brooklyn-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Rupinder Singh <rupi....@gmail.com>
Subject Re: Beginner's issue in launching brooklyn from vagrant
Date Sat, 25 Feb 2017 02:57:21 GMT
Hi Svet, John

I changed the Vagrantfile as suggested, as attached here. The output
remains as before.

Rupinder

On Sat, Feb 25, 2017 at 7:00 AM, John McCabe <john@johnmccabe.net> wrote:

> Hi Rupinder,
> I think you've added Svets suggested config update in the wrong place. It
> should be added in the following block (note you're just adding the
> vb.customize here):
>
>       server_config.vm.provider :virtualbox do |vb|
>         vb.name = server["name"]
>         vb.memory = server["ram"]
>         vb.cpus = server["cpus"]
>         vb.customize ["modifyvm", :id, "--hwvirtex", "off"]
>       end
>
> Make sure to remove your earlier changes.
>
> (Note: I don't have a non-VT-X system to validate this on)
>
> /John
>
> On Sat, 25 Feb 2017 at 00:57 Rupinder Singh <rupi.pal@gmail.com> wrote:
>
> attachments, which I missed in earlier email, here.
>
> On Sat, Feb 25, 2017 at 5:57 AM, Rupinder Singh <rupi.pal@gmail.com>
> wrote:
>
> Hi Svet,
> Thanks for your continued support.
> I tried to change Vagrantfile as attached here in raw. The output remains
> as before as attached here.
>
> Rupinder
>
> On Fri, Feb 24, 2017 at 9:42 PM, Svetoslav Neykov <
> svetoslav.neykov@cloudsoftcorp.com> wrote:
>
> Hi rupinder,
>
> In the Vagrantfile try to disable virtualization. Insert the following
> before the end of the configure section [1]:
>
> config.vm.provider :virtualbox do |vb|
>   vb.customize ["modifyvm", :id, "--hwvirtex", "off"]
> end
>
> Svet.
>
> [1]
> https://github.com/apache/brooklyn-dist/blob/
> c9c688ccdea150817800b05d0a39aa0e812e27f4/vagrant/src/main/
> vagrant/Vagrantfile#L84
>
> > On 24.02.2017 г., at 18:06, Rupinder Singh <rupi.pal@gmail.com> wrote:
> >
> > 1. my pc doesn't have VT-X for sure.
> >
> > 2. But I run ubuntu out of Oracle VirtualBox and installation works.
> >
> > rupinder
> >
> >
> >
> > On Mon, Feb 20, 2017 at 9:02 PM, Rupinder Singh <rupi.pal@gmail.com>
> wrote:
> >>
> >>
> >> Hi Svet
> >> 1. No. I am not running vagrant inside another VM.
> >>
> >> 2. Windows 7. So it doesn't have hyper-V installed.
> >>
> >> rupinder
> >>
> >> On Mon, Feb 20, 2017 at 8:43 PM, Svetoslav Neykov <
> > svetoslav.neykov@cloudsoftcorp.com> wrote:
> >>>
> >>> Hi Rupinder,
> >>>
> >>> If your machine doesn't support virtualisation you can still give
> > Brooklyn a try by executing it directly in Windows.
> >>> Download the zip[1] archive, extract it and run "bin/brooklyn launch"
> > from the extracted folder. You can configure a cloud location
> >>> and deploy an example blueprint to it. Drop by in our IRC channel
> > #brooklyncentral (on FreeNode) if you need guidance on how to do that.
> >>>
> >>> Having said that, all recent processors should support virtualisation.
> > If you don't have the option it could mean that it's already enabled.
> >>> The error you get could (alternatively) be caused by one of the
> > following:
> >>>  * You are trying to run vagrant inside another VM. Is your Windows
> > running locally in a VM? Are you working through an RDP session?
> >>>  * You have Hyper-V (which is Microsoft's alternative to Virtualbox)
> > enabled. Need to disable it - see the stackoverflow link sent by Mike
> below.
> >>>
> >>>
> >>> Svet.
> >>>
> >>>
> >>> [1]
> >
> https://www.apache.org/dyn/closer.lua?action=download&
> filename=brooklyn/apache-brooklyn-0.10.0/apache-brooklyn-0.10.0-bin.zip
> >>>
> >>>
> >>>> On 20.02.2017 г., at 16:13, Rupinder Singh <rupi.pal@gmail.com>
> wrote:
> >>>>
> >>>> I have Compaq R191B. Virtualization option is not there in BIOS.
> > Doesn't
> >>>> support VT-X.
> >>>>
> >>>> On Mon, Feb 20, 2017 at 1:06 AM, Valentin Aitken <
> >>>> valentin.aitken@cloudsoftcorp.com> wrote:
> >>>>
> >>>>> Hi Rupinder,
> >>>>>
> >>>>> The last log says vagrant cannot find rsync.
> >>>>> Could you try installing and adding to PATH some Windows port of
> > rsync?
> >>>>> I suggest to try Cygwin [1].
> >>>>>
> >>>>> Valentin.
> >>>>>
> >>>>> [1] https://en.wikipedia.org/wiki/Cygwin
> >>>>>
> >>>>> На 19/02/17 в 18:25, Rupinder Singh написа:
> >>>>>
> >>>>>> Hi Mark, Duncan,
> >>>>>>
> >>>>>> Fresh output is as attached. Would this work?
> >>>>>>
> >>>>>> Rupinder
> >>>>>>
> >>>>>> On Sun, Feb 19, 2017 at 8:45 PM, Rupinder Singh <rupi.pal@gmail.com
> >>>>>> <mailto:rupi.pal@gmail.com>> wrote:
> >>>>>>
> >>>>>>   Thanks Mark, Duncan!
> >>>>>>
> >>>>>>   I'll try out and revert.
> >>>>>>
> >>>>>>   Rupinder
> >>>>>>
> >>>>>>   On Sun, Feb 19, 2017 at 8:28 PM, Mark Mc Kenna
> >>>>>>   <m4rkmckenna@gmail.com <mailto:m4rkmckenna@gmail.com>>
wrote:
> >>>>>>
> >>>>>>       Hi Rupinder,
> >>>>>>
> >>>>>>       As Duncan said the ubuntu image is no longer supported
by
> > vagrant.
> >>>>>>
> >>>>>>       The updated centos7 version can be downloaded from the
apache
> >>>>>>       maven repo
> >>>>>>       [1]
> >>>>>>       It is worth noting that this is configured for the
> >>>>>>       0.11.0-SNAPSHOT version
> >>>>>>       of brooklyn. To change this please amend BROOKLYN_VERSION
in
> >>>>>>       servers.yaml
> >>>>>>       [2].
> >>>>>>
> >>>>>>       I have confirmed the above is working for
> >>>>>>       vagrant: 1.9.1
> >>>>>>       virtualbox: 5.0.30 r112061
> >>>>>>
> >>>>>>       [1]
> >>>>>>       https://repository.apache.org/content/groups/snapshots/org/a
> >>>>>> pache/brooklyn/brooklyn-vagrant/0.11.0-SNAPSHOT/
> >>>>>>       <https://repository.apache.org/content/groups/snapshots/org/
> >>>>>> apache/brooklyn/brooklyn-vagrant/0.11.0-SNAPSHOT/>
> >>>>>>       [2]
> >>>>>>       https://github.com/apache/brooklyn-dist/blob/master/vagrant/
> >>>>>> src/main/vagrant/servers.yaml#L50
> >>>>>>       <https://github.com/apache/brooklyn-dist/blob/master/vagrant
> >>>>>> /src/main/vagrant/servers.yaml#L50>
> >>>>>>
> >>>>>>       Cheers
> >>>>>>
> >>>>>>       *Mark McKenna*
> >>>>>>
> >>>>>>       *Web :: markmckenna.ie <http://markmckenna.ie>
> >>>>>>       <http://markmckenna.ie/>*
> >>>>>>
> >>>>>>       *Work :: mark.mckenna@cloudsoft.io
> >>>>>>       <mailto:mark.mckenna@cloudsoft.io> <mark.mckenna@cloudsoft.io
> >>>>>>       <mailto:mark.mckenna@cloudsoft.io>>*
> >>>>>>
> >>>>>>       *PGP :: A7A9 24DE 638C 681A 8DEA FAD4 2B5D C759 B1EB 76A7
> >>>>>>       <
> > https://pgp.mit.edu/pks/lookup?op=get&search=0x2B5DC759B1EB76A7
> >>>>>>       <
> > https://pgp.mit.edu/pks/lookup?op=get&search=0x2B5DC759B1EB76A7
> >>>>>>>> *
> >>>>>>
> >>>>>>       On 19 February 2017 at 13:15, Duncan Godwin
> >>>>>>       <duncan.godwin@cloudsoftcorp.com
> >>>>>>       <mailto:duncan.godwin@cloudsoftcorp.com>
> >>>>>>> wrote:
> >>>>>>
> >>>>>>> Hi Rupinder
> >>>>>>>
> >>>>>>> So I imagine the version of Ubuntu used in the vagrant
> >>>>>>       example is no
> >>>>>>> longer supported. Fortunately this was upgraded a few weeks
> >>>>>>       ago to centos
> >>>>>>> 7. This is expected in version 0.11 but is currently
> >>>>>>       available in the
> >>>>>>> snapshot version here:
> >>>>>>>
> >>>>>>> https://brooklyn.apache.org/meta/versions.html
> >>>>>>       <https://brooklyn.apache.org/meta/versions.html>
> >>>>>>>
> >>>>>>> Thanks
> >>>>>>>
> >>>>>>> Duncan
> >>>>>>>
> >>>>>>>
> >>>>>>>
> >>>>>>> On 19 Feb 2017 13:08, "Richard Downer" <richard@apache.org
> >>>>>>       <mailto:richard@apache.org>> wrote:
> >>>>>>>
> >>>>>>> Hi Rupinder,
> >>>>>>>
> >>>>>>> A few months back on an unrelated project I had a similar
> >>>>>>       problem and it
> >>>>>>> was caused by a bug in Vagrant on Windows. I can't remember
> >>>>>>       the details and
> >>>>>>> I'm on the road at the moment so I can't look it up, but
it
> >>>>>>       may be worth
> >>>>>>> searching Google for the error message. When I'm back in
the
> >>>>>>       office I'll
> >>>>>>> see if I can find more details for you.
> >>>>>>>
> >>>>>>> Sent from my Android phone
> >>>>>>>
> >>>>>>> On 19 Feb 2017 1:35 a.m., "Rupinder Singh"
> >>>>>>       <rupi.pal@gmail.com <mailto:rupi.pal@gmail.com>>
wrote:
> >>>>>>>
> >>>>>>> Hi Mark,
> >>>>>>>
> >>>>>>> The output from those two commands is as attached.
> >>>>>>>
> >>>>>>> vagrant version is 1.9.1
> >>>>>>>
> >>>>>>> thanks
> >>>>>>>
> >>>>>>> On Sat, Feb 18, 2017 at 10:54 PM, Mark Mc Kenna
> >>>>>>       <m4rkmckenna@gmail.com <mailto:m4rkmckenna@gmail.com>>
> >>>>>>> wrote:
> >>>>>>>
> >>>>>>>> Hi Rupinder,
> >>>>>>>> Can you try running the below commands and provide the
> >>>>>>       output ... Also
> >>>>>>> can
> >>>>>>>> you provide the vagrant version
> >>>>>>>>
> >>>>>>>> vagrant box add ubuntu/wily64
> >>>>>>>> vagrant up
> >>>>>>>>
> >>>>>>>> Cheers
> >>>>>>>> Mark
> >>>>>>>>
> >>>>>>>> On 18 Feb 2017 16:44, "Rupinder Singh" <rupi.pal@gmail.com
> >>>>>>       <mailto:rupi.pal@gmail.com>> wrote:
> >>>>>>>>
> >>>>>>>> I am beginner in brooklyn. I am trying to bring up
> >>>>>>       brooklyn from vagrant
> >>>>>>> on
> >>>>>>>> my windows 7 machine. I am getting 404 error
> >>>>>>>>
> >>>>>>>> downloading
> >>>>>>>> https://atlas.hashicorp.com/ubuntu/boxes/wily64/versions/
> >>>>>>       <https://atlas.hashicorp.com/ubuntu/boxes/wily64/versions/>
> >>>>>>>> 20160715.0.0/providers/virtualbox
> >>>>>>>>
> >>>>>>>> thats from where it says. file not found 404
> >>>>>>>>
> >>>>>>>> can anybody help?
> >>>>>>>>
> >>>>>>>
> >>>>>>>
> >>>>>>>
> >>>>>>
> >>>>>>
> >>>>>>
> >>>>>>
> >>>>> --
> >>>>> Valentin Aitken
> >>>>> Software Engineer
> >>>>> Cloudsoft Corporation Ltd.
> >>>>> www.cloudsoft.io
> >>>>>
> >>>>>
> >>>
> >>
>

Mime
View raw message