axis-java-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Jake Goulding <gould...@vivisimo.com>
Subject Re: AxisFault: Namespace URI may not be null
Date Thu, 10 Jul 2008 19:47:24 GMT
Any word on this? Should I file a JIRA?

-Jake

Jake Goulding wrote:
> On further reading, I think that this sentence makes it more clear what 
> should happen:
> 
> "Default namespace declarations do not apply directly to attribute 
> names; the interpretation of unprefixed attributes is determined by the 
> element on which they appear"
> 
> That is, the code should be something like:
> 
> if (namespace uri of attribute == null)
>   use namespace uri if containing element
> 
> -Jake
> 
> Jake Goulding wrote:
>> 2/ I don't think that this should cause my program to generate an 
>> exception in this manner. According to the spec:
>>
>> "The namespace name for an unprefixed attribute name always has no 
>> value." [1]
>>
>> To me, this says that it is quite possible / likely for an attribute 
>> to have a null URI. However, I would love for clarifications on this 
>> point. For what it is worth, other attributes that *are* in my XSD 
>> seem to work fine.
>>
>> Thanks!
>>
>> -Jake
>>
>> http://www.w3.org/TR/xml-names/#defaulting
> 
> ---------------------------------------------------------------------
> To unsubscribe, e-mail: axis-user-unsubscribe@ws.apache.org
> For additional commands, e-mail: axis-user-help@ws.apache.org
> 

---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: axis-user-unsubscribe@ws.apache.org
For additional commands, e-mail: axis-user-help@ws.apache.org


Mime
View raw message