
> >>
> >>> Hi,
> >>>
> >>> For your localhost failure, the brooklyn output shows "Cannot establish
> >>> ssh connection to ... 127.0.0.1:22".
> >>>
> >>> You said earlier that you were running on Windows 7. Therefore
> deploying
> >>> to localhost will not work with this blueprint, as it does not support
> >>> windows.
> >>>
> >>> You could instead try bring your own node (BYON) - you could deploy a
> >>> linux VM and then use a BYON location with that ip:port and
> credentials.
> >>>
> >>> Aled
> >>>
> >>>
> >>> On 13/04/2017 10:30, Rupinder Singh wrote:
> >>>
> >>>> Hi Guglielmo,
> >>>>
> >>>> For l localhost deployment,
> >>>>
> >>>> yaml: https://pastebin.com/BtuU74yG
> >>>>
> >>>> brooklun output: https://pastebin.com/REGwLnWz
> >>>>
> >>>> br output: https://pastebin.com/sihThbK1
> >>>>
> >>>>
> >>>>
> >>>> Rupinder
> >>>>
> >>>> On Thu, Apr 13, 2017 at 2:22 PM, Guglielmo Nigri <
> >>>> guglielmo.nigri@cloudsoftcorp.com> wrote:
> >>>>
> >>>> Hi Rupinder,
> >>>>>
> >>>>> The yaml is missing, can you post it to pastebin as well, maybe?
> >>>>> It would also help to see the logs for the localhost deployment,
too.
> >>>>>
> >>>>> Cheers,
> >>>>>
> >>>>> Guglielmo
> >>>>>
> >>>>> On 13 April 2017 at 05:49, Rupinder Singh <rupi.pal@gmail.com>
> wrote:
> >>>>>
> >>>>> Hi,
> >>>>>>
> >>>>>> I'm using 0.10.0 on windows 7. I'm trying to deploy a tomcat
to
> >>>>>> either to
> >>>>>> trystack or to localhost(of course, with yaml modified) as per
the
> >>>>>>   attached yaml. The outputs are
> >>>>>>
> >>>>>> Brooklyn output: https://pastebin.com/14kEhzRK
> >>>>>>
> >>>>>> Br Output: https://pastebin.com/nuGssySt
> >>>>>>
> >>>>>>
> >>>>>> Trystack status keeps showing as attached.
> >>>>>>
> >>>>>>
> >>>>>>
> >>>>>> After taking a lot of time to start, it declares ERROR. It meets
the
> >>>>>> same
> >>>>>> fate on localhost.
> >>>>>>
> >>>>>>
> >>>>>> Rupinder
> >>>>>>
> >>>>>>
> >>>
> >>
> > --
>
> Thomas Bouron • Senior Software Engineer @ Cloudsoft Corporation •
> https://cloudsoft.io/
> Github: https://github.com/tbouron
> Twitter: https://twitter.com/eltibouron
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message