brooklyn-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Thomas Bouron <thomas.bou...@cloudsoftcorp.com>
Subject Re: Failing to deploy
Date Mon, 17 Apr 2017 14:43:28 GMT
Hi Rupinder

It makes sense for the user/password as you supplied your own user/password
in the blueprint. In this case, Brooklyn will connect to the VM with the
default user, then create a new user (supplied by the blueprint) and
finally disable the default user[1]

However, I'm not really understanding what happens with your deployment.
The debug logs say:

017-04-17 05:18:36,258 DEBUG jclouds.compute
[brooklyn-execmanager-ZM1RaPwv-3]: <<   matched
image(RegionOne/76f5f4aa-a78f-4703-b738-cab967957431)
hardware(RegionOne/2) location(RegionOne)


and the machine is provisioned. But there error message I can see later in
the logs suggested that the VM was not even created:

2017-04-17 05:48:44,587 ERROR jclouds.compute [user thread 0]:
createNodesInGroup(brooklyn-ooj0sw-nwe-server3-brookly-wp0w-my-vm-g4bb),
completed: 0/1, errors: 1, rate: 1806806ms/op
java.util.concurrent.ExecutionException:
java.lang.IllegalArgumentException: id must be in format regionId/id


Maybe someone with a deeper understanding of Brooklyn with Openstack can
answer this?

Best.

[1] https://brooklyn.apache.org/v/latest/ops/locations/index.html#os-setup

On Mon, 17 Apr 2017 at 15:09 Rupinder Singh <rupi.pal@gmail.com> wrote:

> Hi Thomas,
>
> I'd tried to deploy earlier in the morning. So those were the logs. I just
> happened to check TryStack dashboard moments ago. I noticed the Ubuntu
> intance running and active. However, it isn't accepting the user login or
> password specified in the blueprint. Although, it does show console of
> Ubuntu 16.04.
>
> Rupinder
>
> On Mon, Apr 17, 2017 at 6:45 PM, Rupinder Singh <rupi.pal@gmail.com>
> wrote:
>
> > Hi Thomas,
> >
> > I removed minRam in the yaml and this time an instance of ubuntu 16.04
> did
> > show running in TrySStack dashboard. However, it kept starting for too
> long
> > and then crashed. The blueprint and logs are attached here.
> >
> > Rupinder
> >
> > On Mon, Apr 17, 2017 at 2:33 AM, Thomas Bouron <
> > thomas.bouron@cloudsoftcorp.com> wrote:
> >
> >> Hi Rupinder.
> >>
> >> Looks like your Openstack does not have the minimum hardware
> requirements
> >> you specified in your blueprint:
> >>
> >> 2017-04-16 22:06:50,094 ERROR o.a.b.l.j.JcloudsLocation
> >> [brooklyn-execmanager-ZqOwXBDn-4]: Failed to start VM for null after
> >> 3.84s (semaphore obtained in 1ms;): Unable to match required VM
> >> template constraints PortableTemplateBuilder[ports=[22],
> >> imageId=RegionOne/76f5f4aa-a78f-4703-b738-cab967957431,
> >> imageChooserFunction=org.apache.brooklyn.location.jclouds.
> >> BrooklynImageChooser$ImageChooserFromOrdering,
> >> minRam=8000] when trying to provision VM in
> >> JcloudsLocation[openstack-nova:http://8.43.86.2:5000/v2.0/:
> >> facebook1939146382766976:facebook1939146382766976@c04b5y402d];
> >> see list of images in log. Root cause:
> >> java.util.NoSuchElementException: no hardware profiles match params:
> >> Predicates.and(nullEqualToIsParentOrIsGrandparentOfCurrentLo
> >> cation(),minCores(0.0),minRam(8000),minDisk(0.0))
> >>
> >>
> >> You should try to lower down the `minRam` or removing it entirely. If
> >> that's not acceptable, I would suggest that you create your own image +
> >> hardware to make sure it matches your requirements.
> >>
> >> Best.
> >>
> >> On Sun, 16 Apr 2017 at 18:12 Rupinder Singh <rupi.pal@gmail.com> wrote:
> >>
> >> > ---------- Forwarded message ----------
> >> > From: Rupinder Singh <rupi.pal@gmail.com>
> >> > Date: Sun, Apr 16, 2017 at 10:28 PM
> >> > Subject: Re: Failing to deploy
> >> > To: dev@brooklyn.apache.org
> >> >
> >> >
> >> > Hi Andrea,
> >> >
> >> > No problem!
> >> >
> >> > I tried that. Blueprints and logs attached here. The issue stays.
> >> >
> >> > Rupinder
> >> >
> >> > On Sun, Apr 16, 2017 at 8:22 PM, Andrea Turli <
> >> > andrea.turli@cloudsoftcorp.com> wrote:
> >> >
> >> >> Rupinder,
> >> >>
> >> >> I've noticed in your latest example
> >> >>
> >> >> location:
> >> >>
> >> >>  jclouds:openstack-nova:
> >> >>
> >> >>    ...
> >> >>
> >> >>    osFamily:     ubuntu
> >> >>
> >> >>    imageId:      RegionOne/76f5f4aa-a78f-4703-b738-cab967957431
> >> >>
> >> >>    ...
> >> >>
> >> >>
> >> >>
> >> >> Could you try the following:
> >> >>
> >> >>
> >> >>
> >> >> location:
> >> >>
> >> >>  jclouds:openstack-nova:
> >> >>
> >> >>    ...
> >> >>
> >> >>    imageId:      RegionOne/76f5f4aa-a78f-4703-b738-cab967957431
> >> >>
> >> >>    ...
> >> >>
> >> >> Thanks for your perseverance and sorry for the long throubleshooting
> >> >> session,
> >> >> Andrea
> >> >>
> >> >>
> >> >>
> >> > --
> >>
> >> Thomas Bouron • Senior Software Engineer @ Cloudsoft Corporation •
> >> https://cloudsoft.io/
> >> Github: https://github.com/tbouron
> >> Twitter: https://twitter.com/eltibouron
> >>
> >
> >
>
-- 

Thomas Bouron • Senior Software Engineer @ Cloudsoft Corporation •
https://cloudsoft.io/
Github: https://github.com/tbouron
Twitter: https://twitter.com/eltibouron

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message