axis-java-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Higdon, Aaron C Mr CONT USAAC" <AARON.HIG...@USAAC.ARMY.MIL>
Subject [U] RE: Problems with Axis2/Spring inside EAR vs Exploded directory
Date Mon, 14 Jan 2008 15:52:03 GMT
UNCLASSIFIED////


My apologies for the incomplete first post, I did try this originally to
no avail. I have isolated it further:
If in my services.xml, if I declare the service inside a servicegroup I
get this problem, if I just declare the service it works as expected.  

-----Original Message-----
From: robert lazarski [mailto:robertlazarski@gmail.com]
Sent: Sunday, January 13, 2008 4:37 PM
To: axis-user@ws.apache.org
Subject: Re: [U] Problems with Axis2/Spring inside EAR vs Exploded
directory

The docs seem to cover this case:

http://ws.apache.org/axis2/1_3/app_server.html

Give that a try and you still have problems let us know.

HTH,
Robert

On Jan 13, 2008 12:58 AM, Higdon, Aaron C Mr CONT USAAC
<AARON.HIGDON@usaac.army.mil> wrote:
> UNCLASSIFIED////
>
>
> I have been developing several web services using Axis2 v1.3 and 
> Spring
> v2.0.6 onto Weblogic 9.2. During initial development I was deploying 
> the application as an exploded EAR directory and things seemed to work
fine.
> The final builds were done as an actual EAR file and would not deploy 
> (though the same EAR file could be exploded and deploy fine). Here is 
> the snippet of the exception:
> Caused by: org.apache.axis2.AxisFault
>         at org.apache.axis2.AxisFault.makeFault(AxisFault.java:417)
>         at
> org.apache.axis2.extensions.spring.receivers.SpringServletContextObjec
> tS
> upplier.getServiceObject(SpringServletContextObjectSupplier.java:86)
>         ... 55 more
> Caused by: java.lang.NullPointerException
>         at
> org.apache.axis2.extensions.spring.receivers.SpringServletContextObjec
> tS
> upplier.getServiceObject(SpringServletContextObjectSupplier.java:58)
>
> This appears to be a result of the
> SpringServletContextObjectSupplier.getServiceObject attempting to get 
> the axisConfiguration (axisService.getAxisConfiguration()) and getting

> a null. This happens since the AxisService parent is the 
> AxisServiceGroup but the axisServiceGroup's parent is null and I 
> cannot find where it is ever set differently. The exploded application

> behaves differently since inside WarBasedAxisConfigurator.loadServices
> the services are not loaded by the loadServicesFromUrl method (as the 
> EAR deployment is). Anybody been able to deploy their web services
inside an EAR?
> My service class are in a jar in WEB-INF/lib of the EAR's WAR, an AAR 
> is in the WEB-INF/services that contains only the service.xml and 
> service.wsdl, services.list has the AAR listed in the WEB-INF/services

> dir, the web.xml is loading Spring via the ContextLoaderListener, the 
> services.xml using SpringServletContextObjectSupplier
>
> Any help/suggestions would be greatly appreciated.
>
> UNCLASSIFIED////
>
>
> ---------------------------------------------------------------------
> To unsubscribe, e-mail: axis-user-unsubscribe@ws.apache.org
> For additional commands, e-mail: axis-user-help@ws.apache.org
>
>

---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: axis-user-unsubscribe@ws.apache.org
For additional commands, e-mail: axis-user-help@ws.apache.org


UNCLASSIFIED////


---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: axis-user-unsubscribe@ws.apache.org
For additional commands, e-mail: axis-user-help@ws.apache.org


Mime
View raw message